Vesti
Saopštenja

Osmani sa predstavnicima organizacija UN-a o prihvatanju Avganistanaca

Predsednica Kosova Vjosa Osmani razgovarala je sa Urlike Rikardson koordinatorkom Ujedinjenih nacija za razvoj, Erolom Ardukom iz UNHCR-a i An Rostok iz IOM-a o pripremama za prihvat građana iz Avganistana u okviru Posebnog programa imigracionih viza SAD-a.
Osmani sa predstavnicima organizacija UN-a o prihvatanju Avganistanaca
Osmani sa predstavnicima UN organizacija (Foto Predsedništvo Kosova)

Kako se navodi iz kabineta Osmanijeve, predstavnici pomenutih organizacija zahvalili su se predsednici Osmani na spremnosti Kosova da pruži utočište građanima iz Avganistana i istovremeno su dali podršku kosovskim institucijama da pomognu izbeglicama.

Osmani je, s druge strane, ponovila da je Kosovo otvoreno za građane Avganistana.

„Mi smo otvoreni da srdačno dočekamo građane iz Avganistana, jer niko bolje od nas ne poznaje njihovu bol. Šta više, mi to radimo zajedno sa našim strateškim partnerom SAD-om“, istakla je Osmani.Ostale vesti

Petković: Priština izazvala novu krizu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i Miroslavom Lajčakom.

  • 30.06.2022
’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022
SAD nastavljaju sa podrškom Kosovu u borbi protiv kovida-19
Prošlog meseca, laboratorijska oprema namenjena unapređenju dijagnostičkog testiranja na SARS-CoV-2, donirana od strane Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) u ime američkog naroda, postala je potpuno operativna. USAID i Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Prištini, uspostavili su bolničku mikrobiološku laboratoriju za bolnicu u Gračanici, saopšteno je medijima iz USAID-a.
  • 28.06.2022
MZK: Odobrena vakcinacija trećom dozom za starije od 12 godina

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da je odobrilo davanje treće doze vakcine protiv koronavirusa za decu stariju od 12 godina, kao i za osobe koje su primile drugu dozu najmanje pet meseci ranije.

  • 26.06.2022
Lajčak dolazi u dvodnevnu posetu Kosovu

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak, posetiće Kosovo od 27. do 29. juna, saopšteno je iz Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

  • 26.06.2022
Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 24.06.2022