Vesti
Saopštenja

Osmani: Dijalog treba da bude završen uzajamnim priznanjem

Predsednica Kosova Vjosa Osmani sastala se danas sa zamenikom pomoćnog američkog državnog sekretara Metju Palmerom i izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom. Osmanijeva je na sastanku istakla da dijalog treba da bude završen uzajamnim priznanjem, saopšteno je iz Predsedništva.

Osmani: Dijalog treba da bude završen uzajamnim priznanjem
Miroslav Lajčak, Vjosa Osmani i Metju Palmer (Foto Predsedništvo Kosova)

Kosovska predsednica Vjosa Osmani je na sastanku ponovila da je za Kosovo ključno da se u procesu dijaloga u potpunosti poštuju "teritorijalni integritet, unutrašnji ustavni i državni poredak, kao i funkcionalnost zemlje" i da je potraga za nestalima prioritet.

"Mi očekujemo da se proces okonča recipročnim priznanjem, poštujući ove principe i da sporazum u potpunosti bude sprovodljiv“, navela je Osmani.

U saopštenju se napominje da su Metju Palmer i Miroslav Lajčak ponovo istakli njihovu podršku procesu dijaloga.

Na sastanku je Osmanijeva istakla da su kosovske institucije maksimalno usredsređene na upravljanje pandemijom, sprovođenje reformi u oblasti vladavine prava i ekonomski razvoj i zahvalila SAD i EU na podršci, te izrazila nadu da će SAD dodeliti jedan broj vakcina građanima Kosova.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021