Vesti
Saopštenja

OG:Pojačana kontrola objekata uslužne delatnosti

Opštinsko odeljenje inspekcije sprovodi kontrolu trgovinskih, ugostiteljskih i svih drugih objekata uslužene delatnosti na teritoriji opštine, saopšteno je iz opštine Gračanica. 
OG:Pojačana kontrola objekata uslužne delatnosti
Opštinski ispektori u proveri (Foto Opština Gračanica)

Navode da je cilj da se na terenu proveri da li se vlasnici radnji i lokala, taksi prevoznici kao i meštani pridržavaju propisanih mera od strane Kriznog štaba opštine Gračanica i medicinske struke u svrhu sprečavanja širenja infekcije kovid-19.

Direktor opštinskog odeljenja inspekcije Miloš Aritonović kazao je da "situacija na terenu varira od lokala do lokala kao i od radnje do radnje".

„Dok se neki objekti uslužne delatnosti strogo pridržavaju propisanih mera imamo i onih kod kojih smo obilaskom uvideli da se mere ne poštuju. Opštinsko odeljenje inspekcije preduzima i preduzimaće u skladu sa svojim nadležnostima sankcije protiv neodgovornih pojedinaca, trgovaca, taksista i ugostitelja", rekao je Aritonović i dodao da od strane opštinskog odeljenja inspekcije neće biti povlašćenih.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović ukazao je na ozbiljnost situacije u kojoj se opština Gračanica našla usled pojave novih slučajeva inficiranih kovidom-19.

„Najvažnije je od svega pridržavati se propisanih mera i odgovorno se ponašati prema novonastaloj situaciji. Nedopustivo je da se neko iz svojih ličnih ubeđenja ili krivog sagledavanja stanja ponaša neodgovorno i time ionako tešku situaciju učini još lošijom. Mi ćemo sa institucionalnog nivoa učiniti sve što je u našoj moći da neodgovorne pojedince kaznimo kako bi situaciju održali stabilnom“, poručio je Popović.

 Ostale vesti

"Odluka takozvanog Vrhovnog suda Кosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

  • 20.10.2021
Sofronijević u stabilnom stanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana ranjenim prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu, saopšteno je iz Kancelarije.

  • 20.10.2021
UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021
Civilni sektor i mediji osuđuju upotrebu prekomerne sile u akcijama policije na severu
Grupa organizacija civilnog društva i medija u okviru Inicijative OPEN najoštrije je osudila upotrebu prekomerne sile specijalnih policijskih snaga Vlade Kosova u srpskim opštinama na severu Kosova, kao i njihovo angažovanje na zadacima koje su u nadležnosti lokalnih policijskih snaga, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 14.10.2021