Vesti
Saopštenja

Opština Gračanica osudila napad u Gušterici

Rukovdstvo opštine Gračanica, na čelu sa predsednikom Vladetom Kostićem, najoštrije osuđuje napad na direktora sekundarnog zdravstva dr Nebojšu Milovanovića koji se noćas dogodio u Donjoj Gušterici.
Opština Gračanica osudila napad u Gušterici
Opština Gračanica (Foto Kim)

U Opštini Gračanica veruju “da se ne radi samo o napadu na ličnost i imovinu već i na instituciju kojom dr Milovanović rukovodi i koju zastupa”.

“Očekujemo od nadležnih organa da u najkraćem roku identifikuju i kazne počinioce tog sramnog čina. Nadamo se da će to biti povod da se preispitaju i drugi slučajevi koji su, nažalost, do sada ostali nerazjašnjeni, kao što su pretnje odborniku SO Gračanica Peđi Kapetanoviću i napad na imovinu predsednika Privremenog organa opštine Lipljan Zlatka Lazića”.

Nadležni u ovoj lokalnoj samoupravi ističu da ovakvi napadi unose strah među stanovništvo ali i zaposlene u opštini Gračanica.

“Podsećamo nadležne bezbednosne i pravosudne strukture da su bezbednost svakog građanina, garantovanje prava i sloboda elementarne stvari po kojima jedno društvo treba da funkcioniše”, navodi se u saopštenju najvišeg rukovodstva opštine Gračanica.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Obijena crkva u Klokotu
"Pravoslavna Crkva Svetog Petra i Pavla u Кlokotu obijena je na Zadušnice, a lopovi su iz nje odneli novac i određeni mobilijar", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 06.03.2021
Opština Gračanica u žutoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova napravilo je novu kategorizaciju opština na osnovu broja novih slučajeva kovida-19 na 100.000 stanovnika. U vremenskom intervalu od sedam dana opština Gračanica će biti u takozvanoj žutoj zoni.

  • 05.03.2021
Zadušnice uz stroge mere
Zimske Zadušenice će sutra biti obeležene, ali u skladu sa propisanim pravilima i  merama zaštite od epidemije kovidom-19, poručuju je iz Kriznog štaba opštine Gračanica.
  • 05.03.2021
Osmani završila dvodnevnu posetu Švajcarskoj

Vršiteljka dužnosti predsednice Kosova Vjosa Osmani završila je dvodnevnu posetu Švajcarskoj, gde je boravila na poziv švajcarskog Parlamenta, saopšteno je iz Predsedništva.

  • 04.03.2021
Petković: Kurti najavljujući referendum ruši međunarodno pravo
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, reagovao je saopštenjem na današnju izjavu lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, da je za ujednjenje Kosova sa Albanijom potreban zakon o referendumu. Petković ističe da time Kurti ne ruši samo međunarodno pravo, već i svaku mogućnost stvaranja trajnog mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.
  • 04.03.2021
Srpska lista se zahvalila biračima na podršci
"Nakon prebrojanih glasova na vanrednim parlamentarnim izborima zvanično je potvrđeno da je svih deset mandata u parlamentu u Prištini u rukama srpskog naroda, odnosno Srpske liste", saopšteno je iz ove stranke. 
  • 04.03.2021