Vesti
Saopštenja

Otvorena ordinacija za dečiju i preventivnu stomatologiju

U Domu zdravlja u Gračanici otvorena je specijalizovana ordinacija za dečiju i preventivnu stomatologiju.
Otvorena ordinacija za dečiju i preventivnu stomatologiju
Ordinacija za dečiju i preventivnu stomatologiju (Foto OG)

Kako se navodi u saopštenju, ordinaciju je novom stomatološkom stolicom i sterilizatorom opremilo Odeljenje za zdravstvo Opštine Gračanica.

Uz prisustvo predstavnika lokalne samouprave ordinaciju je otvorila direktorica i stomatolog Doma zdravlja Mirjana Dimitrijević. Ona se opštini Gračanica zahvalila što je omogućila da prostor stomatološke ordinacije počne sa radom.

"U našem Domu zdravlja već radi dečiji stomatolog, a od naredne nedelje sa radom počinje i specijalista za ortopediju vilica. Ovo je od velikog značaja za stomatološku službu, posebno kada su deca u pitanju, jer su do sada čekala na pregled sa odraslima. Sada će imati svoju čekaonicu i bolju uslugu", kazala je Dimitrijevićeva.

Direktor Odeljenja za zdravstvo opštine Gračanica Aleksandar Popović istakao je da je lokalna samouprava još jednom pokazala da misli na zdravlje dece.

"Deca su jedan od ključnih prioriteta opštine Gračanica, a Odeljenju za zdravstvo i prevencija i promocija zdravlja. Siguran sam da će otvaranjem ove ordinacije sva deca iz naše opštine moći da ovde ostvare kvalitetnu stomatološku zdravstvenu zaštitu. Na ovaj način stomatolog je dostupniji deci i uči ih održavanju oralnog zdravlja", kazao je Popović i istakao da je Odeljenje za zdravstvo nedavno u vrtićima održalo i radionicu o pranju zuba.

Otvaranju ordinacije prisustvovao je i direktor Regionalne bolnice doktor Nebojša Milovanović i pojedini direktori opštinskih odeljenja.Ostale vesti

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je oružani napad na povratničku porodicu Кostić u Vidanju kod Кline potvrda da na Кosovu i dalje "postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu".
  • 04.08.2020
Nova pošiljka pomoći Kosovu od EU
U okviru pomoći koji Kosovu daje EU u borbi protiv kovida-19, danas je dodeljeno 30 respiratora za intenzivnu negu, 200 pulsnih oksimetara i 20 elektrokardiografa.
  • 04.08.2020
Fondacija “Delije” iz Beograda, tokom jula, realizovala je niz akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 04.08.2020
Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020
KFOR podržao sklonište za žrtve nasilja u Uroševcu
Šest vojnika KFOR-a dostavilo je pakete sa ženskim higijenskim proizvodima, ćebad, grickalice i odeću Centru za Zaštitu Žena i Dece u Uroševcu, navodi se u saopštenju KFOR-a.
  • 30.07.2020
Posle deset godina očišćeno groblje u Petrovcu kod Đakovice
Pravoslavno groblje u selu Petrovac (Ljugbunar) u blizini Đakovice očišćeno je i uređeno posle više od deset godina, saopšteno je iz  Privremenog organa te opštine.
  • 30.07.2020