Vesti
Saopštenja

OG: Slede kazne za neodgovorne ugostitelje

„Odeljenje inspekcije opštine Gračanica upozorava privredne i poslovne subjekte, posebno ugostitelje, da najozbiljnije shvate preporuke nadležnih kako ne bi bili prinuđeni da u saradnji sa Policijom krenu u primenu restriktivnih mera“, navodi se u saopštenju.
OG: Slede kazne za neodgovorne ugostitelje
Ilustracija (Foto Pixsabay)

U saopštenju informativne službe Opštine Gračanica dostavljenom medijima, ističe se da je na osnovu kontrole na terenu a prema preporuci Policije primetno da pojedini ugostiteljski objekti ali i pojedini privredni subjekti nedovoljno primenjuju preporučene epidemiološke mere što može rezultirati povećanjem broja inficiranih kovidoim-19.

„Zdravlje svakog pojedinca je protitet, opštinsko Odeljenje inspekcije u saradnji sa Policijom krenuće u rigoroznu kontrolu ugostiteljskih i svih privrednih objekata izuzetka od kažnjavanja neće biti ukoliko se utvrdi nepoštovanje epidemioloških mera. Restorani i kafići obavezni su da gostima obezbede sredstva za dezinfekciju kao i rastojanje između gostiju“, navodi se u saopštenju.

Opština Gračanica nalazi u crvenoj zoni gde osim nošenja maski i održavanja distance važe i stroga pravila o zabrani kretanja građana od 19 do 5 sati ujutru kao i rad gastronomije i lokala u istom vremenskom periodu.Ostale vesti

Na Kosovu pokrenute kampanje protiv nasilja nad ženama
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, označio je početak međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“, saopšteno je iz Kancelrije UN Women na Kosovu. Misija OEBS-a i Policija Kosova takođe su započele zajedničku kampanju protiv nasilja u porodici.
  • 26.11.2021
Osmani: Kosovo spremno za nastavak dijaloga
Kosovska predsednica Vjosa Osmani sastala se danas sa predsednikom Albanije Iljirom Metom od koga je zatražila da Albanija bude snažan glas Kosova u organizacijama u kojima ono nije zastupljeno, saopšteno je iz Predsedništva Kosova.
  • 25.11.2021
Počinje restauracija kuća u istorijskom centru Janjeva
U Ministarstvu kulture, omladine i sporta  Kosova danas je potpisan sporazum sa UNDP-om o zaštiti kulturnog nasleđa Janjeva, ali i poboljšanje uslova života stanovnika i unapređenje turizma.
  • 24.11.2021
Puls javnosti: Građani nezadovoljni podrškom opština tokom pandemije
Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) na Kosovu je objavio analizu pulsa javnosti „Interakcija ljudi i opština u vreme krize: Studija slučaja kovid-19“. Anketa, koja je sprovedena u pet opština: Kosovo Polje, Podujevo, Prizren, Orahovac i Zvečan, naglašava izazove sa kojima su se građani suočili tokom pandemije.
  • 23.11.2021
Petru Petkoviću ponovo zabranjen ulazak na Kosovo

Direktoru Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petru Petkoviću vlasti u Prištini zabranile su danas da poseti Kosovo i prisustvuje ktitorskoj slavi manastira Visoki Dečani u sredu, 24. novembra, stoji u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 23.11.2021
Odbijena žalba Dake, jer nije koristila pravna sredstva
Ombudsman je odbio žalbu bivše predsednice Centralne izborne komisije (CIK) Valjdete Dake na odluku predsednice Vjose Osmani da joj prekine mandat na mestu predsednice te pozicije, jer nije pružila dokaze da je koristila pravna sredstva protiv odluke predsednice Kosova.
  • 18.11.2021