Vesti
Saopštenja

Osmani i Cakaj o ekonomskoj i političkoj saradnji

Predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani sastala se sa vd. ministrom za evropske i spoljne poslove Albanije Gentom Cakajem.
Osmani i Cakaj o ekonomskoj i političkoj saradnji
Sa sastanka Osmanijeve i Cakaja (Foto Skupštna Kosova)

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, sa Cakajem je razgovarala o međusobnoj saradnji u cilju jačanja međunarodnog prisustva Kosova.

Ona je rekla da je u tom pogledu Kosovu potrebna pomoć Albanije.

Osmani je pozvala na veću koordinaciju između Kosova i Albanije u pitanjima spoljne politike. Prema njenim rečima, zajednički stavovi su neophodni za jačanje međunarodnog prisustva Kosova.

Složili su se da ekonomska saradnja nije na odgovarajućem nivou, zbog čega je Osmanijeva zatražila uklanjanje barijera za kosovska preduzeća koja posluju u Albaniji.

Razgovarali su i o podršci albanskoj dijaspori kao I, kako su naveli, kršenju osnovnih prava Albanaca u Preševu, Medveđu i Bujanovcu.Ostale vesti

“Norveška spremna da pomogne“
Norveški ambasador na Kosovu Jens Erik Grandahl kazao je u razgovoru sa kosovskim ministrom zdravlja i njegovim zamenicima da je Norveška spremna da da svoj doprinos javnom zdravlju Kosova.
  • 06.04.2020
Predstavnici EU u Beogradu i Prištini pozdravljaju imenovanje Lajčaka
Šefovi misija EU i zemalja članica EU u Beogradu i Prištini pozdravljaju imenovanje Miroslava Lajčaka za specijalnog predstavnika EU i pozivaju dve strane da nastave dijalog, saopšteno je danas iz Kancelarije EU u Prištini.
  • 06.04.2020
Ambasada SAD: Zajedno u borbi protiv Kovida 19
"Zajednički rad, praćenje smernica zdravstvenih radnika i ostavljanje po strani podele po zajednicama su esencijalni za pobedu nad Kovid 19", poruka je iz Američke ambasade na Kosovu.
  • 05.04.2020
Odluke Vlade ostaju na snazi
Odluke Vlade Kosova donete kao mere zaštite u borbi protiv koronavirusa ostaju na snazi do donošenja neke druge, saopšteno je danas medijima.
  • 05.04.2020
Raspodela pomoći za socijalno ugrožene
Volonteri Omladinskog saveta i Kriznog štaba opštine Gračanica podelili su pomoć za blizu 60 socijalno ugroženih porodica i staračkih domaćinstava.
  • 05.04.2020
Stiže novac za opštine sa najboljim učinkom
Ministarstvo administracije lokalne samouprave (MALS) zajedno sa Švajcarskom agencijom za razvoj i saradnju (SDC), Švedskom i Norveškom je izdvojilo 4,9 miliona evra za opštine koje su imale najbolji učinak. Među njima je i Opština Gračanica kojoj će biti dodeljeno blizu 54 hiljade evra.
  • 03.04.2020