Vesti
Saopštenja

Osuda zaplene lekova

Kancelarija za KiM osuđuje zaplenu kamiona sa lekovima i traži od vlasti u Prištini da ga puste u Zdravstveni centar u severnoj Mitrovici.
Osuda zaplene lekova
Zdravstveni centar Kosovska Mitrovica (Foto ZC)

Kako je saopšteno, Kancelarije za KiM traži da međunarodna zajednica hitno reaguje kako bi lekovi stigli do pacijenata.

"Više je nego jasno da je u pitanju samovolja prištinskih vlasti koja ima za cilj da spreči lečenje pacijenata srpske nacionalnosti i preti da izazove humanitarnu katastrofu, s obzirom da se radi o lekovima neophodnim za transfuziju i analizu krvi".

Direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici dr. Milan Ivanović izjavio je juče da je hirurški, operativni i program transfuzija krvi u toj ustanovi ugrožen, jer je kosovska carinska služba pre nekoliko dana oduzela lekove neophodne za lečenje pacijenata.

Ivanović je precizirao da je u pitanju 150 boca albumina, kao i reagensi za transfuziju bez kojih se ne mogu raditi određene analize krvi.Ostale vesti

Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021
Ambasadori zemalja Kvinte i dalje zabrinuti zbog Visokih Dečana
Šefovi misija Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država i dalje su zabrinuti zbog toga što uprkos stalnim pozivima međunarodne zajednice i sopstvenog pravosuđa, kosovske institucije još uvek nisu u potpunosti sprovele zakonit upis zemljišta Manastira Visoki Dečani u skladu sa odlukom Ustavnog suda iz 2016. godine.
  • 30.11.2021
Dat rok Vučiću da poništi „neustavne zakone“

Pokret Ekološki ustanak dao je rok do petka 3. decembra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić povuče, kako navode, nakaradne i neustavne zakone, najavljujući da će u suprotnom "Srbija stati" u subotu.

  • 29.11.2021
Petković sa Bocan Harčenkom o dijalogu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom, sa kojim je razgovarao o poslednjoj rundi tehničkog dijaloga u Briselu i o izgledima za nastavak razgovora Beograda i Prištine.

  • 29.11.2021
Na Kosovu pokrenute kampanje protiv nasilja nad ženama
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, označio je početak međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“, saopšteno je iz Kancelrije UN Women na Kosovu. Misija OEBS-a i Policija Kosova takođe su započele zajedničku kampanju protiv nasilja u porodici.
  • 26.11.2021