Vesti
Saopštenja

Osmani i Sunjog o formiranju institucija i vakcini

Na sastanku sa šefom Kancelarije EU na Kosovu Tomašem Sunjogom, v.d. predsednice Kosova Vjosa Osmani razgovarala je o važnosti brzog formiranja institucija nakon nedavnih izbora.
Osmani i Sunjog o formiranju institucija i vakcini
Sunjog i Osmani (Foto Predsedništvo)

Kako su naglasili to bi doprinelo stabilizaciji Kosova.

Poseban naglasak je stavljen na što bržu nabavku vakcine protiv kovida-19. Tim povodom je v.d. predsednice Osmani još jednom istakla važnost koju ima saradnja sa EU i zemljama članicama EU radi obezbeđivanja vakcine .

Osmani se zahvalila EU na podršci tokom izbornog, i istakla je da je sada bitno da se do kraja ispoštuje volja građana. Ona je rekla da će se fokusirati na investicije u oblasti vladavine zakona, zapošljavanja, zdravstva, obrazovanja, životne sredine i digitalizacije.

Osmanijeva se prethodno sastala i sa nemačkim ambasadorom na Kosovu Jornom Rodeom.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021