Vesti
Saopštenja

Osmani: Članstvo u Nato-u glavni prioritet

Predsednica Kosova Vjosa Osmani na ceremoniji koja je organizovana u Predsedništvu, odlikovala je Predsedničkom vojnom medaljom Nacionalnu gardu Ajove, za izvanredan doprinos u razvoju i napretku Kosovskih snaga bezbednosti, navodi se u saopštenju informativne službe.

Osmani: Članstvo u Nato-u glavni prioritet
Komandant Nacionalne garde Ajova general-major Benjamin Korel i predsednica Kosova Vjosa Osmani (Foto ZPRK)

U saopštenju Predsedništva se napominje da je medalju primio komandant Nacionalne garde Ajova general-major Benjamin Korel.

Osmani se zahvalila Nacionalnoj gardi Ajova na kontinuiranoj podršci KBS-u.

Predsednica Osmani je istakla da je učešće KBS-a u mirovnoj misiji omogućeno zahvaljujući pozivu od Centralne komande, stoga se njeni pripadnici trenutno nalaze u jednoj mirovnoj misiji zajedno sa američkim vojnicima u Kuvajtu.

„KSB se razvija u vojnu snagu koja je profesionalna i u koordinaciji sa snagama NATO-a. Zbog toga, članstvo u NATO ostaje strateški cilj naše države“, poručila je Osmani.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021