Vesti
Saopštenja

Osmani: Švajcarska spremna da pomogne Kosovu u obezbeđivanju vakcina

Vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani razgovarala je sa ambasadora Švajcarske na Kosovu Tomasom Kolijem. Teme razgovara bile su o uspostavljanju institucija, kao i o vakcinama protiv koronavirusa, navodi se u saopštenju.
Osmani: Švajcarska spremna da pomogne Kosovu u obezbeđivanju vakcina
Tomas Koli i Vjosa Osmani (Foto ZPRK)

Osmani je tokom sastanka naglasila da su već preduzeti prvi koraci ka konkretizaciji međuparlamentarne saradnje i da će uskoro biti pokrenuti drugi projekti i inicijative u različitim oblastima u skladu sa razvojnim prioritetima nove vlade.

Govoreći o trenutnoj situaciji sa pandemijom, v.d. predsednica Osmani "pohvalila je spremnost švajcarskih vlasti da pomognu Kosovu u obezbeđivanju vakcina“, zaključuje se u saopštenju.

 Ostale vesti

U Briselu o evropskom putu Kosova: Nastaviti reforme, sprovesti dogovoreno
Na sastanku u Briselu su članovi Saveta za stabilizaciju i pridruživanje (SA) razmotrili napredak Kosova na evropskom putu nakon objavljivanja Izveštaja Evropske komisije o Kosovu za 2021.
  • 08.12.2021
Kancelarija za KiM: U Suvom Grlu renovirana ambulanta
U selu Suvo Grlo, u opštini Srbica, danas je otvorena kompletno renovirana ambulanta sredstvima Кancelarije za Кosovo i Metohiju.
  • 08.12.2021
Nagrada za glumce Amaterskog pozorišta
Odlukom stručnog žirija mladim glumcima Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“, Mateji Dimitrijeviću i Nataliji Josifović, juče je na devetom festivalu „Lektirići EX YU fest“ uručeno priznanje za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi „Misterija nestalog jajeta“.
  • 08.12.2021
Jevtić sa predstavnicima KAP-a o Ski centru Brezovica
Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić se sastao sa predstavnicima Кosovske agencije za privatizaciju (КAP) sa kojima je razgovarao o Ski centru Brezovica, ali i o statusu ostalih društvenih preduzeća na teritoriji opštine Štrpce, saopšteno je iz te lokalne samouprave.
  • 07.12.2021
Predsednica opštine razgovarala sa novinarima
Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić razgovarala je danas sa novinarima i predstavnicima medija koji izveštavaju sa područja opštine Gračanica.
  • 07.12.2021
Audicija za predstavu “Ljubav u getu” 8. decembra
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ sekcija Doma kulture „Gračanica“ u sredu 08. decembra 2021. godine u dva termina od 15 i 19 časova organizuje audiciju za predstavu „Ljubav u getu“.
  • 06.12.2021