Vesti
Saopštenja

Osmani u Briselu govorila o potrebi za liberalizacijom viza

Drugog dana posete Briselu, v.d. predsednice Kosova Vjosa Osmani je u razgovoru sa predsednicom i potpredsednicom belgijskog parlamenta govorila o potrebi liberalizacije viza za građane Kosova.
Osmani u Briselu govorila o potrebi za liberalizacijom viza
Osmanijeva sa predstavnicama belgijskog parlamenta (Foto Predsedništvo Kosova)

"V.d. predsednice Osmani je istakla da će liberalizacija viza pomoći građanima Kosova da uzmu najbolje od Evrope i da to donesu na Kosovo, a Evropu će približiti izuzetnom ljudskom kapitalu, misleći na kosovsku omladinu", navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Na sastanku sa predsednicom parlamenta Stefani Di Hos i potpredsednicom Elin Tiluks, Osmanijeva je govorila i o članstvu Kosova u EU.

Prema njenom mišljenju, učlanjenje Kosova u Evropsku uniju nije samo političko pitanje, "već iznad svega opšta volja najviše proevropskog naroda".

U tom smislu, ona je istakla veliku važnost koju ima partnerstvo Kosova sa Belgijom u finalizaciji procesa integracija Kosova u evropsku porodicu.

Takođe je zahvalila na podršci koju je Belgija pružala kosovskom narodu u, kako navodi, najtežim vremenima, kao i u raznim strateškim procesima u fazi izgradnje države.Ostale vesti

Trepča: Sprečeno dalje izlivanje jalovine, čekaju se izveštaji o posledicama

Kombinat "Trepča" saopštio je da je usled, kako navode, ekstremno loših atmosferskih uslova došlo do probijanja nasipa na deponiji za odlaganje jalovine flotacije u Leposaviću i izlivanja u reku Ibar.

  • 18.01.2021
Pomoć UNS-a novinarima na Kosovu čije su kuće poplavljene
Udruženje novinara Srbije (UNS) pokrenulo je akciju pomoći novinarima čije su kuće stradale u poplavama koje su nedavno pogodile centralno Kosovo.
  • 18.01.2021
UNS: Prijavljivanje novinara za vakcinaciju do ponedeljka u podne
Vakcinacija novinara i drugih medijskih radnika protiv novog korona virusa počeće u utorak, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS), na čiju inicijativu su novinari uključeni u prioritetne grupe za imunizaciju.
  • 17.01.2021
SL: Ivanović i Radoičić žrtve kosovske nepravde
Povodom treće godišnjice od ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića Srpska lista je saopštila da "tri godine traje i uporno nastojanje Prištine da ovaj zločin iskoristi za političku, a svojevremeno i fizičku eliminaciju potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića", čija je kako se navodi, "jedina krivica u tome što je bio i ostao prvi u odbrani severa Кosova i Metohije".
  • 16.01.2021
Ansambl
Ansambl "Venac" u saradnji sa agencijom za prevoz "Kimko" iz Gračanice i Skijališta Srbije, organizovao je školu skijanja na Kopaoniku za petnaestoro dece i mladih sa Kosova uzrasta od sedam do 17 godina.
  • 16.01.2021
EU na Kosovu pokrenula tri projekta vredna 11,8 miliona evra
Kancelarija Evropske unije na Kosovu pokrenula je danas tri projekta vredna 11,8 miliona evra, putem kojih će biti pružena socijalna zaštita ugroženim kategorijama stanovništva na Kosovu tokom pandemije korona virusa.
  • 15.01.2021