Vesti
Saopštenja

Osmani: Članstvo u Nato-u glavni prioritet

Predsednica Kosova Vjosa Osmani na ceremoniji koja je organizovana u Predsedništvu, odlikovala je Predsedničkom vojnom medaljom Nacionalnu gardu Ajove, za izvanredan doprinos u razvoju i napretku Kosovskih snaga bezbednosti, navodi se u saopštenju informativne službe.

Osmani: Članstvo u Nato-u glavni prioritet
Komandant Nacionalne garde Ajova general-major Benjamin Korel i predsednica Kosova Vjosa Osmani (Foto ZPRK)

U saopštenju Predsedništva se napominje da je medalju primio komandant Nacionalne garde Ajova general-major Benjamin Korel.

Osmani se zahvalila Nacionalnoj gardi Ajova na kontinuiranoj podršci KBS-u.

Predsednica Osmani je istakla da je učešće KBS-a u mirovnoj misiji omogućeno zahvaljujući pozivu od Centralne komande, stoga se njeni pripadnici trenutno nalaze u jednoj mirovnoj misiji zajedno sa američkim vojnicima u Kuvajtu.

„KSB se razvija u vojnu snagu koja je profesionalna i u koordinaciji sa snagama NATO-a. Zbog toga, članstvo u NATO ostaje strateški cilj naše države“, poručila je Osmani.Ostale vesti

Svetski dan igre obeležen na tvrđavi Zvečan i u Kosovskoj Mitrovici

Zajedničkim performansom Ansambla narodnih igara i pesma „Venac“ i Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini, te promocijom knjige Vere Obradović Ljubinković, obeležen je Svetski dan igre.

  • 18.06.2021
Deca sa Кosova putuju u Republiku Srpsku
Deca iz različitih sredina sa Kosova, uglavnom učenici osnovnih škola, u subotu putuju u Republiku Srpsku gde će provesti nekoliko dana kod tamošnjih domaćina.
  • 17.06.2021
„Nemački kutak“ na Univerzitetu u Prištini
Danas se na Univerzitetu u Prištini otvara novi „Nemačka kutak“, a u isto vreme se predstavlja novi master studijski program „Nemački kao strani jezik“ koji će biti uveden u  2021/22. akademskoj godini.
  • 16.06.2021
Oskrnavljene nadgrobne ploče na pravoslavnom groblju u Orahovcu
Na pravoslavnom groblju u Orahovcu proteklog vikenda polomljene su nadgrobne ploče i porušeni krstovi na grobovima Ružice Stojanović, Božidara i Bogdana Šarića, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  • 14.06.2021
Deca sa Kosova borave u Sutomoru

Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa humanitarnom organizacijom "Srpska solidarnost" organizovala je putovanje na more za decu iz socijalno ugroženih porodica sa teritorije Kosova.

  • 13.06.2021
Šef OEBS-a u UNS-u: Imaćete našu podršku u borbi za slobodu medija
Šef misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji Jan Bratu posetio je Udruženje novinara Srbije i preneo predsedniku Živojinu Rakočeviću da će UNS imati podršku te međunarodne organizacije u borbi za slobodu medija i unapređenje bezbednosti novinara.
  • 11.06.2021