Vesti
Saopštenja

Opština Gračanica od večeras u crvenoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u crvenoj zoni.
Opština Gračanica od večeras u crvenoj zoni
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

U crvenoj nalaze se opštine sa visokim rizikom ili opštine sa preko 151 zaraženim na 100.000 stanovnika nedeljno.

Od večaras u crvenoj zoni osim Gračanice biće još 17 opština: Leposavić, Zubin Potok, Zvečan, Južna Mitrovica, Severna Mitrovica, Podujevo, Vučitrn, Obilić, Priština, Kosovo Polje, Lipljan, Novo Brdo, Gnjilane, Kamenica, Đakovica, Peć i Uroševac.

Žuta zona uključuje opštine sa srednjim rizikom, odnosno opštine od 76 do 150 zaraženih na 100.000 stanovnika nedeljno, a u ovoj zoni nalaze se: Dečani, Junik, Istok, Klina, Srbica, Glogovac, Prizren, Suva Reka, Štimlje, Kačanik, Vitina i Klokot.

Zelena zona uključuje opštine sa niskim rizikom ili opštine od 1 do 75 zaraženih na 100.000 stanovnika nedeljno, a u ovoj zoni narednih nedelju dana biće: Ranilug, Parteš, Đeneral Janković, Štrpce, Mališevo, Orahovac, Dragaš i Mamuša.

Nova odluka o podeli opština po zonama će biti na snazi do 26. marta.Ostale vesti

U Briselu o evropskom putu Kosova: Nastaviti reforme, sprovesti dogovoreno
Na sastanku u Briselu su članovi Saveta za stabilizaciju i pridruživanje (SA) razmotrili napredak Kosova na evropskom putu nakon objavljivanja Izveštaja Evropske komisije o Kosovu za 2021.
  • 08.12.2021
Kancelarija za KiM: U Suvom Grlu renovirana ambulanta
U selu Suvo Grlo, u opštini Srbica, danas je otvorena kompletno renovirana ambulanta sredstvima Кancelarije za Кosovo i Metohiju.
  • 08.12.2021
Nagrada za glumce Amaterskog pozorišta
Odlukom stručnog žirija mladim glumcima Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“, Mateji Dimitrijeviću i Nataliji Josifović, juče je na devetom festivalu „Lektirići EX YU fest“ uručeno priznanje za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi „Misterija nestalog jajeta“.
  • 08.12.2021
Jevtić sa predstavnicima KAP-a o Ski centru Brezovica
Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić se sastao sa predstavnicima Кosovske agencije za privatizaciju (КAP) sa kojima je razgovarao o Ski centru Brezovica, ali i o statusu ostalih društvenih preduzeća na teritoriji opštine Štrpce, saopšteno je iz te lokalne samouprave.
  • 07.12.2021
Predsednica opštine razgovarala sa novinarima
Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić razgovarala je danas sa novinarima i predstavnicima medija koji izveštavaju sa područja opštine Gračanica.
  • 07.12.2021
Audicija za predstavu “Ljubav u getu” 8. decembra
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ sekcija Doma kulture „Gračanica“ u sredu 08. decembra 2021. godine u dva termina od 15 i 19 časova organizuje audiciju za predstavu „Ljubav u getu“.
  • 06.12.2021