Vesti
Saopštenja

OG: Potvrđen još jedan slučaj koronavirusa

Na teritoriji opštine Gračanica u protekla 24 sata zabeležen je još jedan slučaj zaraze koronavirusom, saopštio je Кrizni štab. Broj zaraženih od početka epidemije povećao se na 95.
OG: Potvrđen još jedan slučaj koronavirusa
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Šest pacijenata i dalje se nalazi na lečenju na Infektivnoj klinici u Lapljem Selu, dodaje se u saopštenju.

Broj zaraženih osoba virusom Кovid-19, od pojave prvog slučaja u opštini Gračanica, iznosi 95.

Кrizni štab podseća da su od ponedeljka na znazi nove mere protiv pojave i širenja virusa, te da se one uglavnom odnose na stalno nošenje maski, održavanje distance i pojačane higijene.


PROČITAJTE JOŠ: Na centralnom Kosovu epidemiološka situacija stabilna, na severu se komplikuje


Osim toga, ograničen je rad ugostiteljskih objekata, kao i kretanje starijih od 65 godina.

Кrizni štab apeluje na sve građane da nastave da se odgovorno ponašaju, "jer je to jedini način da sačuvamo sopstveno zdravlje".Ostale vesti

Petković sa britanskom ministarkom Vendi Morton o Kosovu
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković sastao se danas sa ministarkom u Vladi Velike Britanije za evropsko susedstvo i Ameriku, Vendi Morton sa kojom je razgovarao o političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu, nastavku pregovora i Zajednici srpskih opština. 
  • 02.12.2020
Polomljeni prozori na kući povratnika u Klini
Povratnik Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline napadnut je pre nekoliko dana u svom dvorištu. Mlađa lica su 25. novembra Stašića gađala kamenicama i tom prilikom je polomljeno staklo na prozoru njegove kuće, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.  
  • 01.12.2020
Rakić i Sunjog o aktuelnim temama i saradnji
Potpredsednik Vlade i ministar lokalne samouprave Goran Rakić razgovarao je danas sa šefom Kancelarije EU na Kosovu Tomašom Sunjogom o aktuelnim temama i situaciji u vezi sa pandemijom kovida-19, saopšteno je iz MLS-a. 
  • 01.12.2020
Opština Gračanica od večeras u crvenoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova ističe da od večeras na snagu stupa nova kategorizacija opština vezana za kovid-19, prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica je od večeras u crvenoj zoni, navodi se u saopštenju.
  • 27.11.2020
OG: Još 11 osoba pozitivno na koronavirus
Prema podacima pristiglim u poslednja 24 časa, na teritoriji opštine Gračanica registrovano je 11 novoobolelih lica od koronavirusa, saopšteno je iz opštinske Informativne službe.
  • 27.11.2020
Priština: Požar u delu Paviljona ”E”
U delu Paviljona ”E” koji se nalazi preko puta univerzitetske Biblioteke u Prištini, gde živi ukupno petnaest srpskih i albanskih porodica, oko ponoći izbio je požar, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.
  • 27.11.2020