Vesti
Saopštenja

Opština Severna Mitrovica se zatvara zbog zaraženih virusom

Zbog pojave zaraženih službenika u Opštini Severna Mitrovica, ova institucija će od danas biti zatvorena, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova, odnosno Agencija za civilnu registraciju.
Opština Severna Mitrovica se zatvara zbog zaraženih virusom
Zgrada opštine (Foto RKP)

"Opština Mitrovica na severu biće zatvorena zbog novih slučajeva Kovid 19, koji su se pojavili kod službenika ove opštine".

Pošto se u zgradi opštine nalaze i Centar za registraciju vozila i Centar za izdavanje dokumenata, MUP Kosova obaveštava građane da od danas do otvaranja opštine nisu moguće usluge za registraciju vozila.

Napominju da se usluge registracije vozila ne mogu obavljati u drugim opštinama, zbog opštinske takse, dok se usluge sa izdavanjem dokumenata mogu vršiti u svim drugim obližnjim opštinama.

Zaraženih ima i u Opštini Gračanica, potvrdio je juče na press konferenciji predsednik opštine Srđan Popović.

"Postoje nekoliko inficiranih u opštini Gračanica, to smo na vreme identifikovali. To su savesni ljudi koji rade u našoj opštini i svi kontakti su u izolaciji", rekavši da se trude da bez obzira na smanjene kapacitete opština bude funkcionalna.Ostale vesti

Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020
KFOR podržao sklonište za žrtve nasilja u Uroševcu
Šest vojnika KFOR-a dostavilo je pakete sa ženskim higijenskim proizvodima, ćebad, grickalice i odeću Centru za Zaštitu Žena i Dece u Uroševcu, navodi se u saopštenju KFOR-a.
  • 30.07.2020
Posle deset godina očišćeno groblje u Petrovcu kod Đakovice
Pravoslavno groblje u selu Petrovac (Ljugbunar) u blizini Đakovice očišćeno je i uređeno posle više od deset godina, saopšteno je iz  Privremenog organa te opštine.
  • 30.07.2020
Jorn Rohde novi nemački ambasador
Predsednik Kosova Hašim Tači primio je akreditivno pismo novog ambasadora Savezne republike Nemačke na Kosovu Jorna Rohdea.
  • 30.07.2020
“Ministarstvo zdravlja i Nacionalni institut da poštuju Zakon o upotrebi jezika”
NVO Aktiv upozorava na kršenje Zakona o upotrebi jezika od strane Ministarstva zdravlja Kosova i Nacionalnog instituta za javno zdravlje u vreme pandemije koronavirusa.
  • 30.07.2020
Još 9,9 miliona evra pomoći Kosovu od EU
Evropska komisija uplatila je 9,985 miliona evra sredstava pomoći Trezoru Kosova kao podršku budžetu.
  • 29.07.2020