Vesti
Saopštenja

Otvorena ordinacija za dečiju i preventivnu stomatologiju

U Domu zdravlja u Gračanici otvorena je specijalizovana ordinacija za dečiju i preventivnu stomatologiju.
Otvorena ordinacija za dečiju i preventivnu stomatologiju
Ordinacija za dečiju i preventivnu stomatologiju (Foto OG)

Kako se navodi u saopštenju, ordinaciju je novom stomatološkom stolicom i sterilizatorom opremilo Odeljenje za zdravstvo Opštine Gračanica.

Uz prisustvo predstavnika lokalne samouprave ordinaciju je otvorila direktorica i stomatolog Doma zdravlja Mirjana Dimitrijević. Ona se opštini Gračanica zahvalila što je omogućila da prostor stomatološke ordinacije počne sa radom.

"U našem Domu zdravlja već radi dečiji stomatolog, a od naredne nedelje sa radom počinje i specijalista za ortopediju vilica. Ovo je od velikog značaja za stomatološku službu, posebno kada su deca u pitanju, jer su do sada čekala na pregled sa odraslima. Sada će imati svoju čekaonicu i bolju uslugu", kazala je Dimitrijevićeva.

Direktor Odeljenja za zdravstvo opštine Gračanica Aleksandar Popović istakao je da je lokalna samouprava još jednom pokazala da misli na zdravlje dece.

"Deca su jedan od ključnih prioriteta opštine Gračanica, a Odeljenju za zdravstvo i prevencija i promocija zdravlja. Siguran sam da će otvaranjem ove ordinacije sva deca iz naše opštine moći da ovde ostvare kvalitetnu stomatološku zdravstvenu zaštitu. Na ovaj način stomatolog je dostupniji deci i uči ih održavanju oralnog zdravlja", kazao je Popović i istakao da je Odeljenje za zdravstvo nedavno u vrtićima održalo i radionicu o pranju zuba.

Otvaranju ordinacije prisustvovao je i direktor Regionalne bolnice doktor Nebojša Milovanović i pojedini direktori opštinskih odeljenja.Ostale vesti

EU na Kosovu pokrenula tri projekta vredna 11,8 miliona evra
Kancelarija Evropske unije na Kosovu pokrenula je danas tri projekta vredna 11,8 miliona evra, putem kojih će biti pružena socijalna zaštita ugroženim kategorijama stanovništva na Kosovu tokom pandemije korona virusa.
  • 15.01.2021
Gračanica: Epidemiološka situacija povoljnija, oprez neophodan
U poslednjih 48 sati na teritoriji opštine Gračanica testiranjem je potvrđena infekcija kovidom-19 kod još četiri pacijenta. Iz Kriznog štaba poručuju da je situacija povoljnija, ali da je oprez i dalje neophodan.
  • 15.01.2021
OG: Putevi prohodni za saobraćaj

Svi putevi na teritoriji opštine Gračanica su prohodni, saopšteno je iz opštinskog odeljenja Javnih službi. Uporkos tome apeluje se na oprez u vožnji zbog poledice.

  • 15.01.2021
Eparhija raško-prizrenska apeluje za pomoć ugroženima u poplavama
Eparhija raško–prizrenska uputila je apel za pomoć porodicama koje su ugrožene u poplavama, kako bi se sanirala šteta na stambenim objektima, ali i obezbedilo dovoljno ogrevnog materijala i stočne hrane za stoku kako bi mogla da preživi zimu. 
  • 15.01.2021
Udruženje novinara Srbije pozvalo je Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ i Krizni štab za suzbijanje kovida-19 da u prioritetne grupe za imunizaciju uključe novinare i snimatelje koji svakodnevno izveštavaju, kao i druge medijske radnike koji imaju obaveze u svojim redakcijama, saopšteno je iz UNS-a. 
  • 14.01.2021
Petković danas u obilasku poplavljenih područja na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, obići će danas poplavljena područja i domaćinstva koja su pretpela štetu u poplavama na Kosovu.

  • 14.01.2021