Vesti
Saopštenja

Opština Gračanica poništila javni poziv za stambeno zbrinjavanje

Nakon objavljivanja priče RTV Kim i Radio Goraždevca o dodeli stanova u Gračanici, iz opštine je saopšteno da se u "celosti poništavajavni poziv za socijalnu kartu stanovanja koji je objavljen 01.10.2021. godine.

Opština Gračanica poništila javni poziv za stambeno zbrinjavanje
Opština Gračanica (Foto Kim arhiva)

Kako su naveli iz Opštine Gračanica, poništavaju se sve pravne radnje koje su u skladu sa zakonom i pozakonskim aktima sledile u realizaciji istog.

U obrazloženju ove odluke naveli su "da je zbog ostavki većine članova komisije, predsednica ove lokalne samouprave Ljiljana Šubarić još 21. januara donela odluku da formira novu".

"Na zasedanju novoformirane komisije za izbor i odlučivanje, održanom dana 28.01.2022. konstatovano je da je na javnom pozivu za socijalnu kartu stanovanja br. 4562/21 od 01.10.2021. godine u predviđenom roku podneto 228 aplikacija i to 214 aplikacije za stambeno zbrinjavanje i 14 za izgradnju novih stambenih objekata", stoji u obrazloženju.

Dalje se navodi da prethodna komisija nije u predviđenom roku izvršila posetu aplikanata na terenu, te je zaključeno da ne postoje mogućnosti da se na kvalitetan i adekvatan način izvrši kompletna procedura, predviđena važećim opštinskim pravilnikom, zakonom i podzakonskim aktima.

Ovu odluku potpisalo je pet članova komsije: Marko Todić kao predsedavajući i četiri člana, Aleksandar Todorović, Jelena Krstić, Miloš Stević i Aleksandar Kukureković.

Iz Opštine Gračanica nisu naveli kada će novi konkurs biti raspisan. Ostale vesti

SAD nastavljaju sa podrškom Kosovu u borbi protiv kovida-19
Prošlog meseca, laboratorijska oprema namenjena unapređenju dijagnostičkog testiranja na SARS-CoV-2, donirana od strane Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) u ime američkog naroda, postala je potpuno operativna. USAID i Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Prištini, uspostavili su bolničku mikrobiološku laboratoriju za bolnicu u Gračanici, saopšteno je medijima iz USAID-a.
  • 28.06.2022
MZK: Odobrena vakcinacija trećom dozom za starije od 12 godina

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da je odobrilo davanje treće doze vakcine protiv koronavirusa za decu stariju od 12 godina, kao i za osobe koje su primile drugu dozu najmanje pet meseci ranije.

  • 26.06.2022
Lajčak dolazi u dvodnevnu posetu Kosovu

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak, posetiće Kosovo od 27. do 29. juna, saopšteno je iz Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

  • 26.06.2022
Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 24.06.2022
Položen kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Perić iz Prekovca

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić danas je položio kamen temeljac za izgradnju kuće šestočlanoj porodici Bojana Perića iz sela Prekovce u opštini Novo Brdo.

  • 23.06.2022
Prva pitijada ’’Kosovska pita’’
 U okviru Vidovdanskih dana, seoske slave koja se obeležava i u Donjoj Gušterici, Turistička organizacija Gračanice će u koordinaciji sa Opštinom Gračanica organizovati 26. juna prvu pitijadu ”Кosovska pita”, manifestaciju na kojoj će veštine u pripremi slatkih i slanih posnih kosovskih pita odmeriti domaćice, ali i muškarci skloni kulinarstvu, saopšteno je iz TOG-a.
  • 18.06.2022