Vesti
Saopštenja

Osmani i Gervala na sastanku sa Stoltenbergom

Predsednica Kosova Vjosa Osmani i zamenica premijera Donika Gervala, ujedno i ministarka spoljnih poslova i dijaspore, tokom posete Njujorku, sastale su se sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.
Osmani i Gervala na sastanku sa Stoltenbergom
Vjosa Osmani i Jens Stoltenberg (Foto Predsedništvo Kosova)

"Kosovo je zahvalno na kontinuiranoj podršci NATO-a u održavanju stabilnosti i mira", istakla je Vjosa Osmani. Prema njenin rečima, "strateški cilj Kosova ostaje članstvo u evroatlantskoj zajednici", saopšteno je medijima iz njenog kabineta.

Osmanijeva je istakla "da će članstvo u Evropskoj uniji i NATO-u doprineti povećanju bezbednosti i stabilnosti u regionu i opisala je članstvo u ovoj organizaciji, koji je državni prioritet Kosova, kao preduslov za obezbeđivanje mira u regionu, te priliku za promociju i zaštitu zajedničkih vrednosti".

On je kazala da ovom koraku "treba da prethodi uključivanje Kosova u Partnerstvo za mir" i dodala da će "Kosovske bezbednosne snage, koje se razvijaju u skladu sa standardima NATO-a, omogućiti Kosovu da igra aktivnu ulogu u regionalnoj i globalnoj bezbednosti".

Povodom ruske agresije u Ukrajini, Vjosa Osmani je naglasila da je "Kosovo osudilo Putinov ničim izazvan rat protiv Ukrajine i da je u potpunosti usklađeno sa sankcijama EU i SAD-a Rusiji".

Ona je istakla potrebu "za koordinacijom demokratskih država u regionu sa NATO-om kako bi se obezbedilo sigurno okruženje i zaustavile destabilizujuće akcije Rusije i njenih satelita".Ostale vesti

Zamenik direktora Kancelarije za KiM obišao ranjenog Mitrovića
Zamenik direktora Кancelarije za КiM Borislav Tajić obišao je u КBC-u u severnom delu Кosovske Mitrovice Nemanju Mitrovića koga je grupa Albanaca 12. septembra napala u Babinom Mostu i nanela mu povrede opasne po život.
  • 27.09.2022
Konkurs za najlepšu fotografiju opštine Gračanice
Turistička organizacija Gračanice organizuje drugi nagradni foto konkurs pod nazivom "Najlepša fotografija opštine Gračanice". Cilj foto konkursa je promovisanje kulturnog i turističkog blaga opštine.
  • 26.09.2022
Nastup mladih glumaca i balerina iz Gračanice u Subotici

Članovi dramske i baletske sekcije Doma kulture "Gračanica" na sceni Dečjeg pozorišta Subotica u Subotici izveli dve predstave juče. Mladi glumci amaterskog pozorišta "Janićije Popović" koje radi u sklopu Doma kulture "Gračanica" izveli su predstavu "Misterija nestalog jajeta", a potom su polaznice Škole baleta izvele delove iz baletskih predstava „Uspavana lepotica“, „Кrcko oraščić “ i „Don Кihot“, kao i delove modernog baleta.

  • 25.09.2022
Viland obišao Visoke Dečane
Potpredsednik Evropskog parlamenta u pratnji svojih saradnika obišao je juče manastir Visoki Dečani.
  • 25.09.2022
Nove cene goriva

Kosovsko ministarstvo industrije i trgovine objavilo je najnovije cene naftnih derivata.

  • 24.09.2022
Nova oprema za Dom zdravlja u Gračanici
Nemačka humanitarna agencija „Aktion Deutschland Hilft – ADH“, donirala je Domu zdravlja u Gračanici medicinsku opremu radi efikasnijeg suočavanja sa kovidom-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 23.09.2022