Vesti
Saopštenja

Osmani i Ričardson o budućoj saradnji

Predsednica Kosova Vjosa Osmani razgovarala je sa koordinatorkom za razvoj UN-a Ulrikom Ričardson. Tokom sastanka dogovorena je buduća saradnja kao i rad na pitanjima koja nisu oduvek bila u fokusu javnosti, navodi se u saopštenju.
Osmani i Ričardson o budućoj saradnji
Urlika Ričardson i Vjosa Osmani (Foto ZPRK)

Tokom sastanka Ričardsonova je u ime svih agencija Ujedinjenih nacija čestitala predsednici Osmani na preuzimanju dužnosti, izražavajući spremnost i potpunu podršku za nastavljanje saradnje koja je građena godinama, napominje se u saopštenju predsedništva dostavljeno medijima.

Takođe, predsednica Kosova Osmani uputila je zahvalnost svim agencijama na poslu koji je urađen i na izuzetnom doprinosu u poboljšanju socio-ekonomskog statusa u zemlji, kao i na tretiranju mnogih pitanja koja nisu uvek bila u neophodnom fokusu javnosti.

„Nesumnjivo da je ključni prioritet sada obezbeđivanje vakcine našim građanima i što bolje upravljanje pandemijom", poručila je Vjosa.

Osmani je istakla da će nove institucije na Kosovu promovisati novi mentalitet rukovođenja, kojem je u fokusu poboljšanje blagostanja građana, unapređenje rodne ravnopravnosti, garantovanje socijalne kohezije, kao i zaštita životne sredine koja je preduslov za zaštitu našeg zdravlja, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Srpska lista protv hrvatske vojne baze na Kosovu
"Najstrože se protivimo najavi Hrvatske da se na Kosovu grade vojne baze čime se najdirektnije ugrožava mir i spokojstvo građana", navodi se u zajedničkom saopštenju gradonačelnika opština sa srpskom većinom na Kosovu.
  • 06.05.2021
Majkl Davenport posetio Severnu Mitrovicu
Ambasador misije OEBS-a na Кosovu Majkl Davenport je tokom posete Severnoj Mitrovici razgovarao sa gradonačelnikom Milanom Radojevićem i zamenicom gradonačelnika Adrijanom Hodžić, o aktuelnoj situaciji sa pandemijom, izazovima po pitanju bezbednosti, uključujući najnovije incidente.
  • 05.05.2021
Kancelarija za KiM: Kamenovana kuća porodice Jaćović iz Kosovske Vitine

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je u ponedeljak uveče, kamenovana porodična kuća Aleksandra Jaćovića iz Kosovske Vitine, dok je noćas razbijeno staklo na automobilu đakona iz Orahovca.

  • 04.05.2021
Delegacija iz Sremske Mitrovice u poseti Gračanici
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović ugostio je danas delegaciju iz Sremske Mitrovice i Inđije, zamenika gradonačelnika Sremske Mitrovice Petra Samardžića, narodnog poslanika u Skupštini Srbije Tomislava Jankovića, predsednika Saveta Mesne zajednice „Blok B“ Sremska Mitrovica Dragana Božića i predstavnike Udruženja Kraljevine Srbije, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
  • 04.05.2021
Popović:
"Mogućnost tužbe za navodni genocid, kojom političari u Prištini ponovo prete Srbiji, postoji samo u njihovim uzavrelim glavama. U pravnom smislu takva opcija ne postoji čak ni u teoriji", poručuje putem saopštenja pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Igor Popović.
  • 04.05.2021

Sutra se obeležava Međunarodni dan slobode štampe. Članovi Društva novinara Kosova i Metohije, odnosno UNS-a, okupiće se sutra ispred instalacije Missing u Gračanici kako bi obeležili ovaj dan.

  • 02.05.2021