Vesti
Saopštenja

Pahor: ZSO međunarodna obaveza kosovskih institucija

Predsednik Slovenije Borut Pahor je na sastanku sa poslanicima Srpske liste kazao da je formiranje Zajednice srpskih opština međunarodna obaveza kosovskih institucija.
Pahor: ZSO međunarodna obaveza kosovskih institucija
Poslanici Srpske liste (Foto Srpska lista)

Kako se navodi u saopštenju poslanici Srpske liste su predsedniku Slovenije kazali da je za Srbe na Kosovu i Metohiji od najvećeg interesa očuvanje mira i bezbednosti kao preduslova za opstanak, ali i povratak Srba, kao i uspostavljanje Zajednice srpskih opština u skladu sa Briselskim sporazumom.

Predsednik Pahor se složio da je potrebno da se započene formiranje Zajednice srpskih opština jer je to međunarodna obaveza kosovskih institucija.

Sastanku sa Pahorom prisustvovali su zamenik premijera i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, potpredsednik skupštine Kosova Slavko Simić, šef poslaničke grupe Saša Milosavljević, predsednik skupštinskog Odbora za prava i interese zajednica i povratak Igor Simić i poslanica Jasmina Živković, saopšteno je iz Srpske liste.Ostale vesti

Kfor sproveo dezinfekciju prostorija u školama u Prištini i Mitrovici

Dva italijanska specijalizovana tima iz Kfor-ove Regionalne komande Zapad nedavno su sprovela akcije dezinfekcije prostorija u školama u Prištini i Mitrovici, saopšteno je iz ove misije. 

  • 02.03.2021
Petković razgovarao sa igumanijom Pećke patrijaršije, mati Haritinom
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas u Beogradu sa igumanijom manastira Pećka patrijaršija, mati Haritinom, saopšteno je iz Kancelarije za KiM. 
  • 02.03.2021
SNF: Hram Hrista Spasa izgrađen na zakonit način
Povodom tužbe Univerziteta u Prištini protiv Srpske pravoslavne crkve za navodnu uzurpaciju više od četri hektara zemljišta za izgradnju hrama Hrista Spasa, Srpski nacionali forum naveo je da je zemljište na kome je sagrađena crkva na legalan i zakonit način prenesno na SPC. SNF ističe da je hram izgrađen na zakonit način i u skladu sa svim potrebnim propisima i dozvolama.
  • 02.03.2021
Jevtić razgovarao sa ambasadorom Italije o situaciji na Kosovu

Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić sastao se danas sa ambasadorom Italije na Kosovu Nikolom Orlandom. Na sastanku je bilo reči o nedavno održanim vanrednim parlamentarnim izborima, pandemiji koronavirusa i nasilju.

  • 02.03.2021
OG: Tokom vikenda 15 pozitivnih na koronavirus
Tokom proteklog vikenda koronavirus je registrovan kod 15 osoba, saopštio je Кrizni štab opštine Gračanica u svom izveštaju.
  • 01.03.2021
Kancelarija za KiM: Rukometašima
Rukometašima Rukometnog kluba "Arilje" nije dopušteno danas da preko Jarinja uđu na teritoriju Kosova, gde su imali zakazanu utakmicu sa RK "Trepča" u Kosovskoj Mitrovici, saopštila je Kancelarija za KiM.
  • 28.02.2021