Vesti
Saopštenja

Osmani sa američkim kongresmenima i senatorima o članstvu Kosova u NATO

Predsednica Kosova Vjosa Osmani sastala se u Sjedinjenim Američkim Državama sa liderom parlamentarne većine u Predstavničkom domu, kongresmenom Darelom Isom sa kojim je razgovarala o značaju članstva Kosova u NATO i bezbednosnoj situaciji u regionu.

Osmani sa američkim kongresmenima i senatorima o članstvu Kosova u NATO
Lider parlamentarne većine u Predstavničkom domu, kongresmen Darel Isa i predsednica Kosova Vjosa Osmani (Foto Predsedništvo Kosova)

"Osmani je zahvalila kongresmenu što je bio važan glas u podršci Kosovu, ističući različite oblasti od zajedničkog interesa u kojima se može povećati saradnja između Kosova i Sjedinjenih Američkih Država", navodi se u saopštenju Predsedništva Kosova.

Osmani se sastala i sa kopredsedavajućim Komiteta za evropsku bezbednost i saradnju kongresmenom Stenijem Hojerom, senatorom Benom Kardinom i kongresmenom Stivom Koenom.

Kako se navodi u saopštenju, tokom sastanka sa kongresmenom Hojerom, predsednica Osmani je razgovarala o značaju američke podrške na Kosovu i šire, kao i o potrebi zaštite demokratije i slobode.

Predsednica Osmani se zahvalila na podršci koju su SAD davale Kosovu i istakla važnost nastavka ove podrške u periodu nakon "međunarodnog jačanja državnosti Kosova".

"Tokom sastanka bilo je reči i o značaju članstva Kosova u međunarodnim organizacijama, bezbednosti na našem kontinentu, uticaju Rusije i potrebi da SAD budu prisutnije u regionu", ističe se u saopštenju.Ostale vesti

Viland obišao Visoke Dečane
Potpredsednik Evropskog parlamenta u pratnji svojih saradnika obišao je juče manastir Visoki Dečani.
  • 25.09.2022
Nove cene goriva

Kosovsko ministarstvo industrije i trgovine objavilo je najnovije cene naftnih derivata.

  • 24.09.2022
Nova oprema za Dom zdravlja u Gračanici
Nemačka humanitarna agencija „Aktion Deutschland Hilft – ADH“, donirala je Domu zdravlja u Gračanici medicinsku opremu radi efikasnijeg suočavanja sa kovidom-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 23.09.2022
Kancelarija za KiM: Postavljena kosovska zastava na autobus sa Srbima
Danas su u Peći dva mladića albanske nacionalnosti pratila Slavicu Trbušić i ostale članove Udruženja žitelja Planjana iz Prizrena. Na autobus, kojim su se dovezli u Peć, zakačili su kosovsku zastavu. Slučaj je prijavljen policiji, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 22.09.2022
Osmani i Gervala na sastanku sa Stoltenbergom
Predsednica Kosova Vjosa Osmani i zamenica premijera Donika Gervala, ujedno i ministarka spoljnih poslova i dijaspore, tokom posete Njujorku, sastale su se sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.
  • 22.09.2022
UNS raspisao konkurs za nagradu
Udruženje novinara Srbije (UNS) raspisuje konkurs za nagradu „Đoko Vještica“ za 2022. godinu. Tekstovi i medijski prilozi koji motivišu pojedince i javnost za ostvarivanje humanih akcija i ciljeva, kritikuju socijalno neodgovorno ponašanje u društvu i podstiču solidarnost i uzajamnost mogu se poslati najkasnije 19. oktobra.
  • 21.09.2022