Vesti
Saopštenja

Osmani sa kongresmenom Toresom: Nastavljač istorijskog nasleđa Eliota Engela

Predsednica Kosova Vjosa Osmani sastala se u Prištini sa američkim kongresmenom Ričijem Toresom, ujedno i kopredsedavajućim Grupe za albanska pitanja u američkom Kongresu, koga je obavestila o dešavanjima na Kosovu i aktuelnoj bezbednosnoj situaciji.
Osmani sa kongresmenom Toresom: Nastavljač istorijskog nasleđa Eliota Engela
Osmani sa kongresmenom Toresom (Foto Predsedništvo Kosova)

Na sastanku sa kongresmenom Toresom, predsednica Kosova je istakla jačanje strateškog partnerstva sa SAD, kao i njenu posvećenost daljoj podršci Kosovu.

Osmanijeva je naglasila da "kongresmen Tores nastavlja istorijsko nasleđe kongresmena Eliota Engela, kao moćnog glasa Kosova u američkom Kongresu".

Američki kongresmen je naveo da je Kosovo "nepokolebljiv prijatelj i saveznik Sjedinjenih Država" i da će "blisko sarađivati sa američkom administracijom kako bi nastavio da podržava Republiku Kosovo", saopšteno je medijima iz kabineta Vjose Osmani.Ostale vesti

Dodeljeno još 62 miliona evra Kosovu u okviru IPA programa
Ambasador EU-a na Kosovu, Tomaš Sunjog uručio je zameniku premijera Besniku Bisljimiju 16. po redu godišnji Finansijski sporazum između Evropske unije i Kosova u okviru EU Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA). U pitanju je sporazum vredan 62 miliona evra.
  • 24.03.2023
Srpska lista obrazložila odluku o neučestvovanju na aprilskim izborima
’’Odluka naše stranke da ne učestvuje na izborima je posledica kontinuiranog institucionalnog nasilja koje nad našim narodom sprovodi režim Aljbina Кurtija, lišavajući Srbe svih ljudskih prava (...), a pre svega neispunjenja naših jasnih zahteva zbog kojih smo napustili kosovske institucije, a to je formiranje Zajednice srpskih opština i povlačenje svih specijalaca sa severa Кosova i Metohije’’, saopšteno je iz Srpske liste.
  • 23.03.2023
Petković: Bežeći od ZSO, Kurti se upliće u sopstvene laži

"Kurti koji je ZSO nazivao detinjarijom, tvrdio da Briselski sporazum ne postoji u Prištini sada ima problem da svojoj javnosti objasni zašto je u Ohridu pristao da formira ZSO prema jedino validnim dokumentima", naveo je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

  • 23.03.2023
Kancelarija za KiM: Organizovan boravak na Tari za 50 đaka

Кancelarija za Кosovo i Metohiju organizovala je boravak na Tari za 50 đaka uzrasta od trećeg do šestog razreda iz severnih opština i iz opštine Istok. Putovanje se realizuje u periodu od 20-27 marta.

  • 23.03.2023
Petković: Kurti uzalud pokušava da pobegne od formiranja ZSO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Meothiju Petar Petković saopštio je da Aljbin Кurti "uzalud" pokušava da pobegne od obaveze formiranja Zajednice srpskih opština skrivajući se iza nekih termina koje ni sam ne razume, jer preuzete obaveze Prištine i ranije postignuti sporazumi moraju da se sprovedu i tu dileme nema", reagujući tako na izjavu kosovskog premijera da se reč "zajednica" ne može poistovetiti sa opštinom, niti sa rečju "udruženje".

  • 22.03.2023
Napao policajca na Jarinju i pobegao u nepoznatom pravcu
Kosovska policija regiona Sever zabeležila je u današnjem izveštaju slučaj „napad na službeno lice“, koji se dogodio juče na prelazu Jarinje.
  • 22.03.2023