Vesti
Saopštenja

Osmani i Cakaj o ekonomskoj i političkoj saradnji

Predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani sastala se sa vd. ministrom za evropske i spoljne poslove Albanije Gentom Cakajem.
Osmani i Cakaj o ekonomskoj i političkoj saradnji
Sa sastanka Osmanijeve i Cakaja (Foto Skupštna Kosova)

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, sa Cakajem je razgovarala o međusobnoj saradnji u cilju jačanja međunarodnog prisustva Kosova.

Ona je rekla da je u tom pogledu Kosovu potrebna pomoć Albanije.

Osmani je pozvala na veću koordinaciju između Kosova i Albanije u pitanjima spoljne politike. Prema njenim rečima, zajednički stavovi su neophodni za jačanje međunarodnog prisustva Kosova.

Složili su se da ekonomska saradnja nije na odgovarajućem nivou, zbog čega je Osmanijeva zatražila uklanjanje barijera za kosovska preduzeća koja posluju u Albaniji.

Razgovarali su i o podršci albanskoj dijaspori kao I, kako su naveli, kršenju osnovnih prava Albanaca u Preševu, Medveđu i Bujanovcu.Ostale vesti

Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021
Ambasadori zemalja Kvinte i dalje zabrinuti zbog Visokih Dečana
Šefovi misija Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država i dalje su zabrinuti zbog toga što uprkos stalnim pozivima međunarodne zajednice i sopstvenog pravosuđa, kosovske institucije još uvek nisu u potpunosti sprovele zakonit upis zemljišta Manastira Visoki Dečani u skladu sa odlukom Ustavnog suda iz 2016. godine.
  • 30.11.2021
Dat rok Vučiću da poništi „neustavne zakone“

Pokret Ekološki ustanak dao je rok do petka 3. decembra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić povuče, kako navode, nakaradne i neustavne zakone, najavljujući da će u suprotnom "Srbija stati" u subotu.

  • 29.11.2021
Petković sa Bocan Harčenkom o dijalogu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom, sa kojim je razgovarao o poslednjoj rundi tehničkog dijaloga u Briselu i o izgledima za nastavak razgovora Beograda i Prištine.

  • 29.11.2021