Vesti
Saopštenja

Opština Gračanica obezbedila maske i rukavice trgovcima

Nakon što je Asocijacija srpskih privrednika u Gračanici saopštila da su glavni problemi sa kojima se suočavaju  trgovinske radnje neredovno snabdevanje robom i nedostatak zaštitne opreme za radnike, predstavnici Opštine Gračanica su podelili maske i rukavice.
Opština Gračanica obezbedila maske i rukavice trgovcima
Podeljene maske i rukavice radnicima u prodavnicama (Foto OG)

U saopštenju Opštine Gračanica se ističe da su trgovcima i radnicima u radnjama maske i rukavice podeljene zbog neposrednog kontakta koji ostvaruju sa građanima, a u cilju bezbednosti i sprečavanja širenja virusa.

"Lokalna samouprava reagovala je brzo i obezbedila određenu količinu rukavica i maski, koje su trgovcima danas podelili opštinski inspektori", zaključuje se u saopštenju.

 Ostale vesti

Vlada Kosova usvojila fiskalni paket mera
Vlada Kosova je na vandrednoj telefonskoj sednici usvojila fiskalni paket mera povodom epidemije koronavirusa, navodi se u saopštenju.
  • 31.03.2020
Odobrena izgradnja 62 kuće za raseljene
Na elektronskoj sednici Upravnog odbora projekta „Povratak i reintegracija na Kosovu, peta faza, odobrena je izgradnja 62 kuće za raseljena lica u opštinama Kosovo Polje, Gračanica, Kamenica, Novo Brdo, Prizren i Štrpce, saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak.
  • 30.03.2020
Zakonski postupci protiv prekršilaca vladinih mera
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Đeljaj Svećlja zatražio od Tužilaštva Kosova preduzimanje zakonskih postupaka prema prekršiocima mera ograničenja koje je naložila Vlada Kosova u sprečavanju daljeg širenja virusa Kovid 19.
  • 30.03.2020
EU donira 5 miliona evra Kosovu
Šefica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova potpisaće danas ugovor vredan 5 miliona evra pomoći za Kosovo kao hitnu potrebu u borbi protiv pandemije koronavirusa.
  • 30.03.2020
Tači sa ambasadorima Kvinte i EU o novoj vladi
Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se sa ambasadorima Kvinte i EU u Prištini i informisao ambasadore Kvinte i šeficu Kancelarije EU na Kosovu Nataliju Apostolovu o koracima koje će preduzeti nakon izglasavanja nepoverenja vladi Aljbina Kurtija.
  • 30.03.2020
NKEU poziva na saradnju BG i PR oko suzbijanja koronavirusa
Nacionalni konvent o Evropskoj uniji pozvao je nadležne organe Beograda i Prištine da uspostave direktnu i efikasnu saradnju na suzbijanju širenja pandemije koronavirusa. U saopštenju se ističe da je „saradnja neophodna zbog humanosti i odgovornosti prema ljudskim životima u ovim teškim vremenima".
  • 30.03.2020