Vesti
Saopštenja

Palmer razgovarao sa predstavnicima DSK i DPK

Tokom svoje posete Kosovu zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Matthev Palmer razgovarao je danas sa predstavnicima Demokratskog saveza Kosova (DSK) Ljurimom Abdidžikuom, Ljutfijem Hazirijem i Avdulahom Hotijem. Danas je razgovarao i sa Enverom Hodžajem iz DPK.
Palmer razgovarao sa predstavnicima DSK i DPK
Abdidžiku i Palmer (Foto DSK)

Tema razgovora u Ambasadi SAD-a u Prištini sa predstavnicima DSK bila je dijalog između Kosova i Srbije, a sastanku je prisustvovao i američki ambasador u Prištini Filip Kosnet.

Predsednik DSK Ljurim Abdikhiku je, kako se navodi u saopštenju, zahvalio Palmeru na kontinuiranoj podršci Kosovu i naglasio da su Sjedinjene Države najjači partner u svim procesima konsolidacije i razvoja Kosova.

Takođe je obavestio Palmera o stavovima DSK-a o trenutnoj političkoj situaciji na Kosovu i odnosu njegove partije prema procesu dijaloga Kosova i Srbije.

Zamenik pomoćnika sekretara SAD Metju Palmer je zahvalio Abdidžikuu odnosu koju je DSK pokazao u formiranju institucija.

Tokom sastanka razgovarano je i o ekonomskom razvoju i potrebi da SAD igraju snažnu ulogu u dijalogu.

Hoidžaj: PDК zahteva veću ulogu SAD u dijalogu

Na sastanku sa Metjuom Palmerom, vd predsednik Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj zatražio je veću ulogu Sjedinjenih američkih država u procesu dijaloga Beograda i Prištine, saopšteno je danas.

Enver Hodžaj se u pratnji generalnog sekretara Urana Ismailija i člana predsedništva, Bljerta Deljiu Кodra sastao sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara Metjuom Palmerom i američkim ambasadorom u Prištini Filipom Kosnetom.

Kako je saopšteno iz DPK-a, na ovom sastanku je razgovarano o budućnosti dijaloga između Кosova i Srbije i očekivanjima od tog procesa. U DPK-a smatraju da proces dijaloga treba da se završi uzajamnim priznavanjem između Kosova i Srbije.

Hodžaj je pojasnio stav DPK-a u odnosu na politička zbivanja na Kosovu i s tim u vezi pozvao na veću i direktniju ulogu Sjedinjenih Američkih Država u dijalogu kao strateškog partnera Кosova.

Kako je ranije najavljeno, Palmer će se javnosti obratiti sutra zajedno sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021