Vesti
Saopštenja

Osmanijeva se sastala sa predstavnicima diplomatskih misija na Kosovu

Predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani sastala se sa šeficom Kancelarije EU na Kosovu Natalijom Apostolovom, kao i sa ambasadorima Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstava i Albanije.
Osmanijeva se sastala sa predstavnicima diplomatskih misija na Kosovu
Vjosa Osmani (Foto kosovapress.com)

Na sastanku sa Apostolovom Osmanijeva je naglasila izuzetnu ulogu Kancelarije Evropske unije u jačanju rada Skupštine Kosova, ali i „demokratskog života u zemlji“.

Ona je navela da je „Skupština veoma važna institucija u nastojanju Kosova da se integriše u Evropsku uniju“ i izrazila duboku posvećenost ubrzanju ovog procesa.

Na sastanku sa ambasadorom Nemačke na Kosovu Kristijanom Heldtom potvrđena je posvećenost obe zemlje za daljim proširenjem bilateralne saradnje, saopšteno je iz kabineta predsednice Skupštine.

„Podrška Nemačke vlade je veoma važna za Kosovo na njenom putu ka Evropskoj uniji“, naglasila je Osmanijeva.

Na sastanku sa ambasadorom Britanije Nikolasom Abotom izražena je zajednička želja za „jačanjem saradnje dveju zemalja u proširenju veze između dve skupštine“.

Navodi se da je sa ambasadorom Italije na Kosovu Nikolom Orlandom Osmanijeva razgovarala o „činjenicu da dve zemlje dele iste vrednosti“ i da bi s toga saradnja dveju zemalja trebala dodatno da se proširi.

Tokom sastanka sa ambasadorom Albanije na Kosovu Ćemaljem Mindžozijem istaknuta je važnost saradnje između dveju zemalja, s posebnim naglaskom na saradnju između skupštna, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Odobrena izgradnja 62 kuće za raseljene
Na elektronskoj sednici Upravnog odbora projekta „Povratak i reintegracija na Kosovu, peta faza, odobrena je izgradnja 62 kuće za raseljena lica u opštinama Kosovo Polje, Gračanica, Kamenica, Novo Brdo, Prizren i Štrpce, saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak.
  • 30.03.2020
Zakonski postupci protiv prekršilaca vladinih mera
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Đeljaj Svećlja zatražio od Tužilaštva Kosova preduzimanje zakonskih postupaka prema prekršiocima mera ograničenja koje je naložila Vlada Kosova u sprečavanju daljeg širenja virusa Kovid 19.
  • 30.03.2020
EU donira 5 miliona evra Kosovu
Šefica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova potpisaće danas ugovor vredan 5 miliona evra pomoći za Kosovo kao hitnu potrebu u borbi protiv pandemije koronavirusa.
  • 30.03.2020
Tači sa ambasadorima Kvinte i EU o novoj vladi
Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se sa ambasadorima Kvinte i EU u Prištini i informisao ambasadore Kvinte i šeficu Kancelarije EU na Kosovu Nataliju Apostolovu o koracima koje će preduzeti nakon izglasavanja nepoverenja vladi Aljbina Kurtija.
  • 30.03.2020
NKEU poziva na saradnju BG i PR oko suzbijanja koronavirusa
Nacionalni konvent o Evropskoj uniji pozvao je nadležne organe Beograda i Prištine da uspostave direktnu i efikasnu saradnju na suzbijanju širenja pandemije koronavirusa. U saopštenju se ističe da je „saradnja neophodna zbog humanosti i odgovornosti prema ljudskim životima u ovim teškim vremenima".
  • 30.03.2020
Dezinfikovane ulice u Dobrotinu
Po naredbi Кriznog štaba Opštine Gračanica danas je izvršena dezinfekcija svih ulica u Dobrotinu, navodi se u saopštenju.
  • 29.03.2020