Vesti
Saopštenja

Osmani zatražila podršku Turske za članstvo Kosova u NATO

Predsednica Kosova Vjosa Osmani koja boravi u zvaničnoj poseti Turskoj zatražila je podršku ove zemlje za članstvo u međunarodnim organizacijama, uključujući NATO. 
Osmani zatražila podršku Turske za članstvo Kosova u NATO
Vjosa Osmani na sastanku sa Mustafom Santopom (Foto Kabinet predsednice Kosova )

Osmanijeva se u Ankari sastala se sa predsednikom turskog parlamenta Mustafom Sentopom i tom prilikom zatražila da Turska u okviru parlamentarne diplomatije, bude glas Kosova u međunarodnim organizacijama u kojima je ova zemlja zastupljena.

„Ubrzanje našeg članstva u NATO-u je neophodno da bi se garantovao mir i stabilnost, ne samo na Kosovu, već i na Zapadnom Balkanu u celini“, rekla je Osmani, naglasivši da parlamentarna diplomatija može takođe da "gura" napred proces članstva Kosova u organizacijama, kao što su NATO i Savet Evrope.

Ona je ponovila i da proces dijaloga sa Srbijom treba da se "usredsredi na međusobno priznavanje, te da je Srbija do sada blokirala ovaj proces, nesprovođenjem niza potpisanih sporazuma".

Kosovska predsednica u Turskoj boravi zajedno sa ministarkom spoljnih poslova Kosova Donikom Gervalom, komandantom KBS Baškimom Jašarijem i predsedavajućim parlamentarne grupe prijateljstva sa Turskom Enisom Kervanom.Ostale vesti

Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 24.06.2022
Položen kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Perić iz Prekovca

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić danas je položio kamen temeljac za izgradnju kuće šestočlanoj porodici Bojana Perića iz sela Prekovce u opštini Novo Brdo.

  • 23.06.2022
Prva pitijada ’’Kosovska pita’’
 U okviru Vidovdanskih dana, seoske slave koja se obeležava i u Donjoj Gušterici, Turistička organizacija Gračanice će u koordinaciji sa Opštinom Gračanica organizovati 26. juna prvu pitijadu ”Кosovska pita”, manifestaciju na kojoj će veštine u pripremi slatkih i slanih posnih kosovskih pita odmeriti domaćice, ali i muškarci skloni kulinarstvu, saopšteno je iz TOG-a.
  • 18.06.2022
Кonkurs za
Turistička organizacija Gračanica saopštila je da će u saradnji sa "JКP Ekologija" raspispisati  konkurs za takmičenje "Najlepše dvorište opštine Gračanica".
  • 16.06.2022
Otvorena manifestacija ’’EU za civilno društvo i medije na Kosovu – angažovanje građana’’
EU na Kosovu pokrenula je danas u Prištini dvodnevni događaj koji će podržati više od 20 organizacija civilnog društva i medijskih organizacija (OCD) u dolasku do javnosti i podizanju svesti o njihovom doprinosu stvaranju pravednijeg, demokratskijeg i inkluzivnog društva na Kosovu.
  • 16.06.2022
Položen kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Lazić u Donjoj Gušterici

Petočlana povratnička porodica Branka Lazića iz Donje Gušterice u opštini Gračanica, dobiće novu kuću površine 55 metara kvadratnih. Кamen temeljac za izgradnju kuće danas su položili ministar za zajednice i povratak Goran Rakić i gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić.

  • 16.06.2022