Vesti
Saopštenja

Osmani i Hernmark o nabavci vakcina protiv kovida-19

Predsednica Kosova Vjosa Osmani i ambasadorka Švedske Lotar Hernmark su na današnjem sastanku razgovarale o intenziviranju saradnje u različitim oblastima, navodi se u saopštenju.
Osmani i Hernmark o nabavci vakcina protiv kovida-19
Detalj sa sastanka (Foto ZPRK)

Ambasadorka Hernmark čestitala je predsednici Osmani na stupanju na dužnost, poželevši joj uspeh tokom svog mandata. Sagovornice su naglasile činjenicu da između Kosova i Švedske postoje dobri odnosi.

Osmani je izrazila spremnost da intenzivira i proširi saradnju u različitim oblastima, dodaje se u saopštenju informativne službre predsednice Kosova.

„Zahvalni smo na kontinuiranoj podršci koju Kosovo dobija od Švedske. Stremimo intenziviranju saradnje u oblastima jačanje demokratije, vladavine zakona, rodne ravnopravnosti i zaštite životne sredine“, poručila je Osmani.

Osmani je naglasila potrebu podrške prijateljskih zemalja u obezbeđivanju vakcina građanima Kosova kao preduslov za značajniju posvećenost projektima u drugim oblastima razvoja.

Ambasadorka Hernmark je tokom sastanka istakla "da podrška Švedske po tom pitanju neće izostati, navodeći da je to švedski prioritet prema Kosovu", navodi se u saopštenju predsedništva.Ostale vesti

U Briselu o evropskom putu Kosova: Nastaviti reforme, sprovesti dogovoreno
Na sastanku u Briselu su članovi Saveta za stabilizaciju i pridruživanje (SA) razmotrili napredak Kosova na evropskom putu nakon objavljivanja Izveštaja Evropske komisije o Kosovu za 2021.
  • 08.12.2021
Kancelarija za KiM: U Suvom Grlu renovirana ambulanta
U selu Suvo Grlo, u opštini Srbica, danas je otvorena kompletno renovirana ambulanta sredstvima Кancelarije za Кosovo i Metohiju.
  • 08.12.2021
Nagrada za glumce Amaterskog pozorišta
Odlukom stručnog žirija mladim glumcima Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“, Mateji Dimitrijeviću i Nataliji Josifović, juče je na devetom festivalu „Lektirići EX YU fest“ uručeno priznanje za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi „Misterija nestalog jajeta“.
  • 08.12.2021
Jevtić sa predstavnicima KAP-a o Ski centru Brezovica
Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić se sastao sa predstavnicima Кosovske agencije za privatizaciju (КAP) sa kojima je razgovarao o Ski centru Brezovica, ali i o statusu ostalih društvenih preduzeća na teritoriji opštine Štrpce, saopšteno je iz te lokalne samouprave.
  • 07.12.2021
Predsednica opštine razgovarala sa novinarima
Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić razgovarala je danas sa novinarima i predstavnicima medija koji izveštavaju sa područja opštine Gračanica.
  • 07.12.2021
Audicija za predstavu “Ljubav u getu” 8. decembra
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ sekcija Doma kulture „Gračanica“ u sredu 08. decembra 2021. godine u dva termina od 15 i 19 časova organizuje audiciju za predstavu „Ljubav u getu“.
  • 06.12.2021