Vesti
Saopštenja

Osmani: Dijalog nije prioritet dok se ne obezbede vakcine

Predsednica Kosova Vjosa Osmani kazala je da dijalog sa Srbijom ne može da bude prioritet, dok se ne obezbede vakcine za građane Kosova.

Osmani: Dijalog nije prioritet dok se ne obezbede vakcine
Pavel Bilek i Vjosa Osmani (Foto Predsedništvo Kosova)

Osmanijeva se danas sastala sa ambasadorom Češke na Kosovu Pavelom Bilekom sa kojim je razgovarala o izazovima pandemije kovida-19.

Kako se navodi, predsednica Kosova je istakla da dijalog sa Srbijom ne može da postane prioritet, dok se ne obezbede vakcine za građane Kosova i dodala da je "u ovo vreme potrebna solidarnost među državama, te izrazila nadu da će Kosovu pomoći države prijatelji i međunarodne organizacije u obezbeđivanju neophodne količine vakcina za njegove građane", saopšteno je iz Predsedništva.

Dodaje se da je Bilek čestitao Osmanijevoj na izboru za predsednicu i istakao da Češka podržava evropski put Kosova.Ostale vesti

Srpska lista protv hrvatske vojne baze na Kosovu
"Najstrože se protivimo najavi Hrvatske da se na Kosovu grade vojne baze čime se najdirektnije ugrožava mir i spokojstvo građana", navodi se u zajedničkom saopštenju gradonačelnika opština sa srpskom većinom na Kosovu.
  • 06.05.2021
Majkl Davenport posetio Severnu Mitrovicu
Ambasador misije OEBS-a na Кosovu Majkl Davenport je tokom posete Severnoj Mitrovici razgovarao sa gradonačelnikom Milanom Radojevićem i zamenicom gradonačelnika Adrijanom Hodžić, o aktuelnoj situaciji sa pandemijom, izazovima po pitanju bezbednosti, uključujući najnovije incidente.
  • 05.05.2021
Kancelarija za KiM: Kamenovana kuća porodice Jaćović iz Kosovske Vitine

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je u ponedeljak uveče, kamenovana porodična kuća Aleksandra Jaćovića iz Kosovske Vitine, dok je noćas razbijeno staklo na automobilu đakona iz Orahovca.

  • 04.05.2021
Delegacija iz Sremske Mitrovice u poseti Gračanici
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović ugostio je danas delegaciju iz Sremske Mitrovice i Inđije, zamenika gradonačelnika Sremske Mitrovice Petra Samardžića, narodnog poslanika u Skupštini Srbije Tomislava Jankovića, predsednika Saveta Mesne zajednice „Blok B“ Sremska Mitrovica Dragana Božića i predstavnike Udruženja Kraljevine Srbije, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
  • 04.05.2021
Popović:
"Mogućnost tužbe za navodni genocid, kojom političari u Prištini ponovo prete Srbiji, postoji samo u njihovim uzavrelim glavama. U pravnom smislu takva opcija ne postoji čak ni u teoriji", poručuje putem saopštenja pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Igor Popović.
  • 04.05.2021

Sutra se obeležava Međunarodni dan slobode štampe. Članovi Društva novinara Kosova i Metohije, odnosno UNS-a, okupiće se sutra ispred instalacije Missing u Gračanici kako bi obeležili ovaj dan.

  • 02.05.2021