Vesti
Saopštenja

Opština Gračanica: Počinju izbori za Lokalne savete

Narednih dana u selima Opštine Gračanica održaće se izbori za Lokalne savete. Meštani se pozivaju da prisustvoju ovim događajima kako bi izabrali svoje predstavnike, saopšteno je iz informativne službe Opštine Gračanica.
Opština Gračanica: Počinju izbori za Lokalne savete
Opština Gračanica (Foto Kim)

Ove sedmice održaće se izbor Lokalnih saveta u Livađu i Gornjoj Gušterici, izbor predstavnika Gračanice odložen je do daljnjeg.

Sutra, 4. februara u 18 časova u objektu OŠ „Кnez Lazar“ u Livađu održaće se izbor prvog Lokalnog saveta.

Dva dana kasnije, 6. februara takođe u 18 časova održaće se izbor Lokalnog saveta za Gornju Guštericu, u objektu OŠ „Кnez Lazar“ u tom mestu.

Meštani se pozivaju da prisustvoju ovim događajima kako bi izabrali svoje predstavnike.

Izbor Lokalnog saveta za Gračanicu, koji je trebao da se održi danas u 15 časova u Domu kulture u Gračanici odložen je zbog pripreme pozorišne predstave, i odlaže se do daljnjeg, saopšteno je.

O održavanju izbora Lokalnog saveta za Gračanicu meštani će biti blagovremeno obavešteni.

 Ostale vesti

SENSE i FHP: Kampanja protiv
Povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici, SENSE Centar za tranzicionu pravdu i Fond za humanitarno pravo Kosova okupili su koaliciju od petnaest organizacija civilnog društva iz Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Kosova i pokrenuli kampanju pod naslovom "Srebrenica 25: Zajedno protiv virusa poricanja".
  • 10.07.2020
Apostil pečat se može dobiti i u Mitrovici i Prizrenu
Agencija za civilnu registraciju pri kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova saopštila je da je zbog rizika od širenja virusa kovid-19 apostil pečat, odnosno pečat za overu, od danas moguće dobiti i u opštinama Mitrovica i Prizren.
  • 09.07.2020
UNDP donirao zaštitnu opremu MRSS i MUP
Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu danas je donirao zaštitnu opremu protiv koronavirusa Ministarstvu rada i socijalnog staranja (MRSS) i Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).
  • 08.07.2020
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni dostupni građanima
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni biće dostupni od danas građanima na interenet stranici Sudskog saveta Kosova.
  • 08.07.2020
Krizni štab Opštine Gračanica održao je sednicu povodom trenutne epidemiološke situacije. "Iako je situacija pod kontrolom, ona nije zavidna, te kolektivna odgovornost mora biti na višem nivou", navodi se u saopštenju.
  • 07.07.2020
Popović i Rajli o bezbednosnoj situaciji i pandemiji koronavirusa
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je danas sa komandanta Regionalne komande Istok američkim pukovnikom Erikom Rajlijem o bezbednosnoj situaciji, pandemiji koronavirusa i nastavku saradnje.
  • 07.07.2020