Vesti
Saopštenja

Osmani: Obezbediti pristupačnost nove tarifne strukture potrošačima

Kancelarija predsednice Kosova danas je poslala komentare na Konsultativni izveštaj Regulatorne kancelarije za energetiku (RKE) gde su predstavljeni stavovi Vjose Osmani u vezi sa novom tarifnom strukturom koju je ova kancelarija predložila, saopšteno je iz Predsedništva Kosova. 
Osmani: Obezbediti pristupačnost nove tarifne strukture potrošačima
Vjosa Osmani (Foto Predsedništvo Kosova)

Kako je navedeno date su preporuke koje za cilj imaju poštovanje principa nedskriminacije, pristupačnosti, jednakog pristupa i redovnog snabdevanja energijom. Između ostalog, u komentarima je istaknuto:

"Za predsednicu Republike Kosovo ključni cilj je i dalje poštovanje principa pristupačnosti, jednakog pristupa i redovnog snabdevanja električnom energijom. Polazeći od toga, od Regulatorne kancelarije za energetiku se traži da se, kako je i sam naveo u objavljenom dokumentu, obezbedi sa ’javna potrošnja (bude) u centru efikasnih regulatornih politika", stoji u saopštenju dostavljenom medijima.

Takođe, Reulatorna kancelarija za energetiku se poziva da ozbiljno tretira komentare i preporuke zainteresovanih strana i da ih uključi na adekvatan način u konačni dokument, kako nova tarifna struktura ne bi bila diskriminišuća i kako bi bila pristupačna određenim grupama potrošača.Ostale vesti

SAD nastavljaju sa podrškom Kosovu u borbi protiv kovida-19
Prošlog meseca, laboratorijska oprema namenjena unapređenju dijagnostičkog testiranja na SARS-CoV-2, donirana od strane Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) u ime američkog naroda, postala je potpuno operativna. USAID i Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Prištini, uspostavili su bolničku mikrobiološku laboratoriju za bolnicu u Gračanici, saopšteno je medijima iz USAID-a.
  • 28.06.2022
MZK: Odobrena vakcinacija trećom dozom za starije od 12 godina

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da je odobrilo davanje treće doze vakcine protiv koronavirusa za decu stariju od 12 godina, kao i za osobe koje su primile drugu dozu najmanje pet meseci ranije.

  • 26.06.2022
Lajčak dolazi u dvodnevnu posetu Kosovu

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak, posetiće Kosovo od 27. do 29. juna, saopšteno je iz Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

  • 26.06.2022
Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 24.06.2022
Položen kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Perić iz Prekovca

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić danas je položio kamen temeljac za izgradnju kuće šestočlanoj porodici Bojana Perića iz sela Prekovce u opštini Novo Brdo.

  • 23.06.2022
Prva pitijada ’’Kosovska pita’’
 U okviru Vidovdanskih dana, seoske slave koja se obeležava i u Donjoj Gušterici, Turistička organizacija Gračanice će u koordinaciji sa Opštinom Gračanica organizovati 26. juna prvu pitijadu ”Кosovska pita”, manifestaciju na kojoj će veštine u pripremi slatkih i slanih posnih kosovskih pita odmeriti domaćice, ali i muškarci skloni kulinarstvu, saopšteno je iz TOG-a.
  • 18.06.2022