Vesti
Saopštenja

Osmani sa Orlandom o političkim događajima na Kosovu

Predsednica Kosova Vjosa Osmani dočekala je na sastanku italijanskog ambasadora Nikolu Orlanda. Razgovarali o poslednjim političkim događajima u zemlji, ističe se u saopštenju Predsedništva.

Osmani sa Orlandom o političkim događajima na Kosovu
Nikola Orlando i Vjosa Osmani (Foto ZPRK)

Predsednica Osmani obavestila je ambasadora Orlanda o konstantnoj koordinaciji sa novim institucijama, kao i o punom angažovanju na saradnji sa partnerima i prijateljima Kosova, kako bi se što pre unapredile obećane reforme.

"Rezultati takve saradnje viđeni su skoro u akciji protiv transnacionalno organizovanog kriminala, koja je bila rezultat zajedničkog rada policija iz regiona i drugih država", navodi se u saopštenju.

Osmani je izrazila punu zahvalnost na pomoći Italije i istakla je da je takav događaj potvrda razloga i potrebe da se Kosovo učlani u Interpol.

Orlando je istakao da će italijanska država nastaviti da podržava Kosovo u ispunjenju reformi, ističući između ostalog i potpuno angažovanje i konstantnu podršku u oblasti jačanja uloge žena u svakom polju, dodaje se u saopštenju Predsedništva dostavljeno medijima.Ostale vesti

Svetski dan igre obeležen na tvrđavi Zvečan i u Kosovskoj Mitrovici

Zajedničkim performansom Ansambla narodnih igara i pesma „Venac“ i Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini, te promocijom knjige Vere Obradović Ljubinković, obeležen je Svetski dan igre.

  • 18.06.2021
Deca sa Кosova putuju u Republiku Srpsku
Deca iz različitih sredina sa Kosova, uglavnom učenici osnovnih škola, u subotu putuju u Republiku Srpsku gde će provesti nekoliko dana kod tamošnjih domaćina.
  • 17.06.2021
„Nemački kutak“ na Univerzitetu u Prištini
Danas se na Univerzitetu u Prištini otvara novi „Nemačka kutak“, a u isto vreme se predstavlja novi master studijski program „Nemački kao strani jezik“ koji će biti uveden u  2021/22. akademskoj godini.
  • 16.06.2021
Oskrnavljene nadgrobne ploče na pravoslavnom groblju u Orahovcu
Na pravoslavnom groblju u Orahovcu proteklog vikenda polomljene su nadgrobne ploče i porušeni krstovi na grobovima Ružice Stojanović, Božidara i Bogdana Šarića, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  • 14.06.2021
Deca sa Kosova borave u Sutomoru

Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa humanitarnom organizacijom "Srpska solidarnost" organizovala je putovanje na more za decu iz socijalno ugroženih porodica sa teritorije Kosova.

  • 13.06.2021
Šef OEBS-a u UNS-u: Imaćete našu podršku u borbi za slobodu medija
Šef misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji Jan Bratu posetio je Udruženje novinara Srbije i preneo predsedniku Živojinu Rakočeviću da će UNS imati podršku te međunarodne organizacije u borbi za slobodu medija i unapređenje bezbednosti novinara.
  • 11.06.2021