Vesti
Saopštenja

Opština Štrpce: Meštani i dalje bez ogrevnog drveta

Znatan broj nezadovoljnih građana u sali Skupštine opštine Štrpce je izazio nezadovoljstvo i protest povodom neizdavanja dozvola za markiranje i seču drva za ogrev od strane Ministarstva životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture.
Opština Štrpce: Meštani i dalje bez ogrevnog drveta
Štrpčani nezadovoljni izostankom odobrenja za seču ogrevnog drveta (Foto Opština Štrpce)

Kao je saopšteno iz Opštine Štrpce, meštani su pre dolaska u prostorije SO pokušali da odgovor na pitanje zašto im se ne dozvoljava da seku šumu koja je u njihovom posedu dobiju i u kancelariji Nacionalnog parka Šar-planina na Brezovici, ali im se niko od nadležnih nije obratio.

"Predsednik Dalibor Jevtić je uputio dopis ministru za prostorno planiranje i zaštitu životne sredine radi dobijanja dozvole za sanitarnu seču šuma u zoni Nacionalnog parka, međutim odgovor ni posle skoro dva meseca dobili nismo", navodi se u saopštenju.

Iz Opštine Štrpce su poručili da je gradonačelnik Jevtić "u potpunosti saglasan sa građanima po pitanju njihovog nezadovoljstva", te da "deli mišljenje da je apsolutno nedopustivo ovakvo neodgovorno ponašanje centralnih vlasti i pomenutog ministra, posebno jer smo svi svesni da su nam hladni dani praktično na pragu, a da su zime u ovoj opštini, koja se nalazi na samoj planini, zapravo duge i teške".

Opštinsko rukovodstvo je zaključilo da će ponovo poslati zahtev nadležnom ministarstvu da što pre omogući meštanima da se snadbeju ogrevnim drvetom. Uz njega će priložiti i potpisanu peticiju od strane vlasnika privatnih šumskih poseda u zoni Nacionalnog parka.Ostale vesti

Klokot: Na pravoslavnom groblju polomljen spomenik

Na srpskom pravoslavnom groblju u Klokotu polomljen je spomenik pokojnom Milanu Nisiću. Oskrnavljeni spomenik su zatekli sinovi, koji su slučaj prijavili policiji, saopšteno je iz Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

  • 04.10.2022
Pozorište „Janićije Popović“: Audicija za predstavu „Gospođa ministarka“
Amatersko pozorište „Janićije Popović“, sekcija glume Doma kulture „Gračanica“, organizuje audiciju za predstavu „Gospođa ministarka“.
  • 04.10.2022
Oproštajni susret Vjose Osmani i Ferenca Kajarija
Predsednica Kosova Vjosa Osmani primila je u oproštajnu posetu komandanta KFOR-a general-majora Ferenca Kajarija.
  • 03.10.2022
Ranjavanje muškarca ispred diskoteke policija označila kao pokušaj ubistva
Ranjavanje Srbina Ljubomira Mirića ispred diskoteke u Gračanici u subotu veče, Kosovska policija je okarakterisala kao pokušaj ubistva.
  • 03.10.2022
Staro Gracko: Raseljenima obezbeđena pijaća voda
U Starom Gracku, u okviru naselja u kojem žive četiri raseljene porodice, sa oko 20 članova domaćinstva, sredstvima Kancelarije za KiM iskopan je bunar sa pijaćom vodom, čime im je rešen višegodišnji problem sa vodosnabdevanjem, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima iz Kancelarije za KiM.
  • 03.10.2022
Putujući bioskop Doma kulture Gračanica
Dom kulture Gračanica ponovo organizuje "Putujući bioskop" u sredinama u kojima živi srpsko stanovništvo na Kosovu.
  • 03.10.2022