Vesti
Saopštenja

Opština Gračanica: Počinju izbori za Lokalne savete

Narednih dana u selima Opštine Gračanica održaće se izbori za Lokalne savete. Meštani se pozivaju da prisustvoju ovim događajima kako bi izabrali svoje predstavnike, saopšteno je iz informativne službe Opštine Gračanica.
Opština Gračanica: Počinju izbori za Lokalne savete
Opština Gračanica (Foto Kim)

Ove sedmice održaće se izbor Lokalnih saveta u Livađu i Gornjoj Gušterici, izbor predstavnika Gračanice odložen je do daljnjeg.

Sutra, 4. februara u 18 časova u objektu OŠ „Кnez Lazar“ u Livađu održaće se izbor prvog Lokalnog saveta.

Dva dana kasnije, 6. februara takođe u 18 časova održaće se izbor Lokalnog saveta za Gornju Guštericu, u objektu OŠ „Кnez Lazar“ u tom mestu.

Meštani se pozivaju da prisustvoju ovim događajima kako bi izabrali svoje predstavnike.

Izbor Lokalnog saveta za Gračanicu, koji je trebao da se održi danas u 15 časova u Domu kulture u Gračanici odložen je zbog pripreme pozorišne predstave, i odlaže se do daljnjeg, saopšteno je.

O održavanju izbora Lokalnog saveta za Gračanicu meštani će biti blagovremeno obavešteni.

 Ostale vesti

“Norveška spremna da pomogne“
Norveški ambasador na Kosovu Jens Erik Grandahl kazao je u razgovoru sa kosovskim ministrom zdravlja i njegovim zamenicima da je Norveška spremna da da svoj doprinos javnom zdravlju Kosova.
  • 06.04.2020
Predstavnici EU u Beogradu i Prištini pozdravljaju imenovanje Lajčaka
Šefovi misija EU i zemalja članica EU u Beogradu i Prištini pozdravljaju imenovanje Miroslava Lajčaka za specijalnog predstavnika EU i pozivaju dve strane da nastave dijalog, saopšteno je danas iz Kancelarije EU u Prištini.
  • 06.04.2020
Ambasada SAD: Zajedno u borbi protiv Kovida 19
"Zajednički rad, praćenje smernica zdravstvenih radnika i ostavljanje po strani podele po zajednicama su esencijalni za pobedu nad Kovid 19", poruka je iz Američke ambasade na Kosovu.
  • 05.04.2020
Odluke Vlade ostaju na snazi
Odluke Vlade Kosova donete kao mere zaštite u borbi protiv koronavirusa ostaju na snazi do donošenja neke druge, saopšteno je danas medijima.
  • 05.04.2020
Raspodela pomoći za socijalno ugrožene
Volonteri Omladinskog saveta i Kriznog štaba opštine Gračanica podelili su pomoć za blizu 60 socijalno ugroženih porodica i staračkih domaćinstava.
  • 05.04.2020
Stiže novac za opštine sa najboljim učinkom
Ministarstvo administracije lokalne samouprave (MALS) zajedno sa Švajcarskom agencijom za razvoj i saradnju (SDC), Švedskom i Norveškom je izdvojilo 4,9 miliona evra za opštine koje su imale najbolji učinak. Među njima je i Opština Gračanica kojoj će biti dodeljeno blizu 54 hiljade evra.
  • 03.04.2020