Vesti
Saopštenja

Osmani: Dijalog nije prioritet dok se ne obezbede vakcine

Predsednica Kosova Vjosa Osmani kazala je da dijalog sa Srbijom ne može da bude prioritet, dok se ne obezbede vakcine za građane Kosova.

Osmani: Dijalog nije prioritet dok se ne obezbede vakcine
Pavel Bilek i Vjosa Osmani (Foto Predsedništvo Kosova)

Osmanijeva se danas sastala sa ambasadorom Češke na Kosovu Pavelom Bilekom sa kojim je razgovarala o izazovima pandemije kovida-19.

Kako se navodi, predsednica Kosova je istakla da dijalog sa Srbijom ne može da postane prioritet, dok se ne obezbede vakcine za građane Kosova i dodala da je "u ovo vreme potrebna solidarnost među državama, te izrazila nadu da će Kosovu pomoći države prijatelji i međunarodne organizacije u obezbeđivanju neophodne količine vakcina za njegove građane", saopšteno je iz Predsedništva.

Dodaje se da je Bilek čestitao Osmanijevoj na izboru za predsednicu i istakao da Češka podržava evropski put Kosova.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021