Vesti
Saopštenja

OG:Pojačana kontrola objekata uslužne delatnosti

Opštinsko odeljenje inspekcije sprovodi kontrolu trgovinskih, ugostiteljskih i svih drugih objekata uslužene delatnosti na teritoriji opštine, saopšteno je iz opštine Gračanica. 
OG:Pojačana kontrola objekata uslužne delatnosti
Opštinski ispektori u proveri (Foto Opština Gračanica)

Navode da je cilj da se na terenu proveri da li se vlasnici radnji i lokala, taksi prevoznici kao i meštani pridržavaju propisanih mera od strane Kriznog štaba opštine Gračanica i medicinske struke u svrhu sprečavanja širenja infekcije kovid-19.

Direktor opštinskog odeljenja inspekcije Miloš Aritonović kazao je da "situacija na terenu varira od lokala do lokala kao i od radnje do radnje".

„Dok se neki objekti uslužne delatnosti strogo pridržavaju propisanih mera imamo i onih kod kojih smo obilaskom uvideli da se mere ne poštuju. Opštinsko odeljenje inspekcije preduzima i preduzimaće u skladu sa svojim nadležnostima sankcije protiv neodgovornih pojedinaca, trgovaca, taksista i ugostitelja", rekao je Aritonović i dodao da od strane opštinskog odeljenja inspekcije neće biti povlašćenih.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović ukazao je na ozbiljnost situacije u kojoj se opština Gračanica našla usled pojave novih slučajeva inficiranih kovidom-19.

„Najvažnije je od svega pridržavati se propisanih mera i odgovorno se ponašati prema novonastaloj situaciji. Nedopustivo je da se neko iz svojih ličnih ubeđenja ili krivog sagledavanja stanja ponaša neodgovorno i time ionako tešku situaciju učini još lošijom. Mi ćemo sa institucionalnog nivoa učiniti sve što je u našoj moći da neodgovorne pojedince kaznimo kako bi situaciju održali stabilnom“, poručio je Popović.

 Ostale vesti

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je oružani napad na povratničku porodicu Кostić u Vidanju kod Кline potvrda da na Кosovu i dalje "postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu".
  • 04.08.2020
Nova pošiljka pomoći Kosovu od EU
U okviru pomoći koji Kosovu daje EU u borbi protiv kovida-19, danas je dodeljeno 30 respiratora za intenzivnu negu, 200 pulsnih oksimetara i 20 elektrokardiografa.
  • 04.08.2020
Fondacija “Delije” iz Beograda, tokom jula, realizovala je niz akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 04.08.2020
Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020
KFOR podržao sklonište za žrtve nasilja u Uroševcu
Šest vojnika KFOR-a dostavilo je pakete sa ženskim higijenskim proizvodima, ćebad, grickalice i odeću Centru za Zaštitu Žena i Dece u Uroševcu, navodi se u saopštenju KFOR-a.
  • 30.07.2020
Posle deset godina očišćeno groblje u Petrovcu kod Đakovice
Pravoslavno groblje u selu Petrovac (Ljugbunar) u blizini Đakovice očišćeno je i uređeno posle više od deset godina, saopšteno je iz  Privremenog organa te opštine.
  • 30.07.2020