Vesti
Saopštenja

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini

Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Renoviranje objekta (Foto HO "Kosovsko Pomoravlje")

Predškolsko odeljenje biće smešteno u prostorijama stare ambulante u dvorištu hrama Svete Petke u Vitini.

Novčana sredstva za realizaciju ovog projekta, obezbedili su donatori iz dijaspore Goran Mekić, Sandra Janićijević i Violeta Zafirovski.

“Pošto u okviru školskih prostorija trenutno nema mesta za smeštaj budućih predškolaca, predviđeno je da renoviranje cele zgrade bude završeno pre početka nove školske godine, kako bi od septembra deca mogla da krenu u predškolsko”, saopšteno je iz ove organizacije.

Osnovna škola „Mladen Marković“ u Vitini jedna je od najstarijih obrazovnih institucija u Kosovskom Pomoravlju. U ovoj opštini, na jugu Kosova, danas živi oko 20 srpskih porodica, a crkva u Vitini je, nakon rata 1999. godine, postala jedino mesto njihovog okupljanja.Ostale vesti

"Odluka takozvanog Vrhovnog suda Кosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

  • 20.10.2021
Sofronijević u stabilnom stanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana ranjenim prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu, saopšteno je iz Kancelarije.

  • 20.10.2021
UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021
Civilni sektor i mediji osuđuju upotrebu prekomerne sile u akcijama policije na severu
Grupa organizacija civilnog društva i medija u okviru Inicijative OPEN najoštrije je osudila upotrebu prekomerne sile specijalnih policijskih snaga Vlade Kosova u srpskim opštinama na severu Kosova, kao i njihovo angažovanje na zadacima koje su u nadležnosti lokalnih policijskih snaga, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 14.10.2021