Vesti
Saopštenja

Opština Gračanica: Počinju izbori za Lokalne savete

Narednih dana u selima Opštine Gračanica održaće se izbori za Lokalne savete. Meštani se pozivaju da prisustvoju ovim događajima kako bi izabrali svoje predstavnike, saopšteno je iz informativne službe Opštine Gračanica.
Opština Gračanica: Počinju izbori za Lokalne savete
Opština Gračanica (Foto Kim)

Ove sedmice održaće se izbor Lokalnih saveta u Livađu i Gornjoj Gušterici, izbor predstavnika Gračanice odložen je do daljnjeg.

Sutra, 4. februara u 18 časova u objektu OŠ „Кnez Lazar“ u Livađu održaće se izbor prvog Lokalnog saveta.

Dva dana kasnije, 6. februara takođe u 18 časova održaće se izbor Lokalnog saveta za Gornju Guštericu, u objektu OŠ „Кnez Lazar“ u tom mestu.

Meštani se pozivaju da prisustvoju ovim događajima kako bi izabrali svoje predstavnike.

Izbor Lokalnog saveta za Gračanicu, koji je trebao da se održi danas u 15 časova u Domu kulture u Gračanici odložen je zbog pripreme pozorišne predstave, i odlaže se do daljnjeg, saopšteno je.

O održavanju izbora Lokalnog saveta za Gračanicu meštani će biti blagovremeno obavešteni.

 Ostale vesti

Ambasadori zemalja Kvinte i dalje zabrinuti zbog Visokih Dečana
Šefovi misija Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država i dalje su zabrinuti zbog toga što uprkos stalnim pozivima međunarodne zajednice i sopstvenog pravosuđa, kosovske institucije još uvek nisu u potpunosti sprovele zakonit upis zemljišta Manastira Visoki Dečani u skladu sa odlukom Ustavnog suda iz 2016. godine.
  • 30.11.2021
Dat rok Vučiću da poništi „neustavne zakone“

Pokret Ekološki ustanak dao je rok do petka 3. decembra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić povuče, kako navode, nakaradne i neustavne zakone, najavljujući da će u suprotnom "Srbija stati" u subotu.

  • 29.11.2021
Petković sa Bocan Harčenkom o dijalogu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom, sa kojim je razgovarao o poslednjoj rundi tehničkog dijaloga u Briselu i o izgledima za nastavak razgovora Beograda i Prištine.

  • 29.11.2021
Na Kosovu pokrenute kampanje protiv nasilja nad ženama
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, označio je početak međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“, saopšteno je iz Kancelrije UN Women na Kosovu. Misija OEBS-a i Policija Kosova takođe su započele zajedničku kampanju protiv nasilja u porodici.
  • 26.11.2021
Osmani: Kosovo spremno za nastavak dijaloga
Kosovska predsednica Vjosa Osmani sastala se danas sa predsednikom Albanije Iljirom Metom od koga je zatražila da Albanija bude snažan glas Kosova u organizacijama u kojima ono nije zastupljeno, saopšteno je iz Predsedništva Kosova.
  • 25.11.2021
Počinje restauracija kuća u istorijskom centru Janjeva
U Ministarstvu kulture, omladine i sporta  Kosova danas je potpisan sporazum sa UNDP-om o zaštiti kulturnog nasleđa Janjeva, ali i poboljšanje uslova života stanovnika i unapređenje turizma.
  • 24.11.2021