Vesti
Saopštenja

Opština Gračanica od večeras u crvenoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova ističe da od večeras na snagu stupa nova kategorizacija opština vezana za kovid-19, prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica je od večeras u crvenoj zoni, navodi se u saopštenju.
Opština Gračanica od večeras u crvenoj zoni
Ilustracija (Foto pixabay.com)

U saopštenju Ministarstva zdravlja Kosova dostavljenom medijima napominje se da "kategorizacija ostaje (na snazi) do 4. decembra 2020. godine, a biće promenjena u zavisnosti od broja pozitivnih slučajeva na 100.000 stanovnika".

Crvena zona uključuje opštine sa visokim rizikom ili opštine sa preko 151 zaraženim na 100.000 stanovnika nedeljno.

Ovoj kategoriji pripadaju sledeće opštine: Priština, Kosovo Polje, Gnjilane, Obilić, Đakovica, Štimlje, Podujevo, Peć, Uroševac, Južna Mitrovica, Severna Mitrovica, Vučitrn, Lipljan, Vitina, Zvečan, Leposavić, Zubin Potok, Kamenica, Srbica, Klokot i Gračanica.

Žuta zona uključuje opštine sa srednjim rizikom, odnosno opštine od 76 do 150 zaraženih na 100.000 stanovnika nedeljno.

Opštine koje se od večeras nalaze u žutoj zoni su: Prizren, Klina, Dečani, Drenica, Mališevo, Suva Reka, Štrpca, Ranilug, Parteš, Kačanik, Orahovac, Junik, Istok, Mamuša, Đeneral Janković.

Zelena zona uključuje opštine sa niskim rizikom ili opštine od 1 do 75 zaraženih na 100.000 stanovnika nedeljno.

U zelenoj zoni nalaze se Dragaš i Novo Brdo.

Više detalja o kategorizaciji opština po zonama možete pronaći OVDE.Ostale vesti

Trepča: Sprečeno dalje izlivanje jalovine, čekaju se izveštaji o posledicama

Kombinat "Trepča" saopštio je da je usled, kako navode, ekstremno loših atmosferskih uslova došlo do probijanja nasipa na deponiji za odlaganje jalovine flotacije u Leposaviću i izlivanja u reku Ibar.

  • 18.01.2021
Pomoć UNS-a novinarima na Kosovu čije su kuće poplavljene
Udruženje novinara Srbije (UNS) pokrenulo je akciju pomoći novinarima čije su kuće stradale u poplavama koje su nedavno pogodile centralno Kosovo.
  • 18.01.2021
UNS: Prijavljivanje novinara za vakcinaciju do ponedeljka u podne
Vakcinacija novinara i drugih medijskih radnika protiv novog korona virusa počeće u utorak, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS), na čiju inicijativu su novinari uključeni u prioritetne grupe za imunizaciju.
  • 17.01.2021
SL: Ivanović i Radoičić žrtve kosovske nepravde
Povodom treće godišnjice od ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića Srpska lista je saopštila da "tri godine traje i uporno nastojanje Prištine da ovaj zločin iskoristi za političku, a svojevremeno i fizičku eliminaciju potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića", čija je kako se navodi, "jedina krivica u tome što je bio i ostao prvi u odbrani severa Кosova i Metohije".
  • 16.01.2021
Ansambl
Ansambl "Venac" u saradnji sa agencijom za prevoz "Kimko" iz Gračanice i Skijališta Srbije, organizovao je školu skijanja na Kopaoniku za petnaestoro dece i mladih sa Kosova uzrasta od sedam do 17 godina.
  • 16.01.2021
EU na Kosovu pokrenula tri projekta vredna 11,8 miliona evra
Kancelarija Evropske unije na Kosovu pokrenula je danas tri projekta vredna 11,8 miliona evra, putem kojih će biti pružena socijalna zaštita ugroženim kategorijama stanovništva na Kosovu tokom pandemije korona virusa.
  • 15.01.2021