Vesti
Saopštenja

Opština Gračanica od večeras u crvenoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova ističe da od večeras na snagu stupa nova kategorizacija opština vezana za kovid-19, prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica je od večeras u crvenoj zoni, navodi se u saopštenju.
Opština Gračanica od večeras u crvenoj zoni
Ilustracija (Foto pixabay.com)

U saopštenju Ministarstva zdravlja Kosova dostavljenom medijima napominje se da "kategorizacija ostaje (na snazi) do 4. decembra 2020. godine, a biće promenjena u zavisnosti od broja pozitivnih slučajeva na 100.000 stanovnika".

Crvena zona uključuje opštine sa visokim rizikom ili opštine sa preko 151 zaraženim na 100.000 stanovnika nedeljno.

Ovoj kategoriji pripadaju sledeće opštine: Priština, Kosovo Polje, Gnjilane, Obilić, Đakovica, Štimlje, Podujevo, Peć, Uroševac, Južna Mitrovica, Severna Mitrovica, Vučitrn, Lipljan, Vitina, Zvečan, Leposavić, Zubin Potok, Kamenica, Srbica, Klokot i Gračanica.

Žuta zona uključuje opštine sa srednjim rizikom, odnosno opštine od 76 do 150 zaraženih na 100.000 stanovnika nedeljno.

Opštine koje se od večeras nalaze u žutoj zoni su: Prizren, Klina, Dečani, Drenica, Mališevo, Suva Reka, Štrpca, Ranilug, Parteš, Kačanik, Orahovac, Junik, Istok, Mamuša, Đeneral Janković.

Zelena zona uključuje opštine sa niskim rizikom ili opštine od 1 do 75 zaraženih na 100.000 stanovnika nedeljno.

U zelenoj zoni nalaze se Dragaš i Novo Brdo.

Više detalja o kategorizaciji opština po zonama možete pronaći OVDE.Ostale vesti

GI Srpski opstanak i Zubin Potok: Hitno povlačenje odluke SO Gračanica
GI Srpski opstanak i GI za Zubin Potok zahtevaju hitno povlačenje odluke Skupštine opštine Gračanica o razmeni 17 hektara zemljišta u Gračanici za 18 ari u Čaglavici.
  • 29.09.2022
Kosovo dobilo više od pet miliona od Evropske komisije
Evropska komisija uplatila je Kosovu 5,25 miliona evra kako bi pomogla u ublažavanju uticaja pandemije kovid-19 i brzog rasta cena energije i hrane.
  • 28.09.2022
Gračanica: Uništavanje eksplozivnih naprava u 13 časova
"Opština Gračanica obaveštava javnost, da će se danas, 28. septembra u 13 časova u mestu Zelenika u Gračanici, čuti detonacije prouzrokovane uništavanjem eksplozivnih naprava iz rata, te da nema opasnosti, niti razloga za uznemirenje", navodi se u saopštenju za medije dostavljenom iz ove lokalne samouprave.
  • 28.09.2022
Škola kaligrafije u manastiru Draganac
Galerija umetnosti Priština, Dom kulture "Gračanica" i Škola kaligrafije "Dijak" organizuju radionicu kaligrafije od 29. septembra do 3. oktobra u manastiru Draganac kod Gnjilana. Radionicu će voditi Dušan Mišić, likovni umetnik i dobitnik brojnih međunarodnih i domaćih priznanja iz oblasti kaligrafije.
  • 28.09.2022
KFOR vežbao za krizne situacije
Misija KFOR-a predvođena NATO-om izvela je danas kompleksnu vežbu reagovanja na krizne situacije pod nazivom "Zlatna sablja" na poligonu za obuku kampa Novo Selo, sapšteno je medijima iz KFOR-a.
  • 27.09.2022
Zamenik direktora Kancelarije za KiM obišao ranjenog Mitrovića
Zamenik direktora Кancelarije za КiM Borislav Tajić obišao je u КBC-u u severnom delu Кosovske Mitrovice Nemanju Mitrovića koga je grupa Albanaca 12. septembra napala u Babinom Mostu i nanela mu povrede opasne po život.
  • 27.09.2022