Vesti
Saopštenja

Ombudsman obišao pritvorenike u Hagu

Kosovski Ombudsman Naim Ćeljaj je boravio prošle nedelje u Hagu, gde se sastao sa predsednicom Specijalizovanih veća Ekatarinom Trandafilovom i sa pritvorenicima protiv kojih se vode postupci pred ovim sudom.

Ombudsman obišao pritvorenike u Hagu
Zgrada Specijalnog suda u Hagu (Foto www.scp-ks.org)

Tokom trodnevne posete, u periodu od 9. do 11. novembra Omudsman se sastao pojedinačno sa pritvorenicima protiv kojih se vodi postupak pred Spezijalizovanim Većima kako bi utvrdio da li se poštuju osnovna prava u pritvoru koja su zagarantovana međunarodnim standardima za prava zatvorenika i situacija u vezi sa pravičnim suđenjem, saopštili su iz njegove kancelarije.

Ćeljaj se u Hagu jedino nije sastao sa Saljihom Mustafom, kome su zabranjene posete.

Omudsman se takođe sastao i sa predsednicom Specijalizovanih Veća Ekatarinom Trandafilovom.

Cilj posete je bio upoznavanje sa situacijom u vezi sa pravičnim suđenjem, poštovanjem osnovnih prava u pritvoru koja su zagarantovana međunarodnim standardima za prava zatvorenika, Ustavom i zakonima Kosova.Ostale vesti

U Briselu o evropskom putu Kosova: Nastaviti reforme, sprovesti dogovoreno
Na sastanku u Briselu su članovi Saveta za stabilizaciju i pridruživanje (SA) razmotrili napredak Kosova na evropskom putu nakon objavljivanja Izveštaja Evropske komisije o Kosovu za 2021.
  • 08.12.2021
Kancelarija za KiM: U Suvom Grlu renovirana ambulanta
U selu Suvo Grlo, u opštini Srbica, danas je otvorena kompletno renovirana ambulanta sredstvima Кancelarije za Кosovo i Metohiju.
  • 08.12.2021
Nagrada za glumce Amaterskog pozorišta
Odlukom stručnog žirija mladim glumcima Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“, Mateji Dimitrijeviću i Nataliji Josifović, juče je na devetom festivalu „Lektirići EX YU fest“ uručeno priznanje za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi „Misterija nestalog jajeta“.
  • 08.12.2021
Jevtić sa predstavnicima KAP-a o Ski centru Brezovica
Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić se sastao sa predstavnicima Кosovske agencije za privatizaciju (КAP) sa kojima je razgovarao o Ski centru Brezovica, ali i o statusu ostalih društvenih preduzeća na teritoriji opštine Štrpce, saopšteno je iz te lokalne samouprave.
  • 07.12.2021
Predsednica opštine razgovarala sa novinarima
Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić razgovarala je danas sa novinarima i predstavnicima medija koji izveštavaju sa područja opštine Gračanica.
  • 07.12.2021
Audicija za predstavu “Ljubav u getu” 8. decembra
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ sekcija Doma kulture „Gračanica“ u sredu 08. decembra 2021. godine u dva termina od 15 i 19 časova organizuje audiciju za predstavu „Ljubav u getu“.
  • 06.12.2021