Vesti
Saopštenja

Osmani i Ričardson o budućoj saradnji

Predsednica Kosova Vjosa Osmani razgovarala je sa koordinatorkom za razvoj UN-a Ulrikom Ričardson. Tokom sastanka dogovorena je buduća saradnja kao i rad na pitanjima koja nisu oduvek bila u fokusu javnosti, navodi se u saopštenju.
Osmani i Ričardson o budućoj saradnji
Urlika Ričardson i Vjosa Osmani (Foto ZPRK)

Tokom sastanka Ričardsonova je u ime svih agencija Ujedinjenih nacija čestitala predsednici Osmani na preuzimanju dužnosti, izražavajući spremnost i potpunu podršku za nastavljanje saradnje koja je građena godinama, napominje se u saopštenju predsedništva dostavljeno medijima.

Takođe, predsednica Kosova Osmani uputila je zahvalnost svim agencijama na poslu koji je urađen i na izuzetnom doprinosu u poboljšanju socio-ekonomskog statusa u zemlji, kao i na tretiranju mnogih pitanja koja nisu uvek bila u neophodnom fokusu javnosti.

„Nesumnjivo da je ključni prioritet sada obezbeđivanje vakcine našim građanima i što bolje upravljanje pandemijom", poručila je Vjosa.

Osmani je istakla da će nove institucije na Kosovu promovisati novi mentalitet rukovođenja, kojem je u fokusu poboljšanje blagostanja građana, unapređenje rodne ravnopravnosti, garantovanje socijalne kohezije, kao i zaštita životne sredine koja je preduslov za zaštitu našeg zdravlja, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021