Vesti
Saopštenja

Opština dodeljuje građevinski materijal

Opština Gračanica u narednih nekoliko dana isporučiće socijalno-ugroženim porodicama građevinski materijal.
Opština dodeljuje građevinski materijal
Raspodela građevinskog materijala (Foto OG)

Kako je saopšteno iz opštine pomoć u vidu građevinskog materijala dobiće 15 socijalno-ugroženih porodica za adapaciju i renoviranje kuća.

Materijal je prvo isporučen Divni Đekić koja od jedne plate i sa dva sina živi preko četrdeset godina u staroj i trošnoj kući u Gračanici.

„Kada su se ljudi pojavili jutros u dvorištu pomislila sam da su došli da isključe struju ili vodu, a onda sam se prijatno iznenadila. Hvala opštini na ovoj pomoći, jer ja sa svojom minimalnom platom nisam mogla ništa da obezbedim. Pomoć je stigla u pravi čas, bojali smo se da će nam se krov srušiti nad glavom“, kazala je Divna.

Direktor urbanizma Dejan Jovanović, koji je danas obišao pojedine porodice i uručio pomoć, najavio je da će do kraja godine ponovo biti raspisan konkurs za dodelu građevinskog materijala.Ostale vesti

’’Osmani nije spremna da primeni odluke Ustavnog suda’’
“Vjosa Osmani se bez imalo stida drznula da govori o nekakvom poštovanju Ustava i zakona, ona ista koja nije nikada pokazala spremnost da primeni odluku Ustavnog suda kojim je naloženo da se vrati oteta zemlja manastiru Visoki Dečani, ili da pozove na odgovornost sve koji nikako da počnu sa poštovanjem prava srpskog naroda koja im garantuju akti koje pominje", navedeno je u saopštenju za medije iz Srpske liste.
  • 07.10.2022
Osmani u Pragu tražila podršku za integraciju u EU
Predsednica Kosova Vjosa Osmani je na početku Samitu Evropske političke zajednice u Pragu naglasila stratešku orijentaciju Kosova prema evroatlantskim integracijama, kao najboljoj garanciji za mir i sigurnist.
  • 06.10.2022
Osmani u Pragu na prvom samitu Evropske političke zajednice
"Na poziv predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela i premijera Češke Petra Fiale, predsednica Vjosa Osmani otputovala je u Prag gde će predstavljati Kosovo na prvom samitu Evropske političke zajednice", saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 05.10.2022
Kancelarija za KiM: Opljačkana kuća povratnika iz Osojana
"U Osojanu je obijena i opljačkana kuća povratnika Ilije Tošića dok se nalazio na pregledima kod doktora u centralnoj Srbiji. On je danas, po povratku zatekao razvaljena ulazna vrata i premetačinu po kući iz koje su mu nestali brojni kućni aparati", saopšteno je iz Kancelarije za KiM.
  • 05.10.2022
Tribina o goranskom jeziku
U petak 7. oktobra u Domu kulture "Gračanica" održaće se tribina pod nazivom „Jezik izolovanih sredina goranske zajednice (odstupanja od standarda, uticaj albanskog i strah od upotrebe maternjeg jezika)“.
  • 05.10.2022
’’Venčeva škola folklora’’ u Gračanici i Lapljem Selu

Ansambl "Venac", nakon dve godine pauze usled pandemije kovida-19, ovog meseca je ponovo obnovio svoj rad sa decom kroz edukativni projekat "Venčeva škola folklora".

  • 05.10.2022