Vesti
Saopštenja

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini

Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Renoviranje objekta (Foto HO "Kosovsko Pomoravlje")

Predškolsko odeljenje biće smešteno u prostorijama stare ambulante u dvorištu hrama Svete Petke u Vitini.

Novčana sredstva za realizaciju ovog projekta, obezbedili su donatori iz dijaspore Goran Mekić, Sandra Janićijević i Violeta Zafirovski.

“Pošto u okviru školskih prostorija trenutno nema mesta za smeštaj budućih predškolaca, predviđeno je da renoviranje cele zgrade bude završeno pre početka nove školske godine, kako bi od septembra deca mogla da krenu u predškolsko”, saopšteno je iz ove organizacije.

Osnovna škola „Mladen Marković“ u Vitini jedna je od najstarijih obrazovnih institucija u Kosovskom Pomoravlju. U ovoj opštini, na jugu Kosova, danas živi oko 20 srpskih porodica, a crkva u Vitini je, nakon rata 1999. godine, postala jedino mesto njihovog okupljanja.Ostale vesti

Rakić i Abot o pandemiji koronavirusa
Zamenik premijera i ministar lokalne samouprave Goran Rakić razgovara je danas sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva na Kosovu Nikolasom Abotom o pandemiji izazvanoj virusom Kovid-19.
  • 14.07.2020
Vlada Kosova uvela nove mere
Vlada Kosova donela je odluku da ograniči kretanje građana starijih od 65 godina i onih koji imaju hronične bolesti, a zbog povećanja broja obolelih od koronavirusa obustaviće se rad javnih i privatnih vrtića. Takođe, usvojena je odluka kojom je od večeras obavezno nošenje maski.
  • 13.07.2020
“Narod mora da bude obavešten o epidemiološkoj situaciji”
Predstavnici srpskog civilnog društva i nezavisnih medija na Kosovu pozivaju Krizni štab u Gračanici i nadležene u Kliničko bolničkom centru Priština sa sedištem u Gračanici da hitno obaveste javnost o epidemiološkoj situaciji u srpskim sredinama na centralnom Kosovu, a Krizni štab na severu Kosova podsećaju da neselektivno obaveštava medije.
  • 11.07.2020
Produžen mandat Euleksu na još godinu dana
Predsednik je razmenio pisma sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom u kojima se navodi da je "misiji Euleks produžen mandat na još godinu dana", proučeno je iz u saopštenju iz Kabineta predsednika Kosova Hašima Tačija.
  • 11.07.2020
SENSE i FHP: Kampanja protiv
Povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici, SENSE Centar za tranzicionu pravdu i Fond za humanitarno pravo Kosova okupili su koaliciju od petnaest organizacija civilnog društva iz Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Kosova i pokrenuli kampanju pod naslovom "Srebrenica 25: Zajedno protiv virusa poricanja".
  • 10.07.2020
Apostil pečat se može dobiti i u Mitrovici i Prizrenu
Agencija za civilnu registraciju pri kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova saopštila je da je zbog rizika od širenja virusa kovid-19 apostil pečat, odnosno pečat za overu, od danas moguće dobiti i u opštinama Mitrovica i Prizren.
  • 09.07.2020