Vesti
Saopštenja

Oliver Ivanović štrajkuje glađu

Lider građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" (SDP) Oliver Ivanović počeo je štrajk glađu posle odluke da mu bude produžen pritvor, saopštila je danas Informativna služba SDP.

Oliver Ivanović štrajkuje glađu
Olive Ivanović (Foto Kim)

"Ivanović je sinoć nakon sramne odluke Euleksa da mu produži, apsolutno neosnovan pritvor, započeo štrajk glađu, kako bi ukazao na nehuman i nepravedan odnos Euleksa prema njemu.

Ivanović se odlučio na ovaj korak jer ovakav politički montiran proces nakon 47 ispitanih svedoka došao do tačke kada više pravni argumenti ne postoje već samo oni politički", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da odluku Ivanovića iako predstavlja rizik po njegovo zdravlje, podržava njegova porodica i prijatelji, kao i politički saradnici.

Lideru Gradjanske Inicijative SDP Oliveru Ivanoviću produžen je pritvor do 6. oktobra.

"Osnovni sud u Kosovskoj Mitrovici odbacio je predloge advokata da se O.I. (Oliveru Ivanoviću) i D.D. (Dragoljubu Delibašiću) ukine pritvor i da im se omogući odbrana sa slobode", rečeno je u Euleksu. Ivanović je optužen za ratni zločin nad civilima i zbog toga je u pritvoru od januara 2014. godine.

Sud je saslušao 45 svedoka protiv Olivera Ivanovića i, kako advokati navode, nijedan ga nije doveo u vezu s krivičnim delima koja su mu stavljena na teret. Vlada Srbije dala je garancije za Ivanovića i Delibašića, tražeći da im se omogući odbrana sa slobode, što Euleks ne prihvata.Ostale vesti

Bisljimi: Vlada posvećena jačanju saradnje sa MMF-om
"Vlada Kosova ostaje posvećena jačanju saradnje sa MMF-om i drugim međunarodnim institucijama za izgradnju kapaciteta i razvoj zemlje“, naveo je prvi potpredsednik vlade za evropske integracije, razvoj i dijalog Besnik Bisljimi tokom sastanka sa delegacijom MMF-a, koju je predvodio Gabrijel Di Bela.
  • 03.10.2023
Mesec borbe protiv raka dojke: „Rano otkrivanje, spašava živote“
U Prištini je povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke pokrenuta kampanja pod nazivom "Rano otkrivanje, spašava živote". "U prvih devet meseci 2023. godine, 332 pacijenta su obolela od raka dojke", saopšteno je iz kabineta kosovskog premijera.
  • 02.10.2023
Izabrano najlepše dvorište u opštini Gračanica
Dvorište Vanje Perenić iz Dobrotina izabarano je za najlepše u opštini Gračanica, odlučila je komisija Turističke organizacije Gračanica.
  • 02.10.2023
UNS protestuje zbog suspenzije Tvrdišića
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) protestuje zbog odluke Upravnog odbora Radio televizije Кosova (RTК) da suspenduje direktora RTК2 Željka Tvrdišića.
  • 01.10.2023
Kancelarija za KiM: Kosovska policija brutalno pretukla trojicu Srba
"Pripadnici specijalnog odreda kosovske policije Aljbina Кurtija danas su brutalno pretukli trojicu Srba iz sela Gornje Varage u opštini Zubin Potok, čime je nastavljena spirala nasilja kojom Priština proteklih dana nastoji da na svaki način onemogući i pomisao na normalan život srpskog naroda na severu Кosova", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 30.09.2023
Suspendovan direktor RTK2 Željko Tvrdišić
"Upravni odbor Radio-televizije Kosova (RTK) je nakon ocene izveštaja koji je sačinjen povodom tragičnog događaja terorističkog napada srpskih paravojnih formacija u kojem je ubijen kosovski policajac, preduzeo nekoliko važnih mera da ispravi kršenje standarda profesionalnog izveštavanja", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz ove kuće. Direktor Tvrdišić je suspendovan na, za sada, 30 dana.
  • 30.09.2023