Vesti
Saopštenja

Opština Severna Mitrovica pomogla KBC u gradu na Ibru

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić posetio je KBC Kosovska Mitrovica, Dom zdravlja i Institut za javno zdravlje i tom prilikom uručio neophodni materijal zdravstvenim radnicima.
Opština Severna Mitrovica pomogla KBC u gradu na Ibru
Pomoć za KBC u KM (Foto Opština Severna Mitrovica)

U paketu pomoći koji je u ime Opštine Severna Mitrovica predat zdravstvenim radnicima bile su hirurške maske, kape, kaljače, rukavice, zaštitna odela, viziri i dezinfekciona sredstva na bazi alkohola, saopšteno je iz gradonačelnikovog kabineta.

Goran Rakić je prilikom uručenja pomoći obećao da će u toku sledeće nedelje obezbediti dodatna sredstva i opremu kako bi se zdravstveni centri dodatno snabdeli potrebnim materijalima.

U saopštenju se navodi da su donirani materijali nabavljeni iz sopstvenih sredstava Opštine Severna Mitrovica.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020