Vesti
Saopštenja

Ovogodišnji "Grafest" od 7. do 9. decembra, počinju prijave takmičara

Deveti po redu "Grafest", međunarodni festival dokumentarnog filma i televizijskih formi, održaće se od 7. do 9. decembra u Domu kulture “Gračanica”.
Ovogodišnji
Sa Grafesta (Foto Kim arhiva)

Cilj festivala je podsticaj i afirmacija lokalnih autora čiji će radovi biti prikazani u takmičarskom delu programa, kao i upoznavanje ovdašnje filmske publike sa delima savremene dokumentarne evropske produkcije kroz revijalni deo programa.

Radovi za takmičarski deo programa prijavljuju se putem konkursa, a selektor festivala će odabrati one koji će biti prikazani. Najboljima među njima, po oceni žirija, biće dodeljene plakete i novčane nagrade.

Organizator festivala je Dom kulture "Gračanica".

Uslovi učešća:

• Mogu se prijaviti dokumentarni filmovi proizvedeni posle 1. januara 2016. godine, koji su većinski snimljeni na Kosovu i Metohiji;

• Nema ograničenja u trajanju (minutaži), ali broj prijavljenih radova koje pojedinačna produkcija ili autor mogu da prijave ne sme da premaši deset;

• Osim dokumentarnih filmova, mogu se prijaviti i srodne dokumentarne televizijske forme - reportaže, emisije, prilozi;

• Zabavno-muzički, sportski i igrani sadržaji neće biti uzeti u razmatranje;

• Krajnji rok za prijavu i dostavu radova je 20. novembar 2020. godine.

Da biste se prijavili potrebno je uraditi sledeće:

a) poslati na imejl adresu festivala popunjenu prijavu sa elektronskim/skeniranim potpisom ili poslati popunjenu i potpisanu prijavu na adresu festivala;

b) poslati link za gledanje i preuzimanje fajla na imejl adresu festivala (koristeći WeTransfer, Sendspace, Vimeo i sl).

U slučaju zainteresovani nisu u mogućnosti da pošalju link, moguće je poslati ili doneti DVD/USB na adresu festivala.

Adresa - GRAFEST, Dom kulture Gračanica, 38205 Gračanica

Imejl adresa - domkulturegracanica@gmail.com (naslov: za GRAFEST).

Aplikaciju možete preuzeti OVDE.Ostale vesti

Petković sa britanskom ministarkom Vendi Morton o Kosovu
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković sastao se danas sa ministarkom u Vladi Velike Britanije za evropsko susedstvo i Ameriku, Vendi Morton sa kojom je razgovarao o političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu, nastavku pregovora i Zajednici srpskih opština. 
  • 02.12.2020
Polomljeni prozori na kući povratnika u Klini
Povratnik Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline napadnut je pre nekoliko dana u svom dvorištu. Mlađa lica su 25. novembra Stašića gađala kamenicama i tom prilikom je polomljeno staklo na prozoru njegove kuće, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.  
  • 01.12.2020
Rakić i Sunjog o aktuelnim temama i saradnji
Potpredsednik Vlade i ministar lokalne samouprave Goran Rakić razgovarao je danas sa šefom Kancelarije EU na Kosovu Tomašom Sunjogom o aktuelnim temama i situaciji u vezi sa pandemijom kovida-19, saopšteno je iz MLS-a. 
  • 01.12.2020
Opština Gračanica od večeras u crvenoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova ističe da od večeras na snagu stupa nova kategorizacija opština vezana za kovid-19, prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica je od večeras u crvenoj zoni, navodi se u saopštenju.
  • 27.11.2020
OG: Još 11 osoba pozitivno na koronavirus
Prema podacima pristiglim u poslednja 24 časa, na teritoriji opštine Gračanica registrovano je 11 novoobolelih lica od koronavirusa, saopšteno je iz opštinske Informativne službe.
  • 27.11.2020
Priština: Požar u delu Paviljona ”E”
U delu Paviljona ”E” koji se nalazi preko puta univerzitetske Biblioteke u Prištini, gde živi ukupno petnaest srpskih i albanskih porodica, oko ponoći izbio je požar, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.
  • 27.11.2020