Vesti
Saopštenja

OG: Slede kazne za neodgovorne ugostitelje

„Odeljenje inspekcije opštine Gračanica upozorava privredne i poslovne subjekte, posebno ugostitelje, da najozbiljnije shvate preporuke nadležnih kako ne bi bili prinuđeni da u saradnji sa Policijom krenu u primenu restriktivnih mera“, navodi se u saopštenju.
OG: Slede kazne za neodgovorne ugostitelje
Ilustracija (Foto Pixsabay)

U saopštenju informativne službe Opštine Gračanica dostavljenom medijima, ističe se da je na osnovu kontrole na terenu a prema preporuci Policije primetno da pojedini ugostiteljski objekti ali i pojedini privredni subjekti nedovoljno primenjuju preporučene epidemiološke mere što može rezultirati povećanjem broja inficiranih kovidoim-19.

„Zdravlje svakog pojedinca je protitet, opštinsko Odeljenje inspekcije u saradnji sa Policijom krenuće u rigoroznu kontrolu ugostiteljskih i svih privrednih objekata izuzetka od kažnjavanja neće biti ukoliko se utvrdi nepoštovanje epidemioloških mera. Restorani i kafići obavezni su da gostima obezbede sredstva za dezinfekciju kao i rastojanje između gostiju“, navodi se u saopštenju.

Opština Gračanica nalazi u crvenoj zoni gde osim nošenja maski i održavanja distance važe i stroga pravila o zabrani kretanja građana od 19 do 5 sati ujutru kao i rad gastronomije i lokala u istom vremenskom periodu.Ostale vesti

Kosovo i EU usvajaju zajedničke smernice ekonomske politike
Predstavnici Zapadnog Balkana i Turske razgovarali su danas o svojim programima ekonomskih reformi (ERP) sa predstavnicima država članica EU, Evropske komisije i Evropske centralne banke na godišnjem sastanku dijaloga o ekonomskoj i finansijskoj politici u Briselu. Sastanak je rezultirao zajedničkim dogovorom o šest konkretnih smernica za ekonomsku politiku koje će partneri sa Zapadnog Balkana i Turska implementirati u narednoj godini.
  • 25.05.2022
’’Zloupotrebljeno projektno sufinansiranje medijskih sadržaja’’
Udruženje novinara Srbije (UNS), Koalicija za slobodu medija i Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) poslaće Ministarstvu kulture i informisanja Srbije zahtev, po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, u kom traže profesionalne biografije kandidata za članstvo u komisijama za raspodelu novca za medijske sadržaje.
  • 25.05.2022
Petković: Rešavanje sporova isključivo diplomatskim sredstvima
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju dr Petar Petković primio je u oproštajnu posetu ambasadora Italije u Srbiji Кarla Lo Кaša, koji je bio šef italijanske diplomatske misije u Beogradu od aprila 2018. godine, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 25.05.2022
Tirana: Osmani na međunarodnoj konferenciji o trgovini ljudima
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u Albaniju gde će, na poziv predsednika Iljira Mete, učestvovati na međunarodnoj konferenciji na temu "Aktuelni trendovi u trgovini ljudima na Zapadnom Balkanu".
  • 25.05.2022
UNS i DNKiM: Omogućiti novinarima da izveštavaju sa protesta u Osojanu
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) osuđuje postupak predsednika Privremenog organa Istoka Кoste Beloševića koji je tokom jučerašnjeg protesta u Osojanu pokušao da udalji ekipu Radio Goraždevca, dok je radnik obezbeđenja opštine Veljko Кomatović gurao kameru i snimatelja ovog medija.
  • 24.05.2022
Petković: Obnavljajući svetinje, učvršćujemo temelje našeg opstanka

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković prisustvovao je danas svetoj arhijerejskoj liturgiji u crkvi Svetog Đorđa u Prizrenu kojom je obeležena slava Sveti Кirilo i Metodije, koju danas proslavlja i Prizrenska Bogoslovija.

  • 24.05.2022