Vesti
Saopštenja

Opština Gračanica osuđuje napad na Lazića

Opština Gračanica i njen predsednik Vladeta Kostić najoštrije osuđuju bacanje bombe i ostavljanje preteće poruke ispred ulaza kuće porodice Lazić u Donjoj Gušterici.

Opština Gračanica osuđuje napad na Lazića
Opština Gračanica (Foto Kim)

„Po ko zna koji put vrši se pritisak, zastrašivanje i napadi na imovinu opštinskih funkcionera. Verujemo da će policija napokon rasvetliti ovaj i predhodne slučajeve, otkriti počinioce ovog zabrinjavajućeg dela i strogo ih kazniti“, navodi se u reagovanju iz opštine na jutrošnji napad na kuću predsednika Privremenog organa opštine Lipljan.

Iz kosovske opštine je apelovano na policiju da, kako ističu, pruži bezbednosnu zaštitu prava, sloboda, ličnog integritetea i imovine svih građana opštine Gračanica.

 Ostale vesti

Tači: Ne postoji razlog za spektakularne akcije
Kosovski predsednik Hašim Tači istakao je da je "`curenje` dokumenata ugrozilo legitimitet suda u očima građan" i oštetilo sliku Kosova. On je ocenio "da ne postoji nijedan razlog za spektakularnim ekspedicijama ili akcijama".
  • 25.09.2020

Kejleb Mek Keri savetnik izvršnog direktora američke Međunarodne korporcije za finansiranje razvoja Adama Belera, posetio je Kosovo 24. i 25. septembra gde se sastao sa visokim vladinim zvaničnicima i poslovnim liderima kako bi se istražili načini za mobilizaciju investicija privatnog sektora za unapređenje ekonomskog rasta i stabilnosti, saopšteno je iz američke ambasade.

  • 25.09.2020
Kfor donirao specijalnu opremu za deci sa autizmom
Vojnici Regionalne komande Kfor-Istok poklonili su specijalnu opremu, nevladinoj organizaciji „Autizmi“ koja podržava decu pogođenu autizmom iz svih zajednica na Kosovu, bez obzira na rasu, veru, pol ili nacionalnost, navodi se u saopštenju Kfor-a.
  • 25.09.2020
“KEK prekršio Zakon o upotrebi jezika”
Kosovska elektrokorporacija (KEK) nedavno je objavila konkurs za prijem radnika samo na albanskom jeziku, čime je prekršila Zakon o upotrebi jezika, saopštila je Kancelarija poverenika za jezike pri kabinetu premijera Kosova.
  • 24.09.2020
Donirani računari za škole
Opština Gračanica donirala je osnovnim i srednjim školama na teritoriji lokalne samouprave 27 kompjutera za digitalizaciju rada škola. Istovremeno su predstavnici misije UNMIК poklonili 30 tablet uređaja za decu slabijeg materijalnog stanja za praćenje onlajn nastave.
  • 24.09.2020
Štrpce: Uskoro stanovi za raseljene i socijalno ugrožene porodice
Završetak radova na pet novih zgrada za raseljena lica iz opštine Štrpce, smeštena u kolektivnim centrima, očekuje se u naredne tri nedelje, navodi se u saopštenju Ministarstva za zajednice i povratak.
  • 24.09.2020