Vesti
Saopštenja

Osmani i Cakaj o ekonomskoj i političkoj saradnji

Predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani sastala se sa vd. ministrom za evropske i spoljne poslove Albanije Gentom Cakajem.
Osmani i Cakaj o ekonomskoj i političkoj saradnji
Sa sastanka Osmanijeve i Cakaja (Foto Skupštna Kosova)

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, sa Cakajem je razgovarala o međusobnoj saradnji u cilju jačanja međunarodnog prisustva Kosova.

Ona je rekla da je u tom pogledu Kosovu potrebna pomoć Albanije.

Osmani je pozvala na veću koordinaciju između Kosova i Albanije u pitanjima spoljne politike. Prema njenim rečima, zajednički stavovi su neophodni za jačanje međunarodnog prisustva Kosova.

Složili su se da ekonomska saradnja nije na odgovarajućem nivou, zbog čega je Osmanijeva zatražila uklanjanje barijera za kosovska preduzeća koja posluju u Albaniji.

Razgovarali su i o podršci albanskoj dijaspori kao I, kako su naveli, kršenju osnovnih prava Albanaca u Preševu, Medveđu i Bujanovcu.Ostale vesti

Dva nova kamiona za JKP “Ekologija”
Regionlna kompanija za upravljanje otpadom “Pastrimi” danas je ustupila dva kamiona na korišćenje Javno–Komunalnom preduzeću “Ekologija”.
  • 03.07.2020
Nova donacija Kfora u borbi protiv Kovida 19
Kfor je izvršio drugu isporuku opreme za ličnu zaštitu zdravstvenim ustanovama i drugim institucijama na Kosovu u poslednje dve nedelje u znak podrške lokalnom odgovoru na pandemiju Kovid 19.
  • 03.07.2020
Pesnik sa Majevice pomaze obnovu crkve Svetog Pantelejmona u Prizrenu
Pesnik Slobodan Jović iz Lopara sa Majevice u Republici Srpskoj poklonio je novčani iznos nagrade „Pero despota Stefana Lazarevićaˮ za obnovu hrama Svetog Pantelejmona u Prizrenu, saopšteno je iz Doma kulture.
  • 03.07.2020
MZZP: Oprema za četiri porodice radi pokretanja posla
Četiri porodice u opštinama Gračanica, Obilić i Klina dobile su od Ministarstva za zajednice i povratak u kosovskoj vladi opremu za pokretanje sopstvenog posla, navedeno je u saopštenju MZZP-a.
  • 02.07.2020
Novi krov nad glavom za 38 interno raseljenih porodica
Ministarstvo za zajednice i povratak započelo je izgradnju 38 kuća za interno raseljena lica na Kosovu. 
  • 01.07.2020
UNDP nastavlja sa podrškom borbe protiv korupcije
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu počinje treću fazu projekta za podršku borbi protiv korupcije na Kosovu koji će finansirati Vlade Švajcarske i Švedske.
  • 01.07.2020