Vesti
Saopštenja

Ostavke u SLS u Istoku

Opštinski odbor SLS Istok podneo je ostavke na sve funkcije i članstvo u Samostalnoj liberalnoj stranci.
Ostavke u SLS u Istoku
Dalibor Jevtić i Vesna Maliković (Foto mkk-ks.org)

Kako je navedeno u saopštenju OO SLS-a članstvo su napustili Vesna Maliković, član GO SLS i predsednik opštinskog odbora Istok, Dragan Repanović, zamenik predsednika OO Istok, 12 članova i kompletno članstvo od 241 osobe.

Odluka je doneta na jutrošnjoj sednici, a nakon odluke OO Štrpca i članova GO iz Štrpca čiju odluku u potpunosti podržavamo i sa njom se slažemo.

“U SLS smo ušli nakon angožovanja ministra Jevtića i svemu onome što je on učinio za povratnike i Srbe koji žive u opštini Istok. Politika ministra Jevtića je pomogla da srpska zajednica u Istoku bude stabilnija nego što je to bila pre godinu dana”, ističe se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su Srbi iz opštine Istok na parlamentarnim izborima dali podršku kandidatima Saši Milosavljeviću, Jasmini Živković i Jeleni Bontić.

“Na taj način smo rekli u koga imamo poverenja. Upravo zato nastavićemo da budemo deo one političke organizacije okupljene oko Bratislava Nikolića i Dalibora Jevtića”, kaže se u saopštenju.Ostale vesti

Ograničen rad sa strankama u Opštini Gračanica
Zbog aktuelne epidemiološke situacija, Opština Gračanica ograničava svoj rad sa strankama.
  • 06.07.2020
“Epidemiološka situacija u opštini Gračanica pod kontrolom”
Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović održao je sastanak sa direktorima zdravstvenih institucija. Ocenjeno je da je epidemiološka situacija u ovoj lokalnoj samoupravi pod kontolom, “uprkos tome što je ona nešto lošija u odnosu na predhodni period”.
  • 06.07.2020
Priština: Izmenjeni režim rada Centra za registraciju vozila i CID
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova i Agencija za civilnu registraciju doneli su odluku da obustave rad sa strankama u Centru za registraciju vozila i Centru za izdavanje dokumenata (CID) u Prištini nakon što je kod nekoliko službenika potvrđen koronavirus.
  • 06.07.2020
OG:Pojačana kontrola objekata uslužne delatnosti
Opštinsko odeljenje inspekcije sprovodi kontrolu trgovinskih, ugostiteljskih i svih drugih objekata uslužene delatnosti na teritoriji opštine, saopšteno je iz opštine Gračanica. 
  • 05.07.2020
Gračanica: Opštinski Krizni štab poziva na poštovanje mera
Opština Gračanica i opštinski Кrizni štab obaveštavaju građane da nadležne opštinske službe aktivno rade na terenu i u skladu sa svojim mogućnostima nastoje da zaustave širenje kovid-19 nakon što je iz Кliničkog centra Priština sa sedištem u Gračanici saopšteno da je virus potvrđen kod četiri pacijenta sa teritorije ove lokalne samouprave. Obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru.
  • 04.07.2020
Dva nova kamiona za JKP “Ekologija”
Regionlna kompanija za upravljanje otpadom “Pastrimi” danas je ustupila dva kamiona na korišćenje Javno–Komunalnom preduzeću “Ekologija”.
  • 03.07.2020