Vesti
Saopštenja

Osmani sa Orlandom o političkim događajima na Kosovu

Predsednica Kosova Vjosa Osmani dočekala je na sastanku italijanskog ambasadora Nikolu Orlanda. Razgovarali o poslednjim političkim događajima u zemlji, ističe se u saopštenju Predsedništva.

Osmani sa Orlandom o političkim događajima na Kosovu
Nikola Orlando i Vjosa Osmani (Foto ZPRK)

Predsednica Osmani obavestila je ambasadora Orlanda o konstantnoj koordinaciji sa novim institucijama, kao i o punom angažovanju na saradnji sa partnerima i prijateljima Kosova, kako bi se što pre unapredile obećane reforme.

"Rezultati takve saradnje viđeni su skoro u akciji protiv transnacionalno organizovanog kriminala, koja je bila rezultat zajedničkog rada policija iz regiona i drugih država", navodi se u saopštenju.

Osmani je izrazila punu zahvalnost na pomoći Italije i istakla je da je takav događaj potvrda razloga i potrebe da se Kosovo učlani u Interpol.

Orlando je istakao da će italijanska država nastaviti da podržava Kosovo u ispunjenju reformi, ističući između ostalog i potpuno angažovanje i konstantnu podršku u oblasti jačanja uloge žena u svakom polju, dodaje se u saopštenju Predsedništva dostavljeno medijima.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021