Vesti
Saopštenja

Osuda transparenta „Molitva za Bosnu, smrt za Srbiju“

Kancelarija za KiM osuđuje pojavu transparenta na tribinama tokom utakmice 31. kola lige Kosova, na kome je na engleskom jeziku pisalo „Molitva za Bosnu, smrt za Srbiju“.
Osuda transparenta „Molitva za Bosnu, smrt za Srbiju“
Transparent navijača (Foto Youtube)

Radi se o albanskim navijačima fudbalskog kluba Drenica sa Kosova, koji je u nedelju igrao utakmicu sa Prištinom.

„Zapanjeni smo bezgraničnom mržnjom i fašističkom porukom koju su mladi Albanci istakli povodom poplava koje su izazvale nezapamćenu nesreću u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Sa svih strana sveta, unesrećenim narodima dve zemlje stigžu reči podrške i pomoć. Ali, na žalost, postoje i oni koji su toliko zaslepljeni mržnjom da ih ne dotiču ni ljudske tragedije nezapamćenih razmera“, ističe se u saopštenju Kancelarije za KiM.Ostale vesti

Policija Kosova: Situacija krhka, ali mirna
Protesti u tri opštine na severu Kosova, u Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu se nastavljaju i danas u blizini opštinskih objekata, a situacija se trenutno smatra krhkom ali mirnom, saopštila je Policija Kosova.
  • 30.05.2023
Zijade: Uznemirena sam nasiljem na severu Kosova
Specijalna predstavnica generalnog sekretara i šefica UNMIK-a Karolin Zijade najoštrije osuđuje radnje koje su danas u opštini Zvečan dovele do teških povreda pripadnika Kfora, ali i civila. 
  • 29.05.2023
KFOR: Oko 25 ranjenih vojnika tokom obuzdavanja demonstranata u Zvečanu
Oko 25 ranjenih iz multinacionalnog kontingenta tokom obuzdavanja demonstranata koji su protestovali u opštini Zvečan, saopštili su iz ove misije.
  • 29.05.2023
UNS i DNКiM: Da prestane diskriminacija srpskih novinara na Кosovu

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) osuđuje zabranu ulaska u zgradu Opštine Zvečan novinarima srpskih redakcija u trenutku kada su pripadnici kosovske policije pozvali novinare medija na albanskom jeziku da zbog bezbednosti uđu u opštinski objekat.

  • 29.05.2023
KFOR: Obe strane da se uzdrže od radnji koje podstiču tenzije

Misija KFOR-a predvođena NATO-om jutros je povećala svoje prisustvo u četiri opštine na severu Kosova, nakon najnovijih dešavanja u toj oblasti, saopšteno je iz ove misije.

  • 29.05.2023
Jablanović i Ignjatović sa Fon Kramon: Jednostrane akcije Prištine štetne za mir i dijalog

Predsednik Partije kosovskih Srba Aleksandar Jablanović i sekretar ove stranke Andrija Ignjatović sastali su se sa specijalnom izvestiteljkom Evropskog parlamenta za Kosovo Violom Fon Kramon, tema razgovora, kako je saopšteno iz ove partije, bilo je "nasilje Aljbina Kurtija nad Srbima i nasilno zauzimanje zgrada lokalnih opština na severu Kosova".

  • 28.05.2023