Vesti
Saopštenja

Oproštajni susret Vjose Osmani i Ferenca Kajarija

Predsednica Kosova Vjosa Osmani primila je u oproštajnu posetu komandanta KFOR-a general-majora Ferenca Kajarija.
Oproštajni susret Vjose Osmani i Ferenca Kajarija
Osmani i Kajari (Foto Predsedništvo Kosova)

Na sastanku sa odlazećim komandantom KFOR-a predsednica Kosova je diskutovala o bezbednosti i najnovijim dešavanjima na Kosovu, u regionu i šire.

Osmani je ocenila doprinos NATO-a kroz KFOR kao suštinski važan za mir i bezbednost na Kosovu i regionu. Takođe je izrazila zahvalnost za angažovanje Mađarske u okviru KFOR-a.

Kajari je zahvalio Vjosi Osmani na saradnji i poželeo da Kosovo, pod narednom komandom KFOR-a, nastavi da bude centar stabilnosti i mira.

Ferenc Kajari uskoro odlazi sa Kosova, a kako je najavljeno primopredaja dužnosti sa budućim komandantom KFOR-a biće održana 10. oktobra.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Zastave Albanije u Klokotu provociraju i zastrašuju Srbe

"Isticanje crveno-crnih zastava u Klokotu, uoči obeležavanja Dana zastave Albanije, još jedan je pokušaj zastrašivanja srpskog naroda u tom delu naše južne pokrajine", saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

  • 27.11.2022
Petković: Kurti obmanjuje da postoje rokovi za normalizaciju
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković naveo je, povodom izjave premijera Kosova Aljbina Кurtija o unapred postavljenim rokovima za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, da je krajnje vreme da "prestane da obmanjuje javnost i suoči se sa istinom i činjenicama koje jasno dokazuju da nema nikakvih zacrtanih i unapred postavljenih rokova za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine". 
  • 26.11.2022
Izbori za Skupštine opština Zvečan i Leposavić 25. decembra
Kosovska predsednica Vjosa Osmani odredila je 25. decembar kao datum za održavanje preveremenih izbora za Skupštinu opštine Zvečan i Leposavić́, saopšteno je iz Predsedništva Kosova. 
  • 25.11.2022
Petković: Deo srpske opozicije priželjkuje sukobe na Кosovu

"Beograd i njegovi predstavnici su, rešavajući najakutniji problem registarskih tablica, uspeli da spreče Aljbina Кurtija u realizaciji plana destabilizacije Кosova i Metohije, eskalaciju situacije na terenu i potencijalno tragične posledice", naveo je u saopštenju direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

  • 24.11.2022
Zijade pozdravlja sporazum postignut u Briselu

Specijalna predstavnica generalnog sekretara i šefica UNMIK-a Karolin Zijade pozdravlja dogovor postignut u Briselu o merama za deeskalaciju tenzija, saopšteno je medijima.

  • 24.11.2022
Srpska lista: Građani će moći da produže važenje registracije
Srpska lista pozdravlja dogovor koji je postignut u Briselu, čime je potvrđeno da КM tablice ostaju u upotrebi, da ih niko neće oduzimati, niti će se pisati kazne građanima koji poseduju vozila sa КM tablicama, saopšteno je medijima iz ove političke partije.
  • 24.11.2022