Osmanijeva se sastala sa predstavnicima diplomatskih misija na Kosovu

Predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani sastala se sa šeficom Kancelarije EU na Kosovu Natalijom Apostolovom, kao i sa ambasadorima Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstava i Albanije.

Podeli ovaj članak sa:
  • Vjosa Osmani (Foto kosovapress.com)

Na sastanku sa Apostolovom Osmanijeva je naglasila izuzetnu ulogu Kancelarije Evropske unije u jačanju rada Skupštine Kosova, ali i „demokratskog života u zemlji“.

Ona je navela da je „Skupština veoma važna institucija u nastojanju Kosova da se integriše u Evropsku uniju“ i izrazila duboku posvećenost ubrzanju ovog procesa.

Na sastanku sa ambasadorom Nemačke na Kosovu Kristijanom Heldtom potvrđena je posvećenost obe zemlje za daljim proširenjem bilateralne saradnje, saopšteno je iz kabineta predsednice Skupštine.

„Podrška Nemačke vlade je veoma važna za Kosovo na njenom putu ka Evropskoj uniji“, naglasila je Osmanijeva.

Na sastanku sa ambasadorom Britanije Nikolasom Abotom izražena je zajednička želja za „jačanjem saradnje dveju zemalja u proširenju veze između dve skupštine“.

Navodi se da je sa ambasadorom Italije na Kosovu Nikolom Orlandom Osmanijeva razgovarala o „činjenicu da dve zemlje dele iste vrednosti“ i da bi s toga saradnja dveju zemalja trebala dodatno da se proširi.

Tokom sastanka sa ambasadorom Albanije na Kosovu Ćemaljem Mindžozijem istaknuta je važnost saradnje između dveju zemalja, s posebnim naglaskom na saradnju između skupštna, zaključuje se u saopštenju.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane