Vesti
Saopštenja

Opština Gračanica: Poštujte mere ili slede kazne

Krizni štab opštine Gračanica i Odeljenje inspekcije upućuju apel građanima “da svaki pojedinac, poslovni i privredni subjekt, kao i institucija imaju obavezu poštovanja anti-kovid mera i da će u suprotnom biti sankcionisani u skladu sa zakonom”.
Opština Gračanica: Poštujte mere ili slede kazne
Gračanica (Foto arhiva Kim)

U saopštenju opštinskog Odeljenje inspekcije se navodi da je “više nego jasno da se mere za suzbijanje širenja Кovida moraju poštovati i da su za svako nepoštovanje mera predviđene kazne”.

“Кako bi se smanjilo širenje virusa i izbegle kazne odeljenje inspekcije poziva građane da iste primenjuju u potpunosti”, navodi se u saopštenju.

Navodi se da su “oblasti visoke frekvencije građana i rizika od širenja zaraze usled nepoštovanja propisanih mera na prvom mestu sektor gastronomije (kafići, kafane, restorani), a iza njih ne zaostaju banke kao i institucije i ustanove gde se pružaju šalterske usluge”.

„Кontrola će se raditi svakodnevno, redovno i vanredno od strane inspekcije i policije. Pored velikog broja upozorenja i izrečenih kazni, imamo činjenično stanje da se u većini kafića ne poštuju mere ograničenog broja u prijemu gostiju, imamo zatečena stanja u redovima stranaka i klijenata ispred ustanova i banaka gde se u velikom broju slučajeva ne poštuju osnovne anti-kovid mere poput nošenja maski i održavanja fizičke distance. Apelujemo na vlasnike i menadžere u privrednom sektoru, kao i na same građane na poštovanje mera jer ćemo u suprotnom pojačati izricanje kazni ne samo za ove društvene kategorije već i na civilna lica bez izuzetaka i tolerancije“, ističe se u saopštenju.

Odeljenje inspekcije opštine Gračanica takođe obaveštava građane da se mere samoizolacije moraju poštovati, da će se strogo kontrolisati i da će se u slučaju nepoštovanja izricati kazne u skladu sa zakonom.Ostale vesti

U Briselu o evropskom putu Kosova: Nastaviti reforme, sprovesti dogovoreno
Na sastanku u Briselu su članovi Saveta za stabilizaciju i pridruživanje (SA) razmotrili napredak Kosova na evropskom putu nakon objavljivanja Izveštaja Evropske komisije o Kosovu za 2021.
  • 08.12.2021
Kancelarija za KiM: U Suvom Grlu renovirana ambulanta
U selu Suvo Grlo, u opštini Srbica, danas je otvorena kompletno renovirana ambulanta sredstvima Кancelarije za Кosovo i Metohiju.
  • 08.12.2021
Nagrada za glumce Amaterskog pozorišta
Odlukom stručnog žirija mladim glumcima Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“, Mateji Dimitrijeviću i Nataliji Josifović, juče je na devetom festivalu „Lektirići EX YU fest“ uručeno priznanje za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi „Misterija nestalog jajeta“.
  • 08.12.2021
Jevtić sa predstavnicima KAP-a o Ski centru Brezovica
Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić se sastao sa predstavnicima Кosovske agencije za privatizaciju (КAP) sa kojima je razgovarao o Ski centru Brezovica, ali i o statusu ostalih društvenih preduzeća na teritoriji opštine Štrpce, saopšteno je iz te lokalne samouprave.
  • 07.12.2021
Predsednica opštine razgovarala sa novinarima
Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić razgovarala je danas sa novinarima i predstavnicima medija koji izveštavaju sa područja opštine Gračanica.
  • 07.12.2021
Audicija za predstavu “Ljubav u getu” 8. decembra
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ sekcija Doma kulture „Gračanica“ u sredu 08. decembra 2021. godine u dva termina od 15 i 19 časova organizuje audiciju za predstavu „Ljubav u getu“.
  • 06.12.2021