Vesti
Saopštenja

OG: Volonteri svakodnevno obilaze starije

Krizni štab opštine Gračanica i volonteri Omladinskog saveta nastavljaju svakodnevno da obilaze staračka domaćinstva na teritoriji ove lokalne samouprave o kojima nema ko da brine, saopštila je informativna služba Opštine Gračanica.
OG: Volonteri svakodnevno obilaze starije
Volonteri obilaze starije (Foto OG)

Tokom protekla dva dana volonteri Omladinskog saveta, u saradnji sa Кriznim štabom, opremljeni maskama i rukavicama, posetili su nekoliko staračkih domaćinstava u Gračanici.

Oni su tokom poseta staračkim domaćinstvima Filipovića, Arsića i Sekulića napravili spisak neophodnih stvari koje će im dopremiti narednih dana.

Obilazak staračkih domaćinstva Omladinski savet Gračanice nastaviće i u narednom periodu.

Direktor zdravstva posetio Dom staraca

Direktor opštinskog Odeljenja zdravstva i socijalne zaštite Aleksandar Popović danas je posetio i Dom staraca u Gračanici kako bi se upoznao sa trenutnim uslovima korisnika koji su starosne dobi od 65 do 80 godina.

Menadžerka Doma za stara lica Olivera Trajković kaže da je svih osam korisnika dobrog opšteg stanja i da su preduzete sve neophodne mere njihove zaštite od pojave novog virusa u skladu sa preporukama.

„U ovom momentu uvek je potrebno dodatne opreme i sredstava, ali zahvaljujući Opštini Gračanica koja je i nadležna za Dom, svega za sada ima dovoljno. Кorisnici su izlovani u svojim sobama, ima dovoljno lekova, hrane i svega što im je potrebno“, kazala je Trajkovićeva.

Aleksandar Popović je kazao da Opština Gračanica i Кrizni štab preduzimaju sve neophodne mere zaštite svih građana, a posebno starijih.

„Došli smo da u ime Opštine Gračanica i Кriznog štaba vidimo da li im je nešto posebno neophodno. Iz razgovora sa menadžerkom saznao sam da su preduzete sve neophodne mere i u zaštiti korisnika, ali i svih zaposlenih u Domu. U cilju pružanja pomoći staračkim domaćinstvima naši volonteri su svakodnevno na terenu i pomažu im i u nabavci hrane, lekova i svega onoga što im je neophodno“, rekao je Popović.

On je naveo da za sada ima dovoljno maski, rukavica i dezinfekcionih sredstava za sve radnike i volontere na terenu, te da će se lokalna samouprava i Кrizni štab truditi da potrebna sredstva i medicinsku opremu nabavljaju i tokom narednih dana.Ostale vesti

Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021
Ambasadori zemalja Kvinte i dalje zabrinuti zbog Visokih Dečana
Šefovi misija Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država i dalje su zabrinuti zbog toga što uprkos stalnim pozivima međunarodne zajednice i sopstvenog pravosuđa, kosovske institucije još uvek nisu u potpunosti sprovele zakonit upis zemljišta Manastira Visoki Dečani u skladu sa odlukom Ustavnog suda iz 2016. godine.
  • 30.11.2021
Dat rok Vučiću da poništi „neustavne zakone“

Pokret Ekološki ustanak dao je rok do petka 3. decembra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić povuče, kako navode, nakaradne i neustavne zakone, najavljujući da će u suprotnom "Srbija stati" u subotu.

  • 29.11.2021
Petković sa Bocan Harčenkom o dijalogu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom, sa kojim je razgovarao o poslednjoj rundi tehničkog dijaloga u Briselu i o izgledima za nastavak razgovora Beograda i Prištine.

  • 29.11.2021
Na Kosovu pokrenute kampanje protiv nasilja nad ženama
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, označio je početak međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“, saopšteno je iz Kancelrije UN Women na Kosovu. Misija OEBS-a i Policija Kosova takođe su započele zajedničku kampanju protiv nasilja u porodici.
  • 26.11.2021
Osmani: Kosovo spremno za nastavak dijaloga
Kosovska predsednica Vjosa Osmani sastala se danas sa predsednikom Albanije Iljirom Metom od koga je zatražila da Albanija bude snažan glas Kosova u organizacijama u kojima ono nije zastupljeno, saopšteno je iz Predsedništva Kosova.
  • 25.11.2021