Vesti
Saopštenja

Osmanijeva sa Kurtijem, članovima Vlade i Kosnetom

Predsednica Kosova Vjosa Osmani je na svom prvom međuinstitucionalnom sastanku razgovarala sa premijera Aljbinom Kurtijem, zamenicom premijera i ministarkom inostranih poslova i dijaspore Donikom Gervalom, ministrom odbrane Armendom Mehajom i ministrom zdravlja Arbenom Vitiom. Takođe, održala je sastanak i sa ambasadorom SAD na Kosovu Filipom Kosnetom.
Osmanijeva sa Kurtijem, članovima Vlade i Kosnetom
Detalj sa sastanka (Foto ZPRK)

Predsednica Osmani je sa premijerom Kurtijem razgovarala o potrebi stvaranja zajedničkih koordinatornih mehanizama u oblasti spoljne politike, odbrane i prioritetnog pitanja što bržeg obezbeđivanja vakcina protiv kovida-19, ističe se u saopštenju informativne službe predsednice.

Imajući u vidu bitnost ovih pitanja, predsednica Osmani i premijer Kurti su se složili da će zajednički napori i koordinisano tretiranje ovih tema doneti konkretnije rezultate, dodaje se u saopštenju.

Izrazili su spremnost da nastave napore u rešavanju problema građana koji su povezani sa zdravstvenim i ekonomskim posledicama usled pandemije kovid-19, zaključuje se u saopštenju.

Vjosa i Kosnet o odnosima Kosova i SAD

Predsednica Vjosa Osmani razgovarala je danas i sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Filipom Kosnetom.

Tokom sastanka ambasador Kosnet je ujedno čestitao predsednici Osmani na preuzimanju dužnosti, ističući da kao što je Kosovo posvećeno sjajnim odnosima sa SAD-om, isto važi i za SAD i njihovo angažovanje prema Kosovu.

 Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021