Vesti
Saopštenja

Osuda zaplene lekova

Kancelarija za KiM osuđuje zaplenu kamiona sa lekovima i traži od vlasti u Prištini da ga puste u Zdravstveni centar u severnoj Mitrovici.
Osuda zaplene lekova
Zdravstveni centar Kosovska Mitrovica (Foto ZC)

Kako je saopšteno, Kancelarije za KiM traži da međunarodna zajednica hitno reaguje kako bi lekovi stigli do pacijenata.

"Više je nego jasno da je u pitanju samovolja prištinskih vlasti koja ima za cilj da spreči lečenje pacijenata srpske nacionalnosti i preti da izazove humanitarnu katastrofu, s obzirom da se radi o lekovima neophodnim za transfuziju i analizu krvi".

Direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici dr. Milan Ivanović izjavio je juče da je hirurški, operativni i program transfuzija krvi u toj ustanovi ugrožen, jer je kosovska carinska služba pre nekoliko dana oduzela lekove neophodne za lečenje pacijenata.

Ivanović je precizirao da je u pitanju 150 boca albumina, kao i reagensi za transfuziju bez kojih se ne mogu raditi određene analize krvi.Ostale vesti

MZZP: Nameštaj i prehrambeni paketi za 14 porodica

Ministarstvo za zajednice i povratak isporučilo je nameštaj, belu tehniku i prehrambene pakete za 14 interno raseljenih i povratničkih porodica u Gračanici i Obiliću.

  • 22.10.2020
UNDP: Program stažiranja za 400 nezaposlenih
Program za razvoj Ujedinjenih nacija na Kosovu i Ministarstvo kulture, omladine i sporta potpisali su sporazum o proširenju programa sticanja radne prakse kako bi se pružile mogućnosti diplomiranim mladićima i devojkama koji su kao tražioci posla prijavljeni na zavodu za zapošljavanje Kosova, saopšteno je iz UNDP-a. 
  • 20.10.2020
ERP: Nova pravila zaštite sveštenstva i vernika tokom pandemije
Eparhija raško-prizrenska obaveštava verni narod o novim pravilima zaštite tokom epidemije koronavirusa, “budući da je pred nama period u kome se u normalnim okolnostima svečano proslavlja više manastirskih, parohijskih i porodičnih slava”.
  • 20.10.2020
Euleks: Potrebno poboljšati saradnju policije i tužilastva
Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) predstavila je svoj prvi Izveštaj o sistemskom i tematskom nadgledanju pravosuđa.
  • 19.10.2020
Zamenik premijera Kosova i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa delegacijom za energetiku SAD a tema sastanka bila je implementacija sporazuma koji je potpisan u Vašingtonu.
  • 19.10.2020
Tači: Kosovo postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima

Kosovo je postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima, rekao je kosovski predsednik Hašim Tači na konferenciji povodom Međunarodnog dana borbe protiv trgovine ljudima, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.

  • 19.10.2020