Vesti
Saopštenja

Osmani i Hernmark o nabavci vakcina protiv kovida-19

Predsednica Kosova Vjosa Osmani i ambasadorka Švedske Lotar Hernmark su na današnjem sastanku razgovarale o intenziviranju saradnje u različitim oblastima, navodi se u saopštenju.
Osmani i Hernmark o nabavci vakcina protiv kovida-19
Detalj sa sastanka (Foto ZPRK)

Ambasadorka Hernmark čestitala je predsednici Osmani na stupanju na dužnost, poželevši joj uspeh tokom svog mandata. Sagovornice su naglasile činjenicu da između Kosova i Švedske postoje dobri odnosi.

Osmani je izrazila spremnost da intenzivira i proširi saradnju u različitim oblastima, dodaje se u saopštenju informativne službre predsednice Kosova.

„Zahvalni smo na kontinuiranoj podršci koju Kosovo dobija od Švedske. Stremimo intenziviranju saradnje u oblastima jačanje demokratije, vladavine zakona, rodne ravnopravnosti i zaštite životne sredine“, poručila je Osmani.

Osmani je naglasila potrebu podrške prijateljskih zemalja u obezbeđivanju vakcina građanima Kosova kao preduslov za značajniju posvećenost projektima u drugim oblastima razvoja.

Ambasadorka Hernmark je tokom sastanka istakla "da podrška Švedske po tom pitanju neće izostati, navodeći da je to švedski prioritet prema Kosovu", navodi se u saopštenju predsedništva.Ostale vesti

Srpska lista protv hrvatske vojne baze na Kosovu
"Najstrože se protivimo najavi Hrvatske da se na Kosovu grade vojne baze čime se najdirektnije ugrožava mir i spokojstvo građana", navodi se u zajedničkom saopštenju gradonačelnika opština sa srpskom većinom na Kosovu.
  • 06.05.2021
Majkl Davenport posetio Severnu Mitrovicu
Ambasador misije OEBS-a na Кosovu Majkl Davenport je tokom posete Severnoj Mitrovici razgovarao sa gradonačelnikom Milanom Radojevićem i zamenicom gradonačelnika Adrijanom Hodžić, o aktuelnoj situaciji sa pandemijom, izazovima po pitanju bezbednosti, uključujući najnovije incidente.
  • 05.05.2021
Kancelarija za KiM: Kamenovana kuća porodice Jaćović iz Kosovske Vitine

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je u ponedeljak uveče, kamenovana porodična kuća Aleksandra Jaćovića iz Kosovske Vitine, dok je noćas razbijeno staklo na automobilu đakona iz Orahovca.

  • 04.05.2021
Delegacija iz Sremske Mitrovice u poseti Gračanici
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović ugostio je danas delegaciju iz Sremske Mitrovice i Inđije, zamenika gradonačelnika Sremske Mitrovice Petra Samardžića, narodnog poslanika u Skupštini Srbije Tomislava Jankovića, predsednika Saveta Mesne zajednice „Blok B“ Sremska Mitrovica Dragana Božića i predstavnike Udruženja Kraljevine Srbije, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
  • 04.05.2021
Popović:
"Mogućnost tužbe za navodni genocid, kojom političari u Prištini ponovo prete Srbiji, postoji samo u njihovim uzavrelim glavama. U pravnom smislu takva opcija ne postoji čak ni u teoriji", poručuje putem saopštenja pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Igor Popović.
  • 04.05.2021

Sutra se obeležava Međunarodni dan slobode štampe. Članovi Društva novinara Kosova i Metohije, odnosno UNS-a, okupiće se sutra ispred instalacije Missing u Gračanici kako bi obeležili ovaj dan.

  • 02.05.2021