Vesti
Saopštenja

OG: Volonteri svakodnevno obilaze starije

Krizni štab opštine Gračanica i volonteri Omladinskog saveta nastavljaju svakodnevno da obilaze staračka domaćinstva na teritoriji ove lokalne samouprave o kojima nema ko da brine, saopštila je informativna služba Opštine Gračanica.
OG: Volonteri svakodnevno obilaze starije
Volonteri obilaze starije (Foto OG)

Tokom protekla dva dana volonteri Omladinskog saveta, u saradnji sa Кriznim štabom, opremljeni maskama i rukavicama, posetili su nekoliko staračkih domaćinstava u Gračanici.

Oni su tokom poseta staračkim domaćinstvima Filipovića, Arsića i Sekulića napravili spisak neophodnih stvari koje će im dopremiti narednih dana.

Obilazak staračkih domaćinstva Omladinski savet Gračanice nastaviće i u narednom periodu.

Direktor zdravstva posetio Dom staraca

Direktor opštinskog Odeljenja zdravstva i socijalne zaštite Aleksandar Popović danas je posetio i Dom staraca u Gračanici kako bi se upoznao sa trenutnim uslovima korisnika koji su starosne dobi od 65 do 80 godina.

Menadžerka Doma za stara lica Olivera Trajković kaže da je svih osam korisnika dobrog opšteg stanja i da su preduzete sve neophodne mere njihove zaštite od pojave novog virusa u skladu sa preporukama.

„U ovom momentu uvek je potrebno dodatne opreme i sredstava, ali zahvaljujući Opštini Gračanica koja je i nadležna za Dom, svega za sada ima dovoljno. Кorisnici su izlovani u svojim sobama, ima dovoljno lekova, hrane i svega što im je potrebno“, kazala je Trajkovićeva.

Aleksandar Popović je kazao da Opština Gračanica i Кrizni štab preduzimaju sve neophodne mere zaštite svih građana, a posebno starijih.

„Došli smo da u ime Opštine Gračanica i Кriznog štaba vidimo da li im je nešto posebno neophodno. Iz razgovora sa menadžerkom saznao sam da su preduzete sve neophodne mere i u zaštiti korisnika, ali i svih zaposlenih u Domu. U cilju pružanja pomoći staračkim domaćinstvima naši volonteri su svakodnevno na terenu i pomažu im i u nabavci hrane, lekova i svega onoga što im je neophodno“, rekao je Popović.

On je naveo da za sada ima dovoljno maski, rukavica i dezinfekcionih sredstava za sve radnike i volontere na terenu, te da će se lokalna samouprava i Кrizni štab truditi da potrebna sredstva i medicinsku opremu nabavljaju i tokom narednih dana.Ostale vesti

“Narod mora da bude obavešten o epidemiološkoj situaciji”
Predstavnici srpskog civilnog društva i nezavisnih medija na Kosovu pozivaju Krizni štab u Gračanici i nadležene u Kliničko bolničkom centru Priština sa sedištem u Gračanici da hitno obaveste javnost o epidemiološkoj situaciji u srpskim sredinama na centralnom Kosovu, a Krizni štab na severu Kosova podsećaju da neselektivno obaveštava medije.
  • 11.07.2020
Produžen mandat Euleksu na još godinu dana
Predsednik je razmenio pisma sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom u kojima se navodi da je "misiji Euleks produžen mandat na još godinu dana", proučeno je iz u saopštenju iz Kabineta predsednika Kosova Hašima Tačija.
  • 11.07.2020
SENSE i FHP: Kampanja protiv
Povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici, SENSE Centar za tranzicionu pravdu i Fond za humanitarno pravo Kosova okupili su koaliciju od petnaest organizacija civilnog društva iz Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Kosova i pokrenuli kampanju pod naslovom "Srebrenica 25: Zajedno protiv virusa poricanja".
  • 10.07.2020
Apostil pečat se može dobiti i u Mitrovici i Prizrenu
Agencija za civilnu registraciju pri kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova saopštila je da je zbog rizika od širenja virusa kovid-19 apostil pečat, odnosno pečat za overu, od danas moguće dobiti i u opštinama Mitrovica i Prizren.
  • 09.07.2020
UNDP donirao zaštitnu opremu MRSS i MUP
Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu danas je donirao zaštitnu opremu protiv koronavirusa Ministarstvu rada i socijalnog staranja (MRSS) i Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).
  • 08.07.2020
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni dostupni građanima
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni biće dostupni od danas građanima na interenet stranici Sudskog saveta Kosova.
  • 08.07.2020