Vesti
Saopštenja

"Osmani nema šta da traži na severu, nije naša predsednica"

Četiri gradonačelnika kosovskih opština na severu Kosova istakli su u zajedničkom saopštenju da Vjosu Osmani ne smatraju svojom predsednicom, ni oni, a ni građani koji žive u ovom delu Kosova.
Gradonačelnici četiri opštine na severu sa Goranom Rakićem (Foto Kim)

Milan Radojević, Dragiša Milović, Zoran Todić i Srđan Vulović su se oglasili u zajedničkom saopštenju povodom najave predsednice Kosova Vjose Osmani da će posetiti sever Kosova.

"Na severu Кosova i Metohiji Vjosu Osmani niko ne doživljava kao svoju predsednicu, ni mi, ni naši građani i sve dok je tako, ona nema šta da traži na severu Кosova i Metohije", poručili su.

Najavu posete Vjose Osmani doživljavaju "kao provokaciju srpskog naroda" i još jedan vid pritiska na građane.

"Posebno u svetlu antisrpskog delovanja i antisrpskih izjava koje je Osmanijeva davala u prethodnom periodu", naveli su gradonačelnici Severne Mitrovice, Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka.

 Ostale vesti

Klokot: Na pravoslavnom groblju polomljen spomenik

Na srpskom pravoslavnom groblju u Klokotu polomljen je spomenik pokojnom Milanu Nisiću. Oskrnavljeni spomenik su zatekli sinovi, koji su slučaj prijavili policiji, saopšteno je iz Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

  • 04.10.2022
Pozorište „Janićije Popović“: Audicija za predstavu „Gospođa ministarka“
Amatersko pozorište „Janićije Popović“, sekcija glume Doma kulture „Gračanica“, organizuje audiciju za predstavu „Gospođa ministarka“.
  • 04.10.2022
Oproštajni susret Vjose Osmani i Ferenca Kajarija
Predsednica Kosova Vjosa Osmani primila je u oproštajnu posetu komandanta KFOR-a general-majora Ferenca Kajarija.
  • 03.10.2022
Ranjavanje muškarca ispred diskoteke policija označila kao pokušaj ubistva
Ranjavanje Srbina Ljubomira Mirića ispred diskoteke u Gračanici u subotu veče, Kosovska policija je okarakterisala kao pokušaj ubistva.
  • 03.10.2022
Staro Gracko: Raseljenima obezbeđena pijaća voda
U Starom Gracku, u okviru naselja u kojem žive četiri raseljene porodice, sa oko 20 članova domaćinstva, sredstvima Kancelarije za KiM iskopan je bunar sa pijaćom vodom, čime im je rešen višegodišnji problem sa vodosnabdevanjem, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima iz Kancelarije za KiM.
  • 03.10.2022
Putujući bioskop Doma kulture Gračanica
Dom kulture Gračanica ponovo organizuje "Putujući bioskop" u sredinama u kojima živi srpsko stanovništvo na Kosovu.
  • 03.10.2022