Vesti
Saopštenja

Osmani sa predsednikom Skupštine Islanda o saradnji

Predsednica Kosova Vjosu Osmani se tokom posete Islandu sastala i sa predsednikom Skupštine ove zemlje Birgirom Armansonom.

Osmani sa predsednikom Skupštine Islanda o saradnji
Detalj sa sastanka (Foto Predsedništvo Kosova)

Kako je saopšteno, Osmanijeva se zahvalila na podršci Kosovu, ističući važnost njenog daljeg produbljivanja.

"Predsednica je izrazila posvećenost kosovskih institucija produbljivanju bilateralne saradnje tokom islandskog predsedavanja Savetom Evrope, naglašavajući važnost zaštite zajedničkih vrednosti u ovom odlučujućem trenutku za Evropu", stoji u saopštenju.

Dodaje se da su razgovarali i o značaju međuparlamentarne saradnje.

"Predsednica Osmani je govorila o poslednjim dešavanjima na Kosovu. Ona je rekla da su republičke institucije i dalje posvećene vladavini prava i unapređenju demokratije, ocenjene i u poslednjim međunarodnim indeksima, gde je Kosovo zabeležilo izuzetan napredak", navodi se.

Osmanijeva je, kako se ističe, naglasila da Kosovo nastavlja da bude posvećeno "bliskoj saradnji i koordinaciji sa međunarodnim saveznicima kako bi doprinelo održivom miru i bezbednosti".

"Predsednik Skupštine Armanson je zahvalio predsednici Osmani na poseti i istakao da je Island posvećen daljem produbljivanju odnosa između naša dva naroda i naše dve države", zaključuje se u saopštenju Predsedništva Kosova dostavljenom medijima.Ostale vesti

Pomoć za sanaciju kuća u Kosovskom Pomoravlju
Кancelarija za Кosovo i Metohiju je dodelila je novčana sredstva za sanaciju i dogradnju tri porodične kuće na teritoriji opštine Vitina i time pomogla stambeno zbrinjavanje višečlane porodice koje žive u otežanim uslovima.
  • 21.03.2023
Predstavnici Srpske liste razgovarali sa Hovenijerom
Predsednik Srpske liste Goran Rakić i potpredsednici Dalibor Jevtić i Igor Simić razgovarali su sa ambasadorom SAD u Prištini, Džefrijem Hovenijerom o predstojećim vanrednim lokalnim izborima u četiri opštine na severu Kosova, kao i ispunjavanju zahteva zbog kojih su napustili kosovske institucije, saopšteno je iz ove partije. 
  • 20.03.2023
Gračanica: Tribina o pokajanju, predavač otac Sava Janjić

Eparhija raško-prizrenska i Dom kulture „Gračanica“ povodom vaskršnjeg posta sutra, u utorak 21. marta, s početkom u 19 časova organizuju duhovnu tribinu „Pokajanje kao promena uma i načina života“. Na tribini će govoriti arhimandrit Sava Janjić, iguman Manastira Visoki Dečani.

  • 20.03.2023
Kancelarija za KiM: Na meti lopova još tri srpske kuće
Dve srpske kuće u selu Batuse večeras su se našle na meti lopova, dok je sinoć obijena kuća porodice Mitić u Lapljem selu i iz nje odnet vredan nakit i laptopovi, saopštila je Kancelarija za KiM.
  • 19.03.2023
Kurti sa Eskobarom: Delegacija Kosova putuje u Ohrid sa dobrom voljom, namerama i verom

Premijer Kosova Aljbin Kurti sastao se sa specijalnim izaslanikom Sedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom dan pred sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u okviru dijaloga Beograda i Prištine na visokom nivou u Orhidu. Dvojica sagovornika razgovarala su o susretu u Severnoj Makedoniji, evropskom predlogu, pripremama i očekivanjima od sastanka, saopšteno je medijima iz kosovske vlade. 

  • 17.03.2023
Osmani imenovala tužioce sa početnim mandatom

Na predlog Tužilačkog saveta Kosova predsednica Vjosa Osmani imenovala je danas 21 tužioca sa početnim mandatom na tri godine, dok će isti biti sistematizovani u osnovnim tužilaštvima, saopšteno je medijima.

  • 17.03.2023