Vesti
Saopštenja

Opština Gračanica od danas u zelenoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova napravilo je novu kategorizaciju opština na osnovu broja novih slučajeva kovida-19 na 100.000 stanovnika. U vremenskom intervalu od sedam dana opština Gračanica će biti u takozvanoj zelenoj zoni.
Opština Gračanica od danas u zelenoj zoni
Gračanica (Foto arhiva Kim)

Uprkos povećanom broju zaraženih, prema kategorizaciji Ministarstva zdravlja Kosova, opština Gračanica je od danas u zelenoj zoni.

Pored Gračanice u zelenoj zoni biće još 10 opština: Drenica, Mališevo, Orahovac, Mamuša, Štimlje, Dragaš, Štrpca, Đeneral Janković, Ranilug i Parteš.

U žutoj zoni će narednih nedelju dana biti Podujevo, Istok, Srbica, Klina, Dečane, Junik, Suva Reka, Uroševac, Vitina, Klokot i Kačanik.

Od danas do 19. marta, u crvenoj zoni će biti 15 opština: Zvečan, Severna Mitrovica, Priština, Kosovo Polje, Kamenica, Leposavići, Peć, Zubin Potok, Gnjilane, Obilić, Đakovica, Južna Mitrovica, Novo Brdo, Vučitrn i Lipljan.Ostale vesti

U Briselu o evropskom putu Kosova: Nastaviti reforme, sprovesti dogovoreno
Na sastanku u Briselu su članovi Saveta za stabilizaciju i pridruživanje (SA) razmotrili napredak Kosova na evropskom putu nakon objavljivanja Izveštaja Evropske komisije o Kosovu za 2021.
  • 08.12.2021
Kancelarija za KiM: U Suvom Grlu renovirana ambulanta
U selu Suvo Grlo, u opštini Srbica, danas je otvorena kompletno renovirana ambulanta sredstvima Кancelarije za Кosovo i Metohiju.
  • 08.12.2021
Nagrada za glumce Amaterskog pozorišta
Odlukom stručnog žirija mladim glumcima Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“, Mateji Dimitrijeviću i Nataliji Josifović, juče je na devetom festivalu „Lektirići EX YU fest“ uručeno priznanje za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi „Misterija nestalog jajeta“.
  • 08.12.2021
Jevtić sa predstavnicima KAP-a o Ski centru Brezovica
Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić se sastao sa predstavnicima Кosovske agencije za privatizaciju (КAP) sa kojima je razgovarao o Ski centru Brezovica, ali i o statusu ostalih društvenih preduzeća na teritoriji opštine Štrpce, saopšteno je iz te lokalne samouprave.
  • 07.12.2021
Predsednica opštine razgovarala sa novinarima
Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić razgovarala je danas sa novinarima i predstavnicima medija koji izveštavaju sa područja opštine Gračanica.
  • 07.12.2021
Audicija za predstavu “Ljubav u getu” 8. decembra
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ sekcija Doma kulture „Gračanica“ u sredu 08. decembra 2021. godine u dva termina od 15 i 19 časova organizuje audiciju za predstavu „Ljubav u getu“.
  • 06.12.2021