Vesti
Saopštenja

Opština Gračanica: Zakon se mora poštovati

Rukovodstvo opštine Gračanica i njen predsednik, Vladeta Kostić, u odgovoru na saopštenje poslanika Slobodana Petrovića kažu da ce “bez obzira na licemerne izjave pojedinih političkih neistomišljenika nastaviti sa sprovođenjem zakona u svim oblastima pa i u oblasti stanovanja na teritoriji opštine”.
Opština Gračanica: Zakon se mora poštovati
Opština Gračanica (Foto Kim arhiva)

U saopštenju gradonačelnika Vladete Kostića ističe se da je nedospustivo da potpredsednik Skupštine Kosova Slobodan Petrović ne poznaje poštovanje zakonske regulative pa savetuju da “pre iznošenja izjava u javnost u vezi stanovanja na teritoriji opštine Gračanica pročita Zakon o stanovanju”.

“Kao institucija, opština Gračanica pokušava da reguliše oblast stanovanja koja je zanemarena i zapuštena jer se radilo po receptu koji predlaže Slobodan Petrović, a koji se zasniva na nepoštovanju zakona i sklapanju dogovora van institucija prema ličnim, privatnim i rodbinskim linijama”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da zamenik predsednika Skupštine Kosova treba da bude tu da pomogne sprovođenje zakona i zakonskih okvira, a ne da se stavlja na stranu uzurpatora i onih koji krše zakon čiji god da su.

“Gospodin Petrović je imao velike šanse i ranije da kao tadašnji zamenik kosovskog premijera i ministar lokalne samouprave spreči uzurpaciju i pomogne stanovništvu koje je u teškoj ekonomskoj situaciji”, navodi Kostić.

Gradonačelnik Gračanice Vladeta Kostić naveo je između ostalog i da je opština spremna da odgovori na poziv Slobodana Petrovića o svim pitanjima u vezi prava, pravde i poštovanja zakona.Ostale vesti

Osmani završila dvodnevnu posetu Švajcarskoj

Vršiteljka dužnosti predsednice Kosova Vjosa Osmani završila je dvodnevnu posetu Švajcarskoj, gde je boravila na poziv švajcarskog Parlamenta, saopšteno je iz Predsedništva.

  • 04.03.2021
Petković: Kurti najavljujući referendum ruši međunarodno pravo
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, reagovao je saopštenjem na današnju izjavu lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, da je za ujednjenje Kosova sa Albanijom potreban zakon o referendumu. Petković ističe da time Kurti ne ruši samo međunarodno pravo, već i svaku mogućnost stvaranja trajnog mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.
  • 04.03.2021
Srpska lista se zahvalila biračima na podršci
"Nakon prebrojanih glasova na vanrednim parlamentarnim izborima zvanično je potvrđeno da je svih deset mandata u parlamentu u Prištini u rukama srpskog naroda, odnosno Srpske liste", saopšteno je iz ove stranke. 
  • 04.03.2021
Kfor sproveo dezinfekciju prostorija u školama u Prištini i Mitrovici

Dva italijanska specijalizovana tima iz Kfor-ove Regionalne komande Zapad nedavno su sprovela akcije dezinfekcije prostorija u školama u Prištini i Mitrovici, saopšteno je iz ove misije. 

  • 02.03.2021
Petković razgovarao sa igumanijom Pećke patrijaršije, mati Haritinom
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas u Beogradu sa igumanijom manastira Pećka patrijaršija, mati Haritinom, saopšteno je iz Kancelarije za KiM. 
  • 02.03.2021
SNF: Hram Hrista Spasa izgrađen na zakonit način
Povodom tužbe Univerziteta u Prištini protiv Srpske pravoslavne crkve za navodnu uzurpaciju više od četri hektara zemljišta za izgradnju hrama Hrista Spasa, Srpski nacionali forum naveo je da je zemljište na kome je sagrađena crkva na legalan i zakonit način prenesno na SPC. SNF ističe da je hram izgrađen na zakonit način i u skladu sa svim potrebnim propisima i dozvolama.
  • 02.03.2021