Vesti
Saopštenja

OG: Škole renovirane i opremljene

Odeljenje za obrazovanje, kulturu, omladinu i sport je u prethodnom periodu obnovilo škole i obezbedilo grejanje i prevoz za učenike, saopšteno je iz opštine.
OG: Škole renovirane i opremljene
O.Š Kralj Milutin (Foto Kim)

Direktorica ovog odeljenja, Gordana Toskić, kazala je za sajt opštine Gračanica da su do sada bili podrška obrazovnim institucijama na centralnom Kosovu.

„Izvršili smo rekonstrukciju osnovne škole „ Miladin Mitić“ i isturenog odeljenja u Preocu.  Objekat osnovne škole „Vuk Kardžić“ u Radevu je komletno saniran i isti je dobio najsavremeniji sistem grejanja“, kazala je Toskićeva.

Dodala je da je opština dala doprinos i u rešavanju komunalnih problema, stručnom usavršavanju, pomoći školskim sekcijama i obezbeđivanju prevoza i najavila početak rada obdaništa u u Suvom Dolu i Livađu.

„Takođe, planiramo rekonstrukciju osnovne škole „Knez Lazar“ – odeljenja u Livađu. Većina škola će uskoro biti delimično opremljene IT opremom i školskim inventarom i sportskim rekvizitima. Planira se izmeštanje Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u prostorije Obrazovnog centra u Lapljem Selu. Pet obrazovnih ustanova na teritoriji opštine Gračanica dobiće video nadzor“, istakla je Toskićeva.

Prema njenim rečima opština će,  kao i do sada, obezbediti znatnu količinu ogreva za osnovne i srednje škole na teritoriji opštine Gračanica.

Kostić đacima poželeo uspeh

Gradonačelnik Gračanice Vladeta Kostić čestitao je učenicima, posebno prvacima,  i nastavnicima osnovnih i srednjih škola početak nove školske godine.

“Učenicima osnovnih i srednjih škola želim da svoje školsko vreme provedu u kreativnosti i radu, prijateljstvu i uzajamnom poštovanju, uz učitelje, nastavnike i profesore koji će im, zajedno sa roditeljima, biti istinska podrška u učenju”, rekao je Kostić.

Zaposlenima u prosveti gradonačelnik se zahvalio na dosadašnjem trudu i zalaganju, pozivajući ih da se i u ovoj školskoj godini maksimalno posvete učenicima.

“Opština Gračanica radiće i ubuduće na stvaranju što boljih uslova rada u svim obrazovnim ustanovama jer je to naša, ne samo volja, već i dužnost i obaveza”, kazao je Kostić.Ostale vesti

Komandant KFOR-a obišao ranjene vojnike italijanskog kontingenta
Komandant misije NATO-KFOR, general-major Anđelo Mikele Ristuća, posetio je italijanske vojnike ranjene u sukobima u Zvečanu.
  • 01.06.2023
SL: Odluka o pritvoru Srbima dodatni motiv za nastavak mirnih protesta

Srpska lista saopštila je da najoštrije osuđuju "nelegalnu i neosnovanu odluku Кurtijevog suda kojom se našim nevinim sugrađanima (Radošu Petroviću i Dušanu Obrenoviću) određuje pritvor bez ikakvih dokaza o krivici".

  • 31.05.2023
Petković: Pritvor Petroviću i Obrenoviću nastavak ogoljenog nasilja
"Izricanje jednomesečnog pritvora Radošu Petroviću i Dušanu Obrenoviću, koje je КFOR nasumično i neosnovano zadržao, a potom i predao Кurtijevoj policiji, nastavak je ogoljenog nasilja prištinskog režima nad Srbima na Кosovu i Metohiji", naveo je u saopštenju za javnost direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković.
  • 31.05.2023
Novinari koji izveštavaju sa severa Kosova: Podrška Peroviću, omogućiti nesmetan rad
Grupa novinara redakcija na srpskom jeziku koji poslednjih dana izveštavaju iz Zvečana osudila je napade na Mladena Perovića, vlasnika kafića „Golden skaj“ koji dolaze sa društvenih mreža, a u kojima se ovaj mladić naziva izdajnikom i saopštenjem se obratila javnosti.
  • 31.05.2023
Policija: Situacija krhka, ali mirna
Bezbednosna situacija na severu Kosova danas je bila krhka, ali uglavnom mirna, saopštavaju iz Kosovske policije.
  • 30.05.2023
Bratstvo Visokih Dečana: Molimo se za brzi oporavak svih povređenih
Žalosni nasilni incidenti tokom nedavnih protesta na severu Kosova ne bi trebalo da utiču na istorijski čvrste odnose srpskog i italijanskog naroda. Oštro osuđujemo sve oblike nasilja i pozivamo na mir i dijalog. Uznosimo naše molitve za brzi oporavak svih povređenih, saopštilo je bratstvo manastira Visoki Dečani.
  • 30.05.2023