Vesti
Saopštenja

Osmani u Briselu govorila o potrebi za liberalizacijom viza

Drugog dana posete Briselu, v.d. predsednice Kosova Vjosa Osmani je u razgovoru sa predsednicom i potpredsednicom belgijskog parlamenta govorila o potrebi liberalizacije viza za građane Kosova.
Osmani u Briselu govorila o potrebi za liberalizacijom viza
Osmanijeva sa predstavnicama belgijskog parlamenta (Foto Predsedništvo Kosova)

"V.d. predsednice Osmani je istakla da će liberalizacija viza pomoći građanima Kosova da uzmu najbolje od Evrope i da to donesu na Kosovo, a Evropu će približiti izuzetnom ljudskom kapitalu, misleći na kosovsku omladinu", navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Na sastanku sa predsednicom parlamenta Stefani Di Hos i potpredsednicom Elin Tiluks, Osmanijeva je govorila i o članstvu Kosova u EU.

Prema njenom mišljenju, učlanjenje Kosova u Evropsku uniju nije samo političko pitanje, "već iznad svega opšta volja najviše proevropskog naroda".

U tom smislu, ona je istakla veliku važnost koju ima partnerstvo Kosova sa Belgijom u finalizaciji procesa integracija Kosova u evropsku porodicu.

Takođe je zahvalila na podršci koju je Belgija pružala kosovskom narodu u, kako navodi, najtežim vremenima, kao i u raznim strateškim procesima u fazi izgradnje države.Ostale vesti

Petković sa ambasadorom Italije u Srbiji o Kosovu i položaju Srba
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je se sa ambasadorom Italije u Republici Srbiji Кarlom Lo Кašom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu, položaju srpskog naroda, navodi se u saopštenju.
  • 21.01.2021
Jevtić: Povratak i ekonomsko osnaživanje glavni prioriteti
Ministarstvo za zajednice i povaratak u saradnji sa Кancelarijom Evropske unije na Кosovu, a u partnerstvu sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM), sprovodi četvrtu fazu ”Programa za stabiliziaciju zajednica“.
  • 21.01.2021
Admiral Burk posetio Kfor na Kosovu
Komandant Komande združenih snaga Natoa u Napulju admiral Robert Burk, posetio je pripadnike Kfora i razgovara sa komandantom Frankom Federičijem.
  • 20.01.2021
Petković traži reakciju međunarodne zajednice na izjavu Haradinaja
"Ni Brisel, ni Vašington, ni drugi centri moći ne smeju ostati nemi na  zveckanje oružjem i pretnje o stvaranju jedne veštačke i etnički očišćene tvorevine, opasne po mir i stabilnost na čitavom Balkanu", navodi Petar Petković nakon izjave Ramuša Haradinaja o referendumu o ujedinjenju sa Albanijom.
  • 19.01.2021
Trepča: Sprečeno dalje izlivanje jalovine, čekaju se izveštaji o posledicama

Kombinat "Trepča" saopštio je da je usled, kako navode, ekstremno loših atmosferskih uslova došlo do probijanja nasipa na deponiji za odlaganje jalovine flotacije u Leposaviću i izlivanja u reku Ibar.

  • 18.01.2021
Pomoć UNS-a novinarima na Kosovu čije su kuće poplavljene
Udruženje novinara Srbije (UNS) pokrenulo je akciju pomoći novinarima čije su kuće stradale u poplavama koje su nedavno pogodile centralno Kosovo.
  • 18.01.2021