Vesti
Saopštenja

Osmani sa kongresmenom Toresom: Nastavljač istorijskog nasleđa Eliota Engela

Predsednica Kosova Vjosa Osmani sastala se u Prištini sa američkim kongresmenom Ričijem Toresom, ujedno i kopredsedavajućim Grupe za albanska pitanja u američkom Kongresu, koga je obavestila o dešavanjima na Kosovu i aktuelnoj bezbednosnoj situaciji.
Osmani sa kongresmenom Toresom: Nastavljač istorijskog nasleđa Eliota Engela
Osmani sa kongresmenom Toresom (Foto Predsedništvo Kosova)

Na sastanku sa kongresmenom Toresom, predsednica Kosova je istakla jačanje strateškog partnerstva sa SAD, kao i njenu posvećenost daljoj podršci Kosovu.

Osmanijeva je naglasila da "kongresmen Tores nastavlja istorijsko nasleđe kongresmena Eliota Engela, kao moćnog glasa Kosova u američkom Kongresu".

Američki kongresmen je naveo da je Kosovo "nepokolebljiv prijatelj i saveznik Sjedinjenih Država" i da će "blisko sarađivati sa američkom administracijom kako bi nastavio da podržava Republiku Kosovo", saopšteno je medijima iz kabineta Vjose Osmani.Ostale vesti

UNS: Pretnje Obućini zastrašujuće, policija i tužilaštvo hitno da reaguju
Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od policije i tužilaštva da u najkraćem roku pronađu i pokrenu krivični postupak protiv osobe koja je juče poslala preko Tvitera zastrašujuće pretnje urednici i voditeljki "Dnevnika" na televiziji Nova S Jeleni Obućini.
  • 01.12.2022
Kosovska policija prihvata ostavke srpskih policajaca

Policija Kosova prihvatila je ostavke 80 službenika sa severa Kosova koji su ih prethodno podneli, saopšteno je medijima. Nastavlja se proces oko ostavki ostalih zaposlenih u kosovskoj policiji.

  • 01.12.2022
Petković: Nenad Rašić i Rada Trajković ne predstavljaju Srbe sa Kosova
Imenovanjem Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak, Aljbin Кurti je brutalno prekršio sopstveni ustav i još jednom pogazio prava srpskog naroda na Кosovu i Metohiji, rekao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 01.12.2022
Osmani u Bugarskoj zatražila podršku za članstvo u međunarodnim organizacijama
Predsednica Kosova Vjosa Osmani nalazi se u poseti Bugarskoj na poziv kolege Rumena Radeva.
  • 30.11.2022
Petković: Prioritet Kurtija izazivanje tenzija i kriza

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je Aljbin Kurti u pravu kada kaže da dijalog nije njegov ni prvi, ni drugi prioritet, jer je, kako navodi, "njemu prioritet izazivanje tenzija, kriza i eksalacija situacije, ne samo na severu Kosova i Metohije već i na području čitavog Zapadnog Balkana".

  • 30.11.2022
O tradicionalnoj muzici Gore u Domu kulture Gračanica
Dom kulture Gračanica organizuje tribinu „Tradicionalna muzika Gore u svetlu savremenih etnomuzikoloških istraživanja“ u okviru projekta „Izolovane sredine – stvaranje, strah i kultura kao sloboda“. Tribina će se održati u četvrtak, 1. decembra 2022. godine u 19:00 časova u čitaonici „Darinka Jevrić“.
  • 30.11.2022